Помощ за избор на кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Помощ за избор на кола

Мнениеот lino_ventura » Вто 15 юни 2010 1:44

Здравейте колеги и приятели! Не знам дали това е правилния раздел за темата и ще помоля, ако греша да я преместите на правилното място - Благодаря! Та, да си дойдем на думата. По стечение на обстоятелствата с баща ми останахме с 1 кола и скоро ще дойде времето най-после да придобия собствен автомобил. Имам доверие на вас, и за това ви питам. Разполагам с горна граница 5000 лева за автомобил. Изчетох доста мнения по форумите за различните марки и за това ви моля да ми дадете максимално обективно мнение. Колебанията са ми между Голф, Сеат Ибиза, Опел Астра Г и Ауди А3. Искам колата да е 110 коня най-много, защото не съм състезател, просто обичам да се наслаждавам на шофирането. Очаквам съветите ви и съм отворен и към нови предложения!

Благодаря предварително за отделеното време!

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Re: Помощ за избор на кола

Мнениеот mk2_Golf83 » Вто 15 юни 2010 2:18

голф 4/ауди а3 1.9тди 110кс ти препоръчвам поне аз не много голям разход икономична кола,около 5000 лв може да си вземеш добра
и сеата си го бива испански голф на опел не съм фен
каквото и да си вземеш ще ти върши работа гледай да е читава колата
аз бих взел 4ката има красива визия и е добър избор

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 юни 2010 9:43

mk2_Golf83 написа:голф 4/ауди а3 1.9тди 110кс ти препоръчвам поне аз не много голям разход икономична кола,около 5000 лв може да си вземеш добра
и сеата си го бива испански голф на опел не съм фен
каквото и да си вземеш ще ти върши работа гледай да е читава колата
аз бих взел 4ката има красива визия и е добър избор

Добра можеш да вземеш за към 7000лв... За 5000лв единствено астра Г и някой по-мърляв Фокус :да:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 15 юни 2010 11:02

а какво искаш бензин или дизел...
Според мен някой Голф 1.6 с ГИ най-добре. 5000 лв. са си напълно достатъчни за този модел, все пак е ще е на 10+ години.
Гледай като избираш да има някой с тебе, който разбира :!:
Иначе така не може да се каже коя е по хубава, голф ли, А3-ка ли....Най-добре е да вземеш най-запазената

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 15 юни 2010 11:06

За тези пари можеш да вземеш читава единствено Ибиза.Опела аз го изключвам като опция.

Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ventura » Вто 15 юни 2010 11:13

Нямам особени предпочитания, но мисля, че съм се насочил към дезел, ако е VW, Audi или Seat и 1.6 16V 101hp ако е Опел. Какво мислите за Опелите? Това е най-евтиния вариант май, но как са с качеството? Същото и за Ибизата, какво мислите?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 юни 2010 11:25

lino_ventura написа:Нямам особени предпочитания, но мисля, че съм се насочил към дезел, ако е VW, Audi или Seat и 1.6 16V 101hp ако е Опел. Какво мислите за Опелите? Това е най-евтиния вариант май, но как са с качеството? Същото и за Ибизата, какво мислите?

Аз за 5000лв бих взел Фокус - страшно окачване има това и не се чупи ;)

Ronal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ronal » Вто 15 юни 2010 11:32

Каква е тази 4-ка за 5000 лв? Да не би да е 5000 и след ремонтите да излезе на 10+?

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 15 юни 2010 12:37

hooligan_sk написа:Аз за 5000лв бих взел Фокус - страшно окачване има това и не се чупи ;)

И на мен ми допада това Форде, обаче дизела нещо не ми хареса, пък чувам, че бензинките не си говорят добре с газта. Освен това видях и позагнили бройки. :shock

Ибизата е чувствително по-малка от останалите коли, които гледаш. Тя е еквивалент на Поло, не на Голф. За нея имам твърде скромни впечатления, че да дам мнение. Не ми хареса интериора.

Голф 4 е много хубав вариант, ако намериш такъв, на който не му е взет живота вече. За разликите и приликите между Голфа и А3 има изписано адски много. Въпрос на вкус. И дизеловите и бензиновите мотори са добри. Аз лично бих търсил най-запазеният автомобил.

За Астра Г няма да е лошо да попиташ във форума на Опел. Освен ако някой колега няма преки впечатления. Аз лично съм чувал много легенди и съм карал само около 1000 км такъв модел.

Успех и порови с търсачката. Като прочетеш 10тина теми за Голф 4 ще ти стане ясно и за Ауди А3. Ако те вълнува Ибизата чети за Поло и те така.

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Вто 15 юни 2010 13:49

4-ка дизел за тези пари ми се струва-mission impossible :lol: както и А3.

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Вто 15 юни 2010 14:29

5000 лв. горна граница изобщо не поглеждай към А3 и Голф 4.За тези пари можеш да си намериш хубава Астра здрави коли са като основен проблем мога да ти кажа че са масларки малко и 1.4 и 1.6 но 1.8 е вече по добре.Да те попитам направил ли си сметка че имаш средно около 1000 след покупката :roll:

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Вто 15 юни 2010 15:00

joro^ написа:5000 лв. горна граница изобщо не поглеждай към А3 и Голф 4.За тези пари можеш да си намериш хубава Астра здрави коли са като основен проблем мога да ти кажа че са масларки малко и 1.4 и 1.6 но 1.8 е вече по добре.Да те попитам направил ли си сметка че имаш средно около 1000 след покупката :roll:

Aстра Г е добър избор (с риск да ме намразите),
здраво окачване, евтини части, народна кола..
първите екотеци 1.6 имали проблем с маслото, който в последствие е оправен..
1.4 е здрав, но слаб..от 1.8 бягай далече,
а 2.0 е най-одачния вариянт след 1.4 ( споменал си, че не си състезател, затова слагам 1.4 пред 2.0)...
за дизел нямам и на идея, ама като ги слушам как работят...мале мале...опел дизел НЕ
Сеат НЕ коментирам, а колегите ти са обяснили по-горе, че Г4 или А3 за тези пари ще са "парцали"..

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 15 юни 2010 15:52

Да, аз изобщо не съм обърнал внимание на цената, която е споменал колегата...

5000 лв. и според мен няма да стигнат за читав Голф или А3. Да не говорим за разходите по обслужване и регистрация, които joro^ е споменал.

GTspecial, точно това са легендите, които съм чувал за Астрите. Не съм им голям привърженик на интериора и возията, а и мисля, че имат ограничена видимост, но това си е до лично усещане и навици.

Кола не се избира във форум, а по пазарите! :да:
Може да намериш автомобил с мотор тип "масларката", който да не ти изгори и грам, докато е в теб. За тези пари най-важното е колата да е пазена и поддържана. Другото е ала-бала.

Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ventura » Вто 15 юни 2010 18:20

А нещо повече може ли да кажете за Поло?

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Вто 15 юни 2010 18:48

Ми че е малка,но изключително комфортна за размера си кола.Вози много по добре от Астрата и има привлекателен вид.Не гние,дизеловият мотор е перфектен(Говоря за SDI-мотора).За тези пари под 100 000 километра ще намериш със сервизна книжка.Става въпрос за модела 6N2,произвежда се от 2000 до 2003 година по спомен! А таблото е перфектно :bowdown ! Частите са малко скъпи-гледай за скоростна кутия да не е смляна,маховик-да не вибрира на свободна и това е !

Ето я твоята машина,аз ако имах парички я отнасях като куцо пиле домат :bowdown http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

п.с. С малко пазарене ,ще останат парички и за едни хубави джанти.А относно комбито ,смятам че много му приляга на този модел!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”