Става въпрос за Пасат Б5 с пълно автокаско към БулИнс. Беше заведена щета - ожулване от предния калник до задната броня от едната страна и пукнат стоп, пак от тази страна. Място на събитието - на паркинг. Общо увредени 8 елемента - преден калник, предна и задна врата, заден калник, заден стоп и 3 елемента от задната броня. Почти всичко е само за боя. Когато отивам след 20 работни дни, ми сервират устно, че щетата не се уважава, защото нямало протокол от КАТ.
Поразрових се малко и ето каква Наредба открих:
НАРЕДБА № Iз-41 от 12.01.2009 г. за документите и реда за съставянето им при пътнотранспортни произшествия и реда за информиране между Министерството на вътрешните работи, Комисията за финансов надзор и Информационния център към Гаранционния фонд
Издадена от министъра на вътрешните работи и председателя на Комисията за финансов надзор, обн., ДВ, бр. 8 от 30.01.2009 г., в сила от 30.01.2009 г.
Чл. 6. Не се посещават от органите на МВР - "Пътна полиция", и не се съставят документи за:
1. повреди на МПС, възникнали в резултат на природни бедствия;
2. пожар на МПС;
3. повреди на МПС, възникнали в паркирано състояние;
4. повреди на МПС, които не са причинени от друго ППС.
Спретнал съм едно възражение и ще им го връча, пък ако пак се направят на ударени, ще трябва да се съдим май...
Това го пиша тук, за да бъде от полза на други колеги, а пък ако някой е имал подобни премеждия, нека сподели.
Нашите права и задължения са май единствено да си плащаме вноските по каското редовно...

Каско в БулИнс - има ли покритие или...
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Каско в БулИнс - има ли покритие или...
Ако ти дадат пари ще те почерпя бира 
На 2ма познати по същия грозен начин им режат щетите, едната даже беше от удар, не на паркинг.

На 2ма познати по същия грозен начин им режат щетите, едната даже беше от удар, не на паркинг.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
и моите се бавят вече 20 дни по едни дребни проблемчета и ми кипва акото вече.Според тяхния правилник до 15дни трябва да се изплати обезщетение, ако ли не-писмено обяснение защо не плащат.Няма да споменавам засега коя е фирмата, ако ги почакам още малко обаче точно в ей тая тема такава антирекламка ще им направя, и такова плюене ще падне че не знам.
Значи аз мога да си плащам точно колкото искат, ама обратното не става а!!!
Значи аз мога да си плащам точно колкото искат, ама обратното не става а!!!
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
В такива ситуации се звъни на 166 за да те запишат и да ти дадат вх. номер, после звъниш на мобилните групи и те ако решат идват намясто или и те ти дават входящ номер и после отиваш с двата номера да си заведеш щетата и не би трябвало да има проблеми.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:В такива ситуации се звъни на 166 за да те запишат и да ти дадат вх. номер, после звъниш на мобилните групи и те ако решат идват намясто или и те ти дават входящ номер и после отиваш с двата номера да си заведеш щетата и не би трябвало да има проблеми.
Това с входящия номер важи, когато има втори участник и сте написали протокол. За паркинг и без наличен втори участник, никой не се занимава с теб и не ти обръща внимание. А каското е за да поеме евентуални щети по МПС-то, но нашите застрахователи признават само действието "събиране" и гледат да се умориш от разправии, за да не платят.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Щом казваш... аз лично така процедирам и нямам проблеми с щетите.
- KRASUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Кой ще ти плати осем детайла без протокол и също така, когато мобилната група на Бул Инс не е посетила мястото.
Трябвало е да се обадиш на тях, да заведеш 4 детайла и после пак така другите 4, след като си без протокол.
За още 4 детайла щяха цялостно боядисване да ти направят,а ти искаш на една щета.
Като имаш такива случаи, звъниш първо на брокера за консултация - не ги подценявай !
Трябвало е да се обадиш на тях, да заведеш 4 детайла и после пак така другите 4, след като си без протокол.
За още 4 детайла щяха цялостно боядисване да ти направят,а ти искаш на една щета.
Като имаш такива случаи, звъниш първо на брокера за консултация - не ги подценявай !
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябвало е да им звъннеш. Ако е лека щета ще мине само мобилната група или ще те викнат на оглед.
- avgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
На мен за една щета застрахователя ми поиска протокол за ПТП след като съм завел щетата. Обадих се в КАТ казаха ми входящ номер и имах една седмица да отида при дежурния по ПТП за протокол. На другия ден ходих изчаках си всички видове чакала, но си взех протокола. Ако се наложи да ходя пак там трябва да съм час два преди началото на работния ден за да мога да си тръгна до обяд.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
звъниш на мобилна група задължително, ако не дойдат ти дават номерче по телефона и завеждаш щетата по този номер, иначе удряш греда.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Все пак след възражение, щетата от рисайкъл бина се придвижва към касата...
Аз си мисля обаче, че парите, които се плащат по експертна оценка, съвсем не са тези, необходими за възстановяване на колата в изходно състояние. Затова обмислям варианти с доверени сервизи на застрахователя. Имам близък човек с такъв сервиз, абсолютен професионалист, каза ми, че взима колата и я оправя, а парите си получава от застрахователя. Никакво загряване, за да не се уврежда никелираното покритие, няма и кит на килограм, дето пада след година, няма никаква разлика в цвета между стара и нова боя! Ако някой ви говори, че е нормално да има разлика, щото лака на боядисания детайл е нов, не му вярвайте.
За такова каско има смисъл, другото е бош-лаф!
Аз си мисля обаче, че парите, които се плащат по експертна оценка, съвсем не са тези, необходими за възстановяване на колата в изходно състояние. Затова обмислям варианти с доверени сервизи на застрахователя. Имам близък човек с такъв сервиз, абсолютен професионалист, каза ми, че взима колата и я оправя, а парите си получава от застрахователя. Никакво загряване, за да не се уврежда никелираното покритие, няма и кит на килограм, дето пада след година, няма никаква разлика в цвета между стара и нова боя! Ако някой ви говори, че е нормално да има разлика, щото лака на боядисания детайл е нов, не му вярвайте.
За такова каско има смисъл, другото е бош-лаф!

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ljubon написа:...Аз си мисля обаче, че парите, които се плащат по експертна оценка, съвсем не са тези, необходими за възстановяване на колата в изходно състояние...
За съжаление да. Справка - смачкан на паркинга калник за 206 - 60лв

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”