Колеги какво мислите за карането без светлини, при сумрачно и / или дъждовно/ снежно време ?
Питам Ви защото последните два дни ми се случва да ме налитат такива субекти тип НЛО ... Вчера беше около 21 часа и валеше , а колегата с много наточен (тип пернишки) голф си караше без светлини насреща, а преди това друг един такъв с алфа излвзв от една пряка с мръсна газ ...(примери бол) ? Аз лично такива не ги толерирам и им присветвам с фаровете белкем се сетят ама уви...!!! Смятам. че в Закона трябва да има текст , с който да се задължава всяко превозно средство , което е в движенеи да кара на къси свелини дори и през най-слънчевите летни дни, и глобите да са жестоки за нарушителите.
Логиката е елементарна - кола със свелини се забелязва по-лесно и отдалеч, нали ?
Каране без светлини ?
Birdie написа:....На всеки може да се случи да забрави,
ако ти стане като рефлекс като слагането на колана , няма да се забравя....(не говорим за тез които смятат, че да караш без колана е признак на "голямата работа" )
бтв. карането с колан в белите държави е задължено със закон по простата причина , че дървата смята, че при птп той те предпазва от по сериозни трамви. Ще кажете ми нали това е моя живот аз решавам дали искам да се наранявам .... да ама не . Ако недай боже се случи птп Бърза помощ която идва е на издръжка на държавата, и спешната помош също....Така че държавата е в пълното право да иска и задължава за това.
Последна промяна от One на Чет 11 май 2006 9:31, променено общо 1 път.
- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
One написа:Ако недай боже се случи птп Бърза помощ която идва е на издръжка на държавата, и спешната помош също....Така че държавата е в пълното право да иска и задължава за това.
да не забравяме че ние си плащаме здравно осигуряване т.е те са на наша издръшка.
п.п само си казвам мнението, иначе съм за светлините и колана
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
Благодаря на One - вчера се канех да пусна същата тема.
Тия хора ще им представя схема, как да си отвържат светлините от електромера и да ги преместят на колата....според мен карането на къси трябва да е задължително през целият ден, независимо от времето. Всъщност това нещо пази самият тебе - хората те виждат, когато изпреварваш.
Тия хора ще им представя схема, как да си отвържат светлините от електромера и да ги преместят на колата....според мен карането на къси трябва да е задължително през целият ден, независимо от времето. Всъщност това нещо пази самият тебе - хората те виждат, когато изпреварваш.
[quote="bobo7"] да не забравяме че ние си плащаме здравно осигуряване т.е те са на наша издръшка.
..тъй и за това, че някой е решил ,че е по-умен и по тарикат от другите, парите от т.нар зрдавно осигуряване няма да стигнат за някое дете в нужда. а ще идат по спешност за тоя дето е излетял през предния прозорец.....
айде да не влизаме в полемика за това. Хората в държави на светлинни години от нас не са го измислили току така, докато са се чудели отде да откраднат още някой милион
..тъй и за това, че някой е решил ,че е по-умен и по тарикат от другите, парите от т.нар зрдавно осигуряване няма да стигнат за някое дете в нужда. а ще идат по спешност за тоя дето е излетял през предния прозорец.....
айде да не влизаме в полемика за това. Хората в държави на светлинни години от нас не са го измислили току така, докато са се чудели отде да откраднат още някой милион
Последна промяна от One на Чет 11 май 2006 9:57, променено общо 1 път.
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
One написа:бтв. карането с колан в белите държави е задължено със закон по простата причина , че дървата смята, че при птп той те предпазва от по сериозни трамви.
в тази връзка вчера по AXN гледах следната реклама (не разбирам румънски, но беше ясно, че става въпрос и пътниците на задната седалка да са с колани):
Пътува семейство, мъжа кара, жената до него, детето си играе на задната седалка. Изведнъж става ПТП, двамата отпред се спират в коланите, а детето изхвърча между седалките, чупи предното стъкло и излетя отпред ........
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съгласен, трябва да се кара на къси най-малкото веднага като усетиш, че почва да се стъмва. Обаче и с фарове идиотите са си идиоти - снощи един щеше да ме помели челно.
Карах по пътя от Бистрица към Дървеница, гледам насреща се задават две коли, за секунда си отклоних погледа да видя колко е часа на таблото и в следващия момент го гледам оня се изнесъл почти в средата на платното. Добре, че имам навъртяни доста километри зад гърба си, та реагирах дето се вика още преди да съм помислил, буквално за части от секундата. Рязко навих волана надясно и се разминахме на косъм. Направо не ми се мисли какво мазало щеше да стане.
И пак добре, че съм с опит, понеже ако бях прекалил с навиването можеше и да правя пумпали по шосето. Тоя сигурно беше някакъв луд.
допълнение - съвсем наскоро там асфалтираха цялата отсечка до околовръстното, та не може да е заобикалял дупка, понеже в момента няма такива

допълнение - съвсем наскоро там асфалтираха цялата отсечка до околовръстното, та не може да е заобикалял дупка, понеже в момента няма такива
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”