Въпрос към колегите с най-ново поколение АСК?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
martin54
Автомобил:
Двигател:

Въпрос към колегите с най-ново поколение АСК?

Мнениеот martin54 » Пон 23 авг 2010 7:14

Здравейте, аз съм от форума на пежо, там също разисквахме тази тема, но така и не можах да преценя как да постъпя.
Карам Пежо 407 2.7hdi V6 с 6 степенна АСК типтроник, мисля, че е разработка на Порше.
Проблема е в това, че колата е на 140 000 , а нямам идея дали е сменяно масло в АСК, производителя казва, че малсо в тази кутия не се сменя, само препоръчва на 180 000 да се погледне и ако има теч да се долее.
Аз забелязвам едно нещо когато колата е съудена и карам с много ниски обороти (смисал ускорявам бавно с леко натискане на гаста) някъде м/у 2-3-4 ми придърпва преди да превключи предавка изгляжда всякаш се мъчи да превключи но не може и докато не кажи още обороти придърпва леко.
Като покарам малко и загрее всичко се оправя.
Ако на някой му се струва познато това и е решил проблема,моля да сподели как :)
Предварително благодаря за вниманието :)

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Въпрос към колегите с най-ново поколение АСК?

Мнениеот dancing_niki » Пон 23 авг 2010 9:52

Моя типтроник при бавно ускорение сменя предавките само ако двигателя е достигнал въртящия си момент. Предполагам затова се размотава и твоя. И на моята кутия производителя не дава да се сменя маслото, но в АутоДата пише, че се сменява на 60 000 км. Майстора при който ходя казва, че и със смяна и без смяна ако й е дошъл реда, ще се счупи.

Потребителски аватар
Тульский Токарев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тульский Токарев » Пон 23 авг 2010 10:12

Да,вярно е "не се сменя масло",сменя се директно кутията!Разбирасе,че трябва да се смени маслото,няма масло с вечен вискозитет.Хубаво е както казва колега на всеки 60000-80000.Мисля,че на всички нови автоматични кутии пише така,но защо тогава се предлагат отделно консумативи за нея?Така,че според мен е по-добре да се сменя!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 23 авг 2010 12:43

Една служебна Зафира така хвърли скорости... защото не се сменяло. В официален сервиз собственикът настояваше на смяна, но явно там служителите са със специалност "Философия" и магистратура "Дървена"... Проблемите започнаха около 170 х. км., ако не ме лъже паметта.

На твое място също бих направил обслужване. С маслото, предполагам при теб синтетика, задължително се сменят филтри и гарнитури! ;)

Съвет от опит: Купи си всичко предварително - и маслото и останалите консумативи. Ако има как искай да налеят маслото пред теб, от твоята туба. Не разчитай в никакъв случай на други приказки и супер оферти, че ремонтите и проблемите по АСК са изключително неприятни и скъпи. :|

Ако имаш възможност направи диагностика в сервиз. Новите кутии разполагат с доста електроника и предполагам, че има доста датчици, които да покажат ако има проблеми.

Успех! :да:

Потребителски аватар
martin54
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin54 » Пон 23 авг 2010 14:26

Да със сигурност е бъкана с електроника, за сега няма никакви индикации за проблем.
Иначе ако сменям масло със сигурност ще си купя всичко и ще искам да видя какво правят, обаче незнам на кой да се доверя, четох някъде, че при смяна се ресетвал някакъв софтуер или и аз незнам какво, но не било само да отвъртиш 2 пробки и да смениш един филтър както се сменя маслко на ДВГ

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”