Нов закон
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Нов закон
Колеги по новините казали,че е излязъл нов закон,който гласял,че неможеш да караш кола която е регистрирана на чуждо име например на баща,приятел без пълномощно заверено от нотариус.Та ако те хванат щяло да има солени глоби. 

- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Значи тъпите измекяри застрахователи-трябва да си преосмислят застраховките-да важи за автомобила.Ами ако мъжа ти се напие и ти караш-пак ли трябва пълномошно?Или нотариусите малко забогатяха че и от още 1-ин вид пълномошни да лапат-а? че аз си давам колата на всеки познат на който му трябва-за работа или да си разходи новата приятелка и т.н.-на всички пълномошно ли да правя.Не всеки може да си купи кола-а на всеки му трябва понякога-ИДИОТСКО ПРАВИТЕЛСТВО ИМАМЕ.
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
КАТЕТО е права-пише +упълномощените лица.А сега закона иска пълномощно/доколкото разбрах/ черно на бяло,заверено от нотариус. А не :ами аз му дадох колата да покара>-РАЗБИРАш ЛИ КЪДЕ Е УЛОВКАТА.Катерина написа:Ако, колата не е твоя и те спрат от КАТ, а нямаш пълномощно, и ти и собственика ще отнесете по един акт, защото в този случай гражданската става "невалидна" . И в самата нея е отбелязано- всички УПЪЛНОМОЩЕНИ водачи.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Защото сме малоумни, затова ще е така
Много ясно, че застраховката трябва да е на автомобила. А това за пълномощните е пълен абсурд, както и повечето неща около собствеността на автомобилите
Може да продадеш един лаптоп за 5000лв без нотариус и бележка за платен данък, но за сметка на това кола за 800-1000лв си е приключение да смени собсрвеника си
Човек ще си помисли, че се прави някаква сделка с ценни книжа или злато, знам ли 

Може да продадеш един лаптоп за 5000лв без нотариус и бележка за платен данък, но за сметка на това кола за 800-1000лв си е приключение да смени собсрвеника си

- Катерина
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гражданската важи за шофьора,който е собственик на автомобила.(каското си е за колата)
В гражданската ти ако е отбелязано от всички "упълномощени водачи" , ако ти си в автомобила- може да го кара и човек без нотариално заверено пълномощно.
Но пък задължително с правоспособност за именно този клас амтомобили
В гражданската ти ако е отбелязано от всички "упълномощени водачи" , ако ти си в автомобила- може да го кара и човек без нотариално заверено пълномощно.
Но пък задължително с правоспособност за именно този клас амтомобили

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Не
Отивате при нотариус и му изготвяш едно пълномощно
Аман от малоумщини
Първо, никое пълномощно не е задължително да е нотариално заверено, второ - както знаем може и устно.
Демек, ако някой се запъне за нещо, той трябва да докаже, че ти не си в ред - да провери дали автомобила е обявен за откраднат - ако не - значи всичко е ОК. Какъв им е проблема?

Аман от малоумщини

Демек, ако някой се запъне за нещо, той трябва да докаже, че ти не си в ред - да провери дали автомобила е обявен за откраднат - ако не - значи всичко е ОК. Какъв им е проблема?
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
SMEL написа:Значи в 22.18 часа мой приятел отива с мойта кола/да речем ненадейно/ при нова любов-на която не може да откаже:....И аз или трябва да съм с него/да му светя да не обърка нещо/ или в 22.20 да му пиша пълномощно-така ли да го разбирам?
да ве и аз с моите приятели толкова често се сменяме кой да кара...в някой случаи зависи кой колко е пил

ама понякога просто си се налага да вземеш нечия кола или да дадеш на някой колата си...
иначе това за пълномощното го знам само в случай когато караш кола регистрирана на фирма...аз така цели 3 години карах преди жигулката...а сега служената кола...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
SMEL написа:Значи в 22.18 часа мой приятел отива с мойта кола/да речем ненадейно/ при нова любов-на която не може да откаже:....И аз или трябва да съм с него/да му светя да не обърка нещо/ или в 22.20 да му пиша пълномощно-така ли да го разбирам?
Май, май

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”