Питане за катализатор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Питане за катализатор

Мнениеот lodarski » Пон 07 юни 2010 20:50

Колеги интересувам се по какъв начин се държи колата без катализатор?
По конкретно в моя случай е, че харесах една малко по-мощна кола и ме притеснява излизането на черен дим при студен старт (понеже ми е много на сърце си казах че е по-богата смес). Като си сложих ръката на ауспуха се зацапах значително. Момчето, което я продава ми обясни, че това е поради липсата на катализатор и изцяло спортната генерация + крайно гърне Supersprint. Получавало се конденз и това били само сажди. Ще помоля за вашата помощ!
Поздрави

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Питане за катализатор

Мнениеот stefan4o » Пон 07 юни 2010 21:04

Освен да ти дам примери с моята. Когато ми гореше масло ауспухът си беше доволно мазен и цапаше доста. После сменихме гумички на клапаните, спря да го гори. Сега в момента ауспухът започва да се изчиства и да се виждат ламарините му, понеже преди имаше сигурно 2мм слой от мазнотии. В момента като я пипнеш цапа съвсем леко, колата и е без катализатор ABU - двигател 1.6 с карбуратор (присаден).
Според мен е нормално да се пооцапаш, но ако е значително вече не знам...

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пон 07 юни 2010 21:08

темата е за друг раздел :beer

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 07 юни 2010 21:19

Колега време е да споделиш каква кола си харесал..та да умуваме нататък :screwy .Недопустими са черни пушеци за мощна бензинова кола(ако е бензин всъщност),дори да е с генерация на http://www.junauto.co.jp/products/idx-inex.html?en.Изключвам наточени турбо бичкии с постоянно окадени кюнци от богата смес,но и те пушат в прекъсвач.Студени или топли на място не пушат(едно ауди на Калояново)като пример.Най-малката беля е сбъркана смес от датчик,"чип" или дуг беладжия.Голямата беля е каквато си я помислиш-не бързай с кинтите,посъбери мнения,заведи клубен майстор и ще успееш с покупката.За катализатора-донякъде прикрива разхода на масло по количеството нагар отзад в накрайника.Махнеш ли го олиото потича назад по тръбата.. mhihi

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Пон 07 юни 2010 21:38

Става въпрос за Пежо 206 2.0 16

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 07 юни 2010 21:41

катализатора е да изаря не изгорелите газове да намали вредните газове излизащи , малко скопявя колата , но това черното което излиза пипна ли го разтърка ли го , седи ли мазно такова или не , ако ти гори масло и с катализатор и без пак ще същотото и ще си личи че гори масло

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 07 юни 2010 21:45

lodarski написа:Пежо 206 2.0 16

На тази кола нищо не трябва да има около и вътре в ауспуха.Конденз зимата-толкова.Ако си пощурял викай приятел да я гледате,дай на джамбаза 20 кинта-да дойде с тебе на диагностика,стига да е с "хашовици" номера колата.Ще загубиш 50 лева,в противен случай всичките бъдещи евентуални ремонти са на твой гръб.Откаже ли джамбаза да ходите до сервиз бегай далече..пазарлък до дупка.

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Пон 07 юни 2010 22:14

Проблем е че колата няма как да се откара на диагностика преди да я купя. Май ще трябва с мойстор на око да преценям дали става или не.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 07 юни 2010 22:19

Абе и аз знам, че за добър двигател се съди по ауспуха. Обикновено зацапаното бие на бяло и няма никакви чернилки по него. Еле пък черен дим на бензинова кола. :roll:

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 07 юни 2010 22:35

lodarski написа:Проблем е че колата няма как да се откара на диагностика преди да я купя. Май ще трябва с мойстор на око да преценям дали става или не.

защо да не може ? един фр си взе бмв 2ра ръка, отиде в представителството на БМВ камор , там ти го пробват всичко , даже чистачките проверяват дали цапат и мажат , от до ти гледат колата се едно те ще я купуват , в пежо сиг има тази услуга да ти направят основен преглед от до , но дали ще се съгласи продавача ти, нашия се съгласи и всичко си беше идеално по колата само окачването , което струваше 2000 лв....

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 07 юни 2010 22:56

lodarski написа:Проблем е че колата няма как да се откара на диагностика преди да я купя. Май ще трябва с мойстор на око да преценям дали става или не.

Ако не е регистрирана 50лв за репатрак и се откарва до съответния сервиз. Ако продавача се прави на интересен търси друга кола :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”