Здравейте,
Дали някой би могъл да ми каже, как се предявява щета пред застраховател? За съжаление не съм запозната, тъй като ми се случва за първи път.
Имам фолксваген поло и вчера през нощта някой ми е счупил капачката на резервоара, откраднал е задната чистачка и зверски ми е изръчкал и счупил знака на VW на багажника.
Предполагам, че каското би трябвало да ми покрие щетите, без чистачката сигурно.
Не знам, мога ли директно да закарам колата в ДЗИ, където се предявяват щети, или е необходимо да се занимавам и с полицията ? Мога ли да си спестя ходенето в районното управление?
Моля, ако някой има желание, да ми каже как се процедира в такава ситуация и каква е процедурата за предявяване на подобна щета ?
Ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете.
Благодаря.

Предявяване на щета пред застраховател.
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Предявяване на щета пред застраховател.
Отиваш в ДЗИ и казваш че имаш причинени щети на паркинг. Попълваш едни бумаги в които трябва да напишеш че щетата е максимум от преди 3 дни
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти, добре дошла във форума!
Жалко за колата и за теб, че пишеш тук за такова нещо но уви това е реалноста в България!
По-добре иди говори със застрахователите, ако имаш авто каско ще снимат колата и ще ти кажат какви са нещата който могат да оправят!
В противен случай могат да те разкарат като ти кажат че за кражба не оправяме щети! Но ти ще кажеш че така си си заварила колата на някой паркинг примерно пред Била! Късмет!
Жалко за колата и за теб, че пишеш тук за такова нещо но уви това е реалноста в България!
По-добре иди говори със застрахователите, ако имаш авто каско ще снимат колата и ще ти кажат какви са нещата който могат да оправят!
В противен случай могат да те разкарат като ти кажат че за кражба не оправяме щети! Но ти ще кажеш че така си си заварила колата на някой паркинг примерно пред Била! Късмет!
Много Ви благодаря за отговора
Хубав ден и честит национален празник

Хубав ден и честит национален празник

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”