Колеги има ли някаква разлика в радиаторите (климатичния и водния) при дизеловите и бензинови модели на МК3?
По-конкретно ме интересува дали на 1Z мотор стават от АБФ,2Е и т.н.
Разлика в радиатори
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: Разлика в радиатори
спорд мен имат разлики,най-малкото позицията на термошалтера
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не съм ги заглеждал точно ,но според мен големите бензинови мотори и вс. ТДИ мотори са идентични .Нека и друг да каже .Знам че може да има разлика в самия воден радиатор , ако колата е с клима или без ( височината и обема охл.течност мисля)
П.п.
едва ли
П.п.
vinixxx написа:спорд мен имат разлики,най-малкото позицията на термошалтера
едва ли

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
опа грешка
- cecomladost
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI 110k.s.
- Двигател: AHF 1998
JoroKN написа:Колеги има ли някаква разлика в радиаторите (климатичния и водния) при дизеловите и бензинови модели на МК3?
да колега стават без никакво преправяне лично аз съм слагал на 1Z мотор от GTI 2E пасва перфектно всичко
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
cecomladost написа:JoroKN написа:Колеги има ли някаква разлика в радиаторите (климатичния и водния) при дизеловите и бензинови модели на МК3?
да колега стават без никакво преправяне лично аз съм слагал на 1Z мотор от GTI 2E пасва перфектно всичко
Благодаря колеги

- slavi3331
- Автомобил: голф 3
- Двигател: 1600
Здравейте колеги,вдигам малко тази стара тема с един въпрос.
Понеже ще сменям на АБУто маската с такава от АБФ с две перки имам малко проблем със прекарването на маркучите за антифриза.На Абу маркучите и термошалтера са откъм шофьорския фар,а на Абф-а маркучите са отдясно,а шалтера отляво.Знам как да го побългаря с рязане на маркучите и тръби,обаче попаднах на най-големия радиатор на който всичко му е отляво - 1H0 121 253 A.От онлайн каталозите излиза,че се монтира на 1.8,2.0 8/16V и тди с което въобще не съм съгласен
Питането ми е оригинално има ли такъв вариант на радиатор и ако да от каква кола да го търся.
Дори мисля,че попаднах на такъв?
Понеже ще сменям на АБУто маската с такава от АБФ с две перки имам малко проблем със прекарването на маркучите за антифриза.На Абу маркучите и термошалтера са откъм шофьорския фар,а на Абф-а маркучите са отдясно,а шалтера отляво.Знам как да го побългаря с рязане на маркучите и тръби,обаче попаднах на най-големия радиатор на който всичко му е отляво - 1H0 121 253 A.От онлайн каталозите излиза,че се монтира на 1.8,2.0 8/16V и тди с което въобще не съм съгласен

Питането ми е оригинално има ли такъв вариант на радиатор и ако да от каква кола да го търся.
Дори мисля,че попаднах на такъв?
- slavi3331
- Автомобил: голф 3
- Двигател: 1600
Да си отговоря на въпроса.
Воден радиатор от Лупо мк1 1,4 16V пасва на очиларката от АБФ с двете перки перфектно заради маркучите на АБУ.Размерите са същите 377х628х34.
Воден радиатор от Лупо мк1 1,4 16V пасва на очиларката от АБФ с двете перки перфектно заради маркучите на АБУ.Размерите са същите 377х628х34.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”