Прибирам се от Пловдив за София. Вали не много силен дъжд. В началото на изкачването за тунела го обръща на сняг и вече към Ихтиман платното е яко киша, но се трае все още. Някъде към Вакарел карам на по прав участък без грам завой, когато виждам че колата пред мен (към 50м дистанция) започва много сериозно да суче задницата. Аз пускам аварийките да внимават тези зад мен и отпускам педала на газта (карам някъде с 70-80). И след 10-20м усещам че и моята кола (Golf 3) започва леко да носи. В следващия момент яко занасям и резултата е 180 градуса пирует и удар в мантинелата със задницата. Добре че зад мен нямаше никой (или бяха далече).
И на мен и на колата нищо ни няма. В паниката успях само да навия волана наобратно (без резултат) и нищо друго. И всичко това се случва на идеално прав участък без грам дупки... Просто не мога да повярвам... Може би беше заледено..
Отпред съм с чисто нови зимни гуми (Debica), a задните са летни с добър грайфер (за което се признавам за виновен, но досега никога не е ставало така).
В момента съм леко стресиран и се чудя какво се прави в такива случаи? Как може да се овладе колата? Ако някой може да сподели малко опит...