Нов акумулатор - не държи :(
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нов акумулатор - не държи :(
Колеги имам едно питане ,четох разни теми но не можах да разбера ..!Май месец купих ме нов Монбат 75А ,сложих ме го на полото което кара сестра ми !Няма и след месец той почна през ден да пада ,и да не може да пали колата !И такаа до сега го мъчиме ,защото сме изгубили гаранцията някъде !Свалях капачките вътре всичко си е на ниво ,през нощта го зареждам на другия ден не може да изкара 12 волта при меренето ? Има ли вариант аз сам да го оправя и как ,или да купувам нов ?
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Нов акумулатор - не държи :(
Колега, пробвай да измериш плътността на електролита. Ареометри се продават в почти всяка бензиностанция за около 4-5 лв. По плътността на електролира може да се определи доколко е зареден акумулатора. При 100% зареден трябва да е около 1,27-1,28г/см3, 75% - 1,25г/см3, 50%- 1,20г/см3.
По принцип падане под 50% разряд не трябва да се допуска, защото след това не може да се възстанови до пълния си капацитет. Това е за оловно-киселинен акумулатор. Причините за падането му може да са много, като се почне от проблеми с активното вещество, и се стигне до клетка/клетки накъсо. Ако имаш мулцитет, пробвай да му измериш напрежението около 30мин. след като си го свалил от зарядното. Да видим колко е...
По принцип падане под 50% разряд не трябва да се допуска, защото след това не може да се възстанови до пълния си капацитет. Това е за оловно-киселинен акумулатор. Причините за падането му може да са много, като се почне от проблеми с активното вещество, и се стигне до клетка/клетки накъсо. Ако имаш мулцитет, пробвай да му измериш напрежението около 30мин. след като си го свалил от зарядното. Да видим колко е...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами помня че 8-9 часа след зареждането със сигурност ми показа под 12 волта ,нещо от сорта на 11,3 волта като не е слаган на колата а просто е седял в гаража 
Мисля сега да го включа цяла вечер и утре сутрин да проверя колко ще покаже,че за момента имам само мултицет

Мисля сега да го включа цяла вечер и утре сутрин да проверя колко ще покаже,че за момента имам само мултицет
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
altanivan написа:Ами помня че 8-9 часа след зареждането със сигурност ми показа под 12 волта ,нещо от сорта на 11,3 волта като не е слаган на колата а просто е седял в гаража
До колкото съм запознат, един акумулатор (капне ли един път, смисъл изтощи ли се) колкото и да се зарежда неможе да се възтанови, както каза колегата по-горе! Димек очаквай да фалира! А това че нямаш гаранция е много кофти! Тая гаранция щеше да ти спести мъките и да ти допренесе нов акумулатор!
Има няколко причини при който пада акумулатора, поне съм ги чувал от хора който продават сега дали се измъкват чрез тези фрази немога да гарантирам!
1. Ако колата не се кара, постоянно в смисъл на ден да не се навъртват повече от 2 километра, акумулатора умира!
2. Ако зареждащото устройство не зареджа както трябва батерията (акумулатора) в следствие фраза (1) поради липса на каране на колата е едната причина!
Другата е ако самото динамо не зарежда достатачно, тогава се отива на ел техник да го оправи!
3. Ако имаш голям консуматор на ток в колата, било то Касетофон, би-ксенон или по-силни крушки и т.н също може да е критерии, не ги пренебрегвай! Единствено може да се разбере само при ел техник, съответно ако не разбираш де
4 Друго което е, акумулатор на толкова време за да изпадне в кома, значи според мен под-точка (3,или 1 ) са ти причината!
5. Ако акумулатора е по-слаб и е сложен не на правилният автомобил, тогава колата го смука яко и затова е умрял!
Желая ти късмет и дано се оправят нещата! Че 100 лева са си пари за нов акумулатор!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Много е кофти, че си загубил гаранцията.
Сигурен ли си, че зарядното наистина го зарежда, при зареждане напрежението трябва да расте до 14 - 15 волта и тогава да се спре зареждането.
Ако зарядното е изправно и го използваш правилно най-вероятно има окъсена клетка и акумулатора е за боклука.
Занеси го на майстор да го прегледа, преди да го изхвърлиш.
Сигурен ли си, че зарядното наистина го зарежда, при зареждане напрежението трябва да расте до 14 - 15 волта и тогава да се спре зареждането.
Ако зарядното е изправно и го използваш правилно най-вероятно има окъсена клетка и акумулатора е за боклука.
Занеси го на майстор да го прегледа, преди да го изхвърлиш.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Monbat, аз лично няма да закупя през живота си повече - за автомобил, поне...
За колата си купих обслужваем и след неколкократни доливания/преливания в/от клетките за период от 1 година ламарината под него изгни... То това си е по моя вина и немърливост, защото все гледах някоя клетка да не изгърми, но не смятам, че беше нормално водата да чезне толкова бързо още на първата година. Както и да е, не този случай ме отказа от Monbat.
За камината с водна риза си закупихме с жената акумулатор от специалната серия Megalight Power с по-малък пусков ток, обездвижен електролит и т.н., уж по-голяма автономност за синусоидалния инвертор (UPS-a). Цената е... майка плаче.
Познайте кога му "спря тока" - на втория ден... Добре, че ЧЕЗ ни пожалиха, докато камината беше запалена и съответно работеше помпата на водната риза!
Поне беше заменен навреме от производителя с друг и то на по-висока цена, без доплащане от наша страна естествено... Явно дефектна партида
От една година насам сме със същата серия, но с по-голям разряд и съответно с по-голяма издръжливост. Да чукна на дърво, засега работи нормално...
Не знам, аз лично се опарих и вече си имам обеца на ухото.
За автомобил, изборът за мен е утвърден и той е AC DElco!
За колата си купих обслужваем и след неколкократни доливания/преливания в/от клетките за период от 1 година ламарината под него изгни... То това си е по моя вина и немърливост, защото все гледах някоя клетка да не изгърми, но не смятам, че беше нормално водата да чезне толкова бързо още на първата година. Както и да е, не този случай ме отказа от Monbat.
За камината с водна риза си закупихме с жената акумулатор от специалната серия Megalight Power с по-малък пусков ток, обездвижен електролит и т.н., уж по-голяма автономност за синусоидалния инвертор (UPS-a). Цената е... майка плаче.
Познайте кога му "спря тока" - на втория ден... Добре, че ЧЕЗ ни пожалиха, докато камината беше запалена и съответно работеше помпата на водната риза!
Поне беше заменен навреме от производителя с друг и то на по-висока цена, без доплащане от наша страна естествено... Явно дефектна партида
От една година насам сме със същата серия, но с по-голям разряд и съответно с по-голяма издръжливост. Да чукна на дърво, засега работи нормално...
Не знам, аз лично се опарих и вече си имам обеца на ухото.
За автомобил, изборът за мен е утвърден и той е AC DElco!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
nosex написа:Monbat, аз лично няма да закупя през живота си повече - за автомобил, поне...
При презареждане на всеки акумулатор би му изчезнала водата, дори и на тези, в които електролита е в състояние на гел.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
nosex написа:Monbat, аз лично няма да закупя през живота си повече - за автомобил, поне...

имал съм проблеми преди доста години с тази марка,акумулатора беше на не повече от 2мес. отидох в магазина и там почнаха да ми обяасняват как това как онова... и аз си тръгнах,отидох при френд който ми предложи Гигават с който карам вече 6-7год.
та мисалта ми е

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
А на мен ми откраднаха два акумулатора Монбат единия на 6, а другия на 7 години 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:А на мен ми откраднаха два акумулатора Монбат единия на 6, а другия на 7 години
И на мен ми откраднаха един Монбат от колата. Явно тази марка е много атрактивна за крадците!

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
проверихте ли дали зарежда алтернатора 

-
- Автомобил:
- Двигател:
В мойта кола карам с Монбат 3та година,но явно съм уцелил на калпав акумулатор за полото
Иначе мойтo зарядно даже до 16 волта зарежда ,мерил съм го в момент на зареждане ..

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
По-високото напрежение не трябва да те радва, благодарение на това му се губи водата. Спирай зареждането преди да стигне такава висока стойност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Търси гаранцията защото ми прилича на избила клетка, може би и две. Оправия нема това нещо. Едно време тука ги режеха пластмасите и оправяха ама сега едва ли.

- veso-golfa
- Автомобил: Golf 3
- Двигател:
- Контакти:
ако е избила клетка въобще няма да запали.. ако се лъжа поправете ме
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”