BUL INS вноски

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dieselfan
Автомобил:
Двигател:

BUL INS вноски

Мнениеот dieselfan » Пон 15 май 2006 9:27

Изображение

Вярно ли че сега трябва да си внеса всички вноски по каското за да ми оправат колата при Бул Инс ?

Ако някой има каско на изплащане да сподели ?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 15 май 2006 9:28

да, има и вариант при плащане по оценка да се приспадне дължимото от теб от обезщетението

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 15 май 2006 10:28

да! Имаш каско 2000лв (примерно), на 4 вноски по 500лв, погасил си 1000 лв до момента от вноските, остават ти още 1000! Удрят те! Ремонта ти е 1500лв (примерно). Има два начина - погасяваш си останалите вноски в размер на 1000лв и ти изплащат 1500лв. или си приспадат 1000лв и вземаш само 500лв. Общо взето е едно и също. Кофти е като имаш да даваш много пари до пълно погасяване на каското, а ремонта ти е малко пари, но достатъчно кофти, за да не можеш да си ползваш колата.

Друг пример - малко преди Коледа камък хвъкна и ми строши стъклото на фара. Стъкло не се продава. Фарът нов струва ~ 500лв. Моето каско е валутно и стойността, която плащам е ~ 1800лв. Бях платил една вноска. Трябваше да доплатя останалото каско 1000+ лв. преди Коледните празници или да си купя фар на стойност 500лв. Избрах да си купя фара. Малко след това ми забърсаха страничното огледало, стъклото се откачи и се спука. Цена на оригналното стъклото на огледалото - 102лв. Поръчах си го и си го смених. Сега на последната вноска от Каското ще ги мина и двете по застраховка с обща фактура и ще си взема парите.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 15 май 2006 10:43

Добре де, това е супер простотия, защо изобщо застраховате там?! Досега съм бил в Орел и в Булстрад, и при двете няма такова нещо, и двете плащат по-добре от БулИнс/ДЗИ... :?: :!:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 15 май 2006 10:51

ACCELERATOR написа:Добре де, това е супер простотия, защо изобщо застраховате там?! Досега съм бил в Орел и в Булстрад, и при двете няма такова нещо, и двете плащат по-добре от БулИнс/ДЗИ... :?: :!:

по принцип и в Орел приспадат ако си на вноски.ако е малка щетата може и да вземеш пари на каса без да си доплатил вноски но по принцип приспадат ако имаш задължения :D иначе да добре плащат да са живи и здрави mhihi mhihi

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 15 май 2006 15:01

вярно е .. коректни платци са Орел.
Принципно всички застрахователи са работят на тази схема. Аз никога съм нямал проблем с Бул Инс. Всички знаем защо всяка втора .. ако не и първа кола в София е застрахована там!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 15 май 2006 16:25

подкрепам Sir T в мнението,при мен смяна спукано стъкло -160лв /турски боклук от Кобра/ с оставащи вноски по Каското 2Х250лв ,така че си го платих от джоба и като дойде време за последната вноска ще платя само 90 лв !

А за Sir T въпросче ? За колко си застраховал този самолет бе ,та си с 1800лв премия!? Понеже моята на 15000лв валутно е 1000лв!

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 15 май 2006 22:09

Stivi написа:А за Sir T въпросче ? За колко си застраховал този самолет бе ,та си с 1800лв премия!? Понеже моята на 15000лв валутно е 1000лв!

Застрахователна сума - 9200 евро, застрахователна премия 1791лв. - 4 вноски по 448лв. (последната 447 :D )

Използвах ~ активно, защото не помнех точно колко е, но сега извадих полицата, за да ти отговоря. Имам щети миналата година (по-скоро ползвах застраховката, за да си поръчам нещата, които нямаше по колата като я взех - кора, капачка на джантата, стелки .. )

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Вто 16 май 2006 7:06

незнам какво толкова си доволен от орел,аз работех там преди 2 години като агент и на който кажеш дай дати направим каско или гражданска в орел и всеки вика а не там неща.нищо че орел е основател но университета в който уча .а щом си на вноски навсякъде си дойзплащаш и после ти дават парите,щото иначе можеш да вземеш щетата и да духнеш и те увисват с другите вноски.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 16 май 2006 9:15

DIABLO 666 написа:незнам какво толкова си доволен от орел,аз работех там преди 2 години като агент и на който кажеш дай дати направим каско или гражданска в орел и всеки вика а не там неща.нищо че орел е основател но университета в който уча .а щом си на вноски навсякъде си дойзплащаш и после ти дават парите,щото иначе можеш да вземеш щетата и да духнеш и те увисват с другите вноски.

Може би защото е по-неизвестна компания и не се рекламира толкова, затова. Но не съм чул някой, който е бил в Орел да се оплаква. Имаше преди разни статистики, кой колко парични обезщетения е изплатил за 2004г, и на първо място бяха Булстрад и Орел.
В БулИнс се циганят за неща като одрана боя, счупена лайстна, счупено задно триъгълно прозорче (накараха ме да отида на точно определен техен сервиз, и после ми платиха по фактура). Това беше преди 3г, но се съмнявам нещата да са се променили много.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 16 май 2006 9:24

ACCELERATOR написа:счупено задно триъгълно прозорче

Точно за това прозорче изобщо не се циганиха. Описаха, снимаха, сега ше видим като взема парите колко ше дадат за него. Към мен лично са коректни до сега (вече 3 щети съм завел само тая година :-) )

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Вто 16 май 2006 9:53

ACCELERATOR написа:Може би защото е по-неизвестна компания и не се рекламира толкова, затова. Но не съм чул някой, който е бил в Орел да се оплаква. Имаше преди разни статистики, кой колко парични обезщетения е изплатил за 2004г, и на първо място бяха Булстрад и Орел.
В БулИнс се циганят за неща като одрана боя, счупена лайстна, счупено задно триъгълно прозорче (накараха ме да отида на точно определен техен сервиз, и после ми платиха по фактура). Това беше преди 3г, но се съмнявам нещата да са се променили много.

без да се сърдиш ама аз сега завършвам застраховане и да ти кажа за одрана броня си плащат като пичове.на един колега му одраха бронята реската беше не повече от 5-6 см платиха пу 70 лв в бул инс,малко повече придаваш вид на щетата и става.ние леко откачихме бронат и реската и те ти ги 70 лв. ама трябва да знеш какво да направиш.предпочитам колата да ми е в бул инс отколкото на друго място.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 16 май 2006 10:03

Е, няма за какво да се сърдя, всеки си има право на мнение. На мен например в Орел ми платиха 70 и няколко лв за спукана гума. Всички ми казваха "няма смисъл да ходиш за тази щета", ама ето - отидох и си ми платиха хората. Нямах дори и фактура за покупка.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Вто 16 май 2006 10:05

всичко е според зависи и според предпочитанията.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 16 май 2006 10:09

Най-некоректни за мене са Витоша. Първо не оценяват кражбата, въпреки че парчетата от счупеното си седяха и второ след като ти е излезла щетата за 30 лева което ми се върза 10 процента от цялото възстановяване, нямаха пари в касата :shock :shock :shock или шикалкавеха за 30 кинта :shock :shock :shock :? :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”