Каква кола до 1500 лв.
Каква кола до 1500 лв.
Понеже жена ми вече ще има книжка, иска ми се да купя кола,малка и не много скъпа. Засега съм се спрял на Opel Corsa до около 1500 лв, но има и Fiat Punto za толкова. Та има ли някой впечатления от тези коли или да даде някакъв съвет за друга марка до 1500 лв . 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Каква кола до 1500 лв.
За 1500 лева взимай Пунтото и не го мисли.
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Във форума се продава много добро поло за 1800лв има как да дадеш 300лв ще си спестиш много главоболия и пари за в бъдеще
Eто това е полото viewtopic.php?f=44&t=211852

Eто това е полото viewtopic.php?f=44&t=211852

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Имам и от 2-те коли впечатления и корсата е 10 пьти по-кола от пунтото.По-здрава на окачване,не дрьнка като каруца след 10000км по тия лунни пьтища и като цяло е доста по приятна.Мн по-лесно е за нея да намериш и части,а за пунтото са леко кьт.Аз сьм за корсата с 2 рьще..за поло нищо не мога да кажа.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
За Пунтото имам наблюдения, че са доста чупливи, в сравнение с германски коли.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
И двете коли си имат лошите и добрите страни! Реално погледнато за тези 1500 лева вероятността да намериш хубава корса, е почти нулева! Сигурен съм в това, щото повечето Корси с ниска цена са хептен ръждиви и не толкова здрави! А за Пунтото вероятността да намериш по читаво и запазено е по-голяма. Ако не вярваш отвори Мобилето, или се разходи из авто къщите. С 2 ръце сам за Пунтото! Но всичко е относително зависи на каква кола попадне човек! Но за тези пари неможе да се учаква нова кола! По-добре както каза колегата по-горе да е някоя каран от човек поне знаеш че е потдържана! Приятно търсене!
- az-emo-pi4a
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от az-emo-pi4a на Пет 27 авг 2010 2:02, променено общо 1 път.
Взимай Полото на колегата за 1800 и тва е.Читава Корса са 1500 много трудно ще намериш,а Пунтото ще ти разкаже играта...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Макар да може да ни упрекнат в пристрастност, аз лично бих (и взех) на жена ми да се учи Volkswagen.
Няколко са основните причини.
Първо, автомобил за толкова (малко) пари ще е със сигурност с доста дълга история, т.е. по един или друг начин амортизиран. Което означава, че трябва да се разчита на неговата здравина и сигурност по начало, което със сигурност е налице при любимата ни марка, поне според мен, особено за моделите, които се продават за тези пари.
Второ, така или иначе, щом (ако) си фен на марката и особено, ако другият ви автомобил е също VW, това означава по-лесна поддръжка и изцяло достъп до информация, а от там и по-ниски разходи за това.
Трето, задължително купи автомобил с хидравлика. Жените и без това изпитват затруднения с маневрирането.
Няколко са основните причини.
Първо, автомобил за толкова (малко) пари ще е със сигурност с доста дълга история, т.е. по един или друг начин амортизиран. Което означава, че трябва да се разчита на неговата здравина и сигурност по начало, което със сигурност е налице при любимата ни марка, поне според мен, особено за моделите, които се продават за тези пари.
Второ, така или иначе, щом (ако) си фен на марката и особено, ако другият ви автомобил е също VW, това означава по-лесна поддръжка и изцяло достъп до информация, а от там и по-ниски разходи за това.
Трето, задължително купи автомобил с хидравлика. Жените и без това изпитват затруднения с маневрирането.
Задължително ще е с хидравлика
Иначе едно Поло за мен е най-добре,но са скъпички.Ако колегата не я е продал неговата,ще я взема. И аз мисля,че Корсата е по здрава,но е относително това,зависи си от карането
Ще видим докъде ще я докарам, но благодаря за съветите все пак.

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Polo. 1.4 АЕХ. Не заблуждавайте колегата. Колега пиши само в търсачката 1.0 AER..... Много куц мотор.
Пунто... айде няма нужда. Както и пежо 206 или каквото и да е италианско и френско... По добре недей...
Погледни и хонда сивик от 90-91, хечбека е култов!
http://www.edmunds.com/pictures/VEHICLE ... 96x249.jpg
Пунто... айде няма нужда. Както и пежо 206 или каквото и да е италианско и френско... По добре недей...
Погледни и хонда сивик от 90-91, хечбека е култов!
http://www.edmunds.com/pictures/VEHICLE ... 96x249.jpg
Пунто би трябвало да е последната кола на която трябва да се спреш.Абсолютен боклук е това чудо, казвам го на база личен опит.Корсата е слабичка откъм тенекии, но след Поло бих избрал нея за жена (естествено, че тя каквото си хареса това ще е).Също добра идея е да се погледнат Хонда Сивик но незнам как ще са там парите или Нисан Съни (ненормално здрава кола-като изключим ако има ръжда).Но до тези пари мисля че най добре ще е да с еколебате между Поло и Корса.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Корса 1.2 осемклапанов мотор. Ако намериш без ръжди, става. Волана и без хидравлика е много лек.
Пунто като мотори са добри, но купето е ужас - трака, хлопа. Инак като пространство е супер. Каквото намериш запазено, това ще е. И колкото по - автентичен вид има, по - малко вероятно да е карано от някое 18 - 20+ талибанче.
Успех!
Пунто като мотори са добри, но купето е ужас - трака, хлопа. Инак като пространство е супер. Каквото намериш запазено, това ще е. И колкото по - автентичен вид има, по - малко вероятно да е карано от някое 18 - 20+ талибанче.
Успех!

Ами жИнъта като се е запънала на КОрса...няма оправия.Е,ако намеря едно поло за толкова го вземам,тя сама после ще разбере какво е
)) Засега намерих една Корса,има да се постегне,но ще видим.За хонда-та..не съм поглеждал между другото.

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
а хонда-та..не съм поглеждал между другото.
Ми погледни де...

Уникално здрава и вървяща кола,но има "лек" проблем с ръждата...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”