48 млн. американци отказват предпазните колани

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 19 май 2006 11:00

Въпреки все по-строгите мерки на полицията, почти 50 млн. американци все още не поставят предпазните колани.
Изследване на американската агенция за пътна безопасност NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) показва, че 48 милиона американци продължават да не поставят предпазните колани, когато се качват в автомобилите си. Това се случва въпреки увеличените мерки за контрол на полицията и въпреки усилената рекламна кампания за поставяне на предпазните колани.

Според изследването по-голямата част от водачите, които не спазват правилата, са от мъжки пол и млади (на възраст между 18 и 34 години). Повечето от тях живеят в провинциални райони и карат автомобили тип пикап. NHTSA е загрижена от този факт, защото от 2003 г. в страната се провежда масирана кампания за агитиране за поставяне на предпазните колани.

Според новите правила, приети в Чикаго през 2003 г., пътните полицаи вече имат право да спират водачи, за които подозират, че не са поставили предпазните си колани. Освен това правителството е похарчило $31 милиона, за да рекламира необходимостта да се поставят коланите.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 19 май 2006 11:03

Аз така съм свикнал с колана, че ми е някак некомфортно ако не съм го сложил. А и ме е спасявал вече няколко пъти, включително и преди 2 седмици - нямах дори драскотина.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 19 май 2006 11:09

Като са казали хората че колана е животоспасяващ, значи е така!! :shock Пфу тея американци ще ме побъркат.. сигурно колана им мачка дрехите :roll:

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Пет 19 май 2006 11:10

ACCELERATOR написа:Аз така съм свикнал с колана, че ми е някак некомфортно ако не съм го сложил. А и ме е спасявал вече няколко пъти, включително и преди 2 седмици - нямах дори драскотина.

Мен ме спря да не излетя през предното стъкло

Потребителски аватар
mkluchov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mkluchov » Пет 19 май 2006 11:35

И на мен с колан ми е по-удобно, ама имам един приятел, който казва, че коланът му топлел и за това не го слагал.
Нямам думи просто. Сигурно има някаква мода да се кара без колан, ама знам ли. :D

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 19 май 2006 11:36

И аз съм за коланите, ама колкото американци познавам все отказват да ги слагат :roll:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 19 май 2006 11:48

Хамериканците ги разбирам напълно... И аз да съм 150 кила, и волана да ми се опира в шкембето, и ако трябва за да си сложа колана, да се напрягам ужасно, докато си прибера корема... И аз нямаше да го слагам най-вероятно. Те затова си отглеждат еърбеци, като нагъват Макдоналдс :-)

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

re

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 19 май 2006 11:52

И за какво точно да ги слагат в кола, която е 2 тона с 6 литров двигател?! :dontknow: :screwy

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: re

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 19 май 2006 11:54

Kaizer Soze написа:И за какво точно да ги слагат в кола, която е 2 тона с 6 литров двигател?! :dontknow: :screwy

Ми например защото и отсрещната кола ще е над 2 тона и с 7л двигател :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 19 май 2006 11:59

ACCELERATOR написа:
Kaizer Soze написа:И за какво точно да ги слагат в кола, която е 2 тона с 6 литров двигател?! :dontknow: :screwy

Ми например защото и отсрещната кола ще е над 2 тона и с 7л двигател :lol: :lol: :lol:

и нЕма да се отвори еърбега :wink:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 19 май 2006 12:00

ACCELERATOR написа:

Верно е, тогава - лош късмет. При 2 срещу 2 тона, колана помага по-малко от молитва:) Хихи, изглеждаш някакси по-запазен, почти като жив....

(Айде изроди, излизайте от окопа, да не искате да живеете вечно - Възглас на ротен командир от 1та световна...)

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 19 май 2006 12:30

В БГ:

Пътниците задължително с колани

Пътниците в колата вече задължително ще са с предпазен колан. Иначе глоба ще плаща шофьорът - 50 лв. Сега придружителят сам си плаща, но глобата е 20 лв. Малчуганите под 12 години и тези, които са по-ниски от 150 см, могат да се возят в автомобили само ако се използват детски обезопасителни системи, които са официално разрешени и подходящи за хлапета. Мотивът за въвеждането на нормата е големият брой на децата, жертви при катастрофи.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 19 май 2006 12:31

CellNet ™ написа:В БГ:

Пътниците в колата вече задължително ще са с предпазен колан. Иначе глоба ще плаща шофьорът - 50 лв. Сега придружителят сам си плаща, но глобата е 20 лв. Малчуганите под 12 години и тези, които са по-ниски от 150 см, могат да се возят в автомобили само ако се използват детски обезопасителни системи, които са официално разрешени и подходящи за хлапета. Мотивът за въвеждането на нормата е големият брой на децата, жертви при катастрофи.
:roll:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 19 май 2006 12:32

CellNet ™ написа:В БГ:

официално разрешени и подходящи за хлапета. Мотивът за въвеждането на нормата е големият брой на децата, жертви при катастрофи.

Това означава че ще лицензират някои системи за тон пари. Пак някой ще намаже далавера. :twisted:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 19 май 2006 14:57

Аз без колан не мога да карам.Свикнал съм с него още от шоферските курсове и ми е неконфортно без него.

А относно коланите на задната седалка - Прието ли е вече официално ???

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”