Съвет за мотопед Scoot Wasp

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Съвет за мотопед Scoot Wasp

Мнениеот T.Spark » Вто 13 май 2008 19:55

След поредната гигантска простотия с колата плюс цените на бензина, задръстванията, местата за паркиране...... реших да се метна на дърти години на скутер за града. Спрях се на това:

Scoot Wasp

ЦЕНА: 1818 Лева

Работен обем: 49.58 м3
Разход на гориво*: 2.9 литра на 100 км
Дължина/ широчина/ височина (мм): 1760/663/1100
Двигател: 1-цилиндров, 4- тактов, въздушно охлаждане
Максимална мощност (kW/об./мин): 2.0/7000
Система на запалване: Кондензаторно (C.D.I.)
Скоростна кутия: Автоматична
Максимална скорост: 48 km/h
Тегло при празен резервоар (kg): 88
Мазителна система: впръскване под налягане
Съединител: Автоматичен центробежен
Предна спирачка: Дискова
Задна спирачка: Барабанна
Стартер: Електрически/ Манивела
Вместимост на резервоара (литри): 5
Предна гума: 110/70-12
Задна гума: 110/70-12
Вграден багажник/ Възможност за заден багажник
* Разходът се постига след разработка на двигателя и при определени условия

Подарък ръкавици O' Neal element.

Гаранция от 2 години или 6000 км !!!

http://www.scoot.bg/index.php?option=co ... &Itemid=28

Марката е китайска, но има гаранция 2г или 6000км. и сервизно обслужване в града.

Та така. Ако някои е запознат с марката и модела или е чул нещо, нека сподели. Друг вариянт е марката Derbi (май била испанска), но не намерих да имат магазин във Варна.

zueka1
Автомобил:
Двигател:

за скутерите

Мнениеот zueka1 » Вто 13 май 2008 20:06

Миналата година си взех от Люси - vit_auto една хондичка 50 кубика, 93г. еми просто е перфектна, досега около 5-6 хиляди съм и врътнал никакви проблеми. С двама човека си се пътува съвсем прилично. Моя съвет е да си вземеш за тия пари нещо не китайско, дори и да е по-старичко. Все пак попрегледай скутер форума.

http://scooterclub-bg.com/forum/index.p ... 5e1719a&#1

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 13 май 2008 20:33

недей да си купуваш КИТАЙСКИ боклуци моля те . Аз си закупих моторетка на 6 годинки и от тогава до сега си се возя на нея без проблем (вече 4 години) . Та какъв е извода , по-добре старо , но качествено (японско) отколкото ново , но КИТАЙСКО

И разбира се ти давам един пример (скоро ще се метна и аз на едно такова :) )
А това за гаранцията , не е чак толкова скъпа (да не кажа почти никаква) подръжката на моторетката та да се кефиш на гаранция :wink:

От 1200лв. нагоре има доста богат избор в нащо мобиле :)

http://www.mobile.bg/photos/5/big/51208 ... 2749_1.pic

http://www.mobile.bg/photos/5/big/51208 ... 2749_2.pic

http://www.mobile.bg/photos/5/big/51208 ... 2749_3.pic

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 13 май 2008 20:40

Аз пък много се чудех за един такъв:
Изображение
Ама явно и тази година няма да е.

P.S. Електрически е.

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Вто 13 май 2008 20:49

Значи фирмата SCOOT е българска, прохождаща все още, прави си разработките сама и си поръчва изработката в Китай. Карантиите са по лиценз на Сузуки.
Срещнах се с тези хора през уикенда на едно изложение на Орлов мост, бяха до нашата катерачна стена, изглеждат свестни момчета. Но аз бих си взел някоя Хондичка втора ръка или нещо от сорта

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

скутер

Мнениеот shotik » Вто 13 май 2008 21:09

Аз също съм се замечтал за друго превозно средство ,но скутерите ,както и новите мотопеди с автоматични скорости/ако ги има,защото мисля че е само центобежен съединител и някакъв вариатор/не ми харесват ,поради това че почти винаги работят на високи обороти.От тук и сравнително големия разход-2.9 и нагоре л/100км.Предпочитам да е със ръчни/крачни /скорости и да си избирам оптималните обороти,както е на колите.Но тъй като скоро не съм се занимавал с мотопеди/поне 40 г/незнам дали има от този тип за който писах /както бяха Балкан,Симсон и др./и ако някой от вас знае нека ми напише тук или на л.с.Също съм се сещал и за моторче за велосипед,както и скоро на други места питах и за електровелосипеди,но нямам конкретни отговори.

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Вто 13 май 2008 23:36

Изчетох писаното за модела тука http://scooterclub-bg.com/forum/index.p ... 5e1719a&#1 - близо 24 стр. постове. Установих близо 85% положителни мнения за скутера от притежатели, които са го карали над 500 км. Те тези км. са нищо, но все пак хората са доволни.

Предлагат се широко друго марки и модели, но все си мислия, че колкото и голяма марка да е и хонда, и ямаха, и пиаджио и т.н. техния 50к. скутер втора ръка е вече 8-12год. на един господ знае колко км. Ресурсът на това 50к.-мотор е вече изчерпан. Тоя Wasp пък китайски, но нов. 6000км му гарантират. Не ми са дават толкова пари за старо, като има възможност за ново.

Някои да има впечатления / мнение / инфо за магазин на тея Derbi (уж било европейско)?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 14 май 2008 9:02

аз си стегнах вярната yamaha jog миналата седмица
гадината е на 15-16 години и не беше палена от 2-3 поне
едно разглабяне и почистване на карбуратора и ново масло и пее като нова...
такава ямаха струва 300-400лв
тотално да я подновиш с нови амортесьори спирачки и каквото се сетиш
няма да е повече от 200лв
невиждам за какво ще дадеш 3 пъти повече за китаец...
а ако не ти хареса? ако решиш че не е за теб скутера?
тоя китаец няма продаване...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 14 май 2008 9:25

Това е най голямата измама която може да има на този свят отностно този мотор Скоот Колд 200.

Тази неделя се дигнахме 3 семейства на борисовата градина и гледам една купчина народ пред един доста добре изглеждаш и атрактивен мотор Скоот Колд 200 СС. Качват се хората карат пей сърце. Взимам брошура и отивам до човека представител и започвам с въпросите.

Колко струва маслото свещите, къде трябва да се сменят кой ще ги смени след като мотора е в гаранция :
Всичко в нашия сервиз и то напълно без пари за труд докато е в гаранция.
И му викам аз тези 6000 км. ще ги направя за 3 месеца и какво става после с гаранцията ?
- Отпада но пак заповядайте в нашия сервиз за консумативи и подръжка.
- Какво толкова има смяна на масло на един мотор една пробка + 3 литра малко всичко 20 мин. викам аз защо да идвам чак в сервиз.
При това се събират хора и започват да си слушат внимателно как нашия притен разговор преминава в лек интелектуален спор:
- А колко пари струва една верига в вашия сервиз
- 300 лв.
- :shock Как 300 лв. миналата седмица купувахме на приятеля Хонда РР 900 за 120 лв. какви са тези цени?
- Не ги определям аз цените ние сме единствени представители на марката.
- Това дава ли ви право да режете и лъжете хората с това което пише в брошурата, че мотора е идеален за града с евтини части и консумативи който са много разпространени и е с лиценз на сузуки.
Мълчание и очакване на отговор 2-3 мин.
- Аз мога ли да пробвам мотора как вози да си споделя мнението с хората които си заобиколиха и предявиха желание отностно мотора.
- НЕ ЗА ДНЕСКА СВАРШИХМЕ С ТЕСТОВЕТЕ СЪЖЕЛЯВАМ ( видимо изнервен. )
А до преди малко учише един балък който никога не се е качвал на колело и му държеше кормилото все едно показвам на малката ми дъщеря да кара триколка. Ако ми беше дал да покарам поне още 300 кусура щях да му намеря на мотора.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 май 2008 9:29

DragoGT написа:аз си стегнах вярната yamaha jog миналата седмица
гадината е на 15-16 години и не беше палена от 2-3 поне
едно разглабяне и почистване на карбуратора и ново масло и пее като нова...
такава ямаха струва 300-400лв
тотално да я подновиш с нови амортесьори спирачки и каквото се сетиш
няма да е повече от 200лв
невиждам за какво ще дадеш 3 пъти повече за китаец...
а ако не ти хареса? ако решиш че не е за теб скутера?
тоя китаец няма продаване...

:да:
Иначе в Карлово има вносител на няква друга китайска марка и бяха по 1200-1500 лева.Хубавото на тия мотор в сравнение с добрите стари "дио" и "джог" е ,че са доста по големи като размер от тях.
ОФФ: Аз сега гледам в нета една Априлия с вид на пистова 15 коня и 50 кубика/регистрирана е за кат.М/ и струва 800 кинта :? -много и се чудя.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 14 май 2008 10:49

моят е тайвански 50 кубиков, 2Т на 3 години и 3500 км
досега поддръжката е:
нова свещ-НЖК 7 лева
маркуч за бензина- 5мм-3 лева
2 крушки за мигачите-2,50 лева
масло-15 лева за 1 литър
масло за вариатора-10 лева 1 литър
минал съм 300 км и съм доволен

поддръжката на един скутер е несъизмерима с тая на кола, а и зависи колко караш, тия 6000 км може и да са малко, може и да са много
аз на старо повече от 10 годишен примерно не бих взел
50 кубиковите съм чел че както и да караш на 10 000 основен ремонт

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 14 май 2008 10:56

ТОва за 10-те хиляди не е верно. Моя джог показва 8000 ама със сигурност е на много повече, защото няма жило за километража поне от няколко години :lol: И до ден днешен си пълни, че и подминава 60 километровия си километраж. Но съм го карал само с качествено масло - това е най важно при двутактовите :)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 14 май 2008 12:15

Какво разбирате вие от мотори имам у нас едно МЗ 175 СС година някъде между новобранската на Лили иванова и бала на Хитлер.
Отпред фара му е към рамата и виждаж след завой при вече напълно изминати 10 м. от него.

На него масло се сипва само изгоряло МД10, вътре в бензина се слага олио, свеща само и единствено се търка на асфалата да се махнат саждите. Пали на яко бутане. След обиколка около 2 часа се отваря мотора и се сменя коляновия вал да се наредят иглените лагери щото са изпопадали.

Това нещо ако някой японска/китайска машина го направи ще си дръпна очичките.

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Сря 14 май 2008 12:44

Минах през магазина да го видя обстойно мотора. Продавачите едни лапищаци. Не му е ясно кое карбуратор, кое възд. филтър и къде са обаче вика "моторът е чудесен, гледай как пали :lol: ". Сервизът се оказа някакъв майстор, който идвал на място в магазина и поправял, но ако проблемът е сериозен можело и да вземе мотора с него. :roll:
Имаче моторът ми се видя "едра машина", но много евтина изработка (за 1800лв толкова).

За сравнение отидох до магазина на yamaha. Изложили 50к-ов. Neos. Габаритите горе-долу еднакви, материали и сглобка по-добри. Цената 3660лв, демек 2 Wasp-a.

Да взема да по-обиколя още. Втората ръка може да изкочи нещо свястно. Проблем е, че не знам какво да гледам.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 14 май 2008 13:00

Adnan написа:Какво разбирате вие от мотори имам у нас едно МЗ 175 СС година някъде между новобранската на Лили иванова и бала на Хитлер.
Отпред фара му е към рамата и виждаж след завой при вече напълно изминати 10 м. от него.

На него масло се сипва само изгоряло МД10, вътре в бензина се слага олио, свеща само и единствено се търка на асфалата да се махнат саждите. Пали на яко бутане. След обиколка около 2 часа се отваря мотора и се сменя коляновия вал да се наредят иглените лагери щото са изпопадали.

Това нещо ако някой японска/китайска машина го направи ще си дръпна очичките.

ОК г-н вещо лице, нищо не разбираме от мотори :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”