Въпрос за бояджии
- svedbg
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Въпрос за бояджии
Имам проблем с предния капак на Голфа (металик тъмно син) на около 14 години е боята. Въпросния проблем е, че от едната страна е написано с ключ НЕ
гадни съседи. Сега ми е интересно целия ли капак трябва да се пребоядиса или може само засегнатата част да се третира. Само боята е силно одрана, отдолу се вижда, че има бяло покритие. Може ли някой да ме ориентира откъм цена и евентуално къде има добър бояджия. Предполагам за целия капак ще струва към 150лв цялостно боядисване.

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за бояджии
Може и половината до кривката да се направи една приливка ама незнам дали ще се навие на такъв малък детайл и после да се пастира с паста на 3М зада се докарат до един цвят
- svedbg
- Контакти:
Ами то има и преден калник (ляв и десен) да се прави, просто това е малко и не ми се дават пари за него, а иначе има други детайли които са цели. Затова искам при някой да отида, който да не ме одере жив 

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
svedbg написа:Ами то има и преден калник (ляв и десен) да се прави, просто това е малко и не ми се дават пари за него, а иначе има други детайли които са цели. Затова искам при някой да отида, който да не ме одере жив
Незнам последно когато говорих с бифшия ми шеф каза че е спрял да боядисва иначе с удоволствие ще те пратя при него
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
За да стане добре, трябва да боядисаш целия капак. Добри майстори взимат за качествено боязисване 180-220лв., с изпичане в камера, разбира се. Има и бояджии, които работят на тротоара на улицата, докато пръскат, вятърът нагнетява пушилки по боята - при такива може и 70-80лв. да излезе. Ако нямаш каско обаче и не те бият парите, не си заслужава да наливаш такава сума за дреболии. Вместо това вземи коректор с твоя цвят и мацни локално на деругите. Разбира се, ще личи, в началото ще те дразни, но бързо ще свикнеш.
- svedbg
- Контакти:
Имам каско, но не ми одобриха щетата, понеже предния собственик не бил оправил един друг проблем по боята отпред, а аз дори не знаех за него
Ще взема да пробвам сервиза на Лазурит, там гледам че оправят малки дреболии без цялостно пребоядисване, дано наистина не го пишат само. Някой ползвал ли им е услугите?

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
svedbg написа:Имам каско, но не ми одобриха щетата, понеже предния собственик не бил оправил един друг проблем по боята отпред...
Ей оттука идва набутвацията - хем имаш каско, хем нямаш. Ако имаш забележка на накой детайл по колата, застрахователят не ти плаща за него при нова щета. Ако държиш колата да изглежда добре, оправяш забележките, отиваш на оглед да те отметнат, след това можеш да претендираш за всяка новопоявила се точка пред застрахователя. Има и такива обаче, които само събират пари от каското без да ремонтират нищо. Като не остане място неударено, сменят колата.
- svedbg
- Контакти:
Да вече го знам това
Трябва застрахователите да задължат собствениците да си оправят колите при изплащане на такива щети 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
svedbg написа:...Трябва застрахователите да задължат собствениците да си оправят колите при изплащане на такива щети
Няма как да стане, защото знаят, че изплащат 30-50% от необходимата сума за оправяне.

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Може да се направи с преливка, виждал съм кола на колега от форума правена от teneketo и не си личеше въобще. А колегата с 200лв на детайл...докато има такива като него да плащат, ще почнат да искат и по 500 на детайл.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”