Нова кола, въпроси

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Нова кола, въпроси

Мнениеот Virtual_Boy » Пон 06 сеп 2010 14:42

Здравейте!

Утре ще взимам Голф 3 ГТИ 2.0 обаче не е платена гражданската, искам да попитам дали да платя гражданската преди да идем с собственика при нотариуса, и какава е изобщо цялта процедура, нотариус, данъчно, прехвърляне? Колата е в моя град, така че не трябва да сменям регистрационните табели :)

Благодаря на отзовалите се :)

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Нова кола, въпроси

Мнениеот sam_boha » Пон 06 сеп 2010 15:12

Платена застраховка, данък и преглед трябват за КАТ, а мисля и за нотариуса... По-добре плати всичките работи, за да няма после проблеми и да трябва пак да се връщаш, а така или иначе ще трябва да се платят. Иначе без табели се сменя само талона, май беше към 30 лв.(или поне най-много да е толкова) не съм много сигурен

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Вто 07 сеп 2010 1:00

Тъй като колата има аерография на предния капак, и собственика ми каза че като е бил спиран от пътна полиция, са правели проблем (трябвало в КАТ да я снимат) искам да попитам, утре като ходя да я прехвърлям може ли това да стане, предполагам не трябва нова регистрация... ?
И още нещо се сетих, като попитах собственика дали е платен данъка, той ми отговори следното: след като направим договора при нотариуса, той отива в данъчното ли къде ли и си плаща данъка до съответната дата, а аз като ида в данъчното плащам от момента на покупката до края на годината ? Това така ли е ?

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Вто 07 сеп 2010 6:38

Колега Ако има "рисунки"-аерография про предния капак ще те карат да ги снимаш, отпред , ляв профил, десен профил, и това остава в КАТ , като се вписва с талона ти.
А другото
направим договора при нотариуса, той отива в данъчнот
, замисли се ако сте били при нотариуса и той я прехвърлил на твое име, то тогава защо въпросния продавач ще "тръчка" да плаща данъци , те са вече твое задължение.Така че отваряй си очите...

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 07 сеп 2010 6:50

при оформяне на договора,нотариуса иска бележка за платен данък...искай продавача да си е платил данъка

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Вто 07 сеп 2010 7:52

Много благодаря на двамави :)

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Вто 07 сеп 2010 16:53

Здравейте!

Днес ходих в КАТ, за смяна на собственик и познайте какво? Седях цял ден там за д*довия...
На регистрацията ми казаха че незнаят аерографията дали се смята за надпис и реклама (аз я бях снимал предварително) и ми казаха да се обърна към началника :) Но уви началник и заместник началник нямааа... отидох при инспектора и той ми показа каква молба да напиша, ок написах я :) Инспектора ми каза да чакам началника и да говоря с него, защото само той може да даде разерешение... ок чаках 2 часа и дойде заместник началника! Добър ден и т.н. погледнете тази аерография трябва ли да се впише като реклама/надпис или не е проблем? отговор: "Това неможе да се регистрира, това трябва да се махне (правилника важи за написи и реклами а това не е надпис) даже не е цензурно, но изчакай началника да ти каже със сигурност какво да правиш, но според мен това трябва да го премахнеш от предния капак" (Рисунката е череп, цялата е светло синя и е като от пушек черепа) ок чаках началника, но до 4:30 той не дойде, отидох на регистрацията (2рото гише) и там беше една симпатична мацка която ми каза: "Ти за какво чакаш бе ?! Защо не си дошъл направо тук, пиша го Тъмно син металик със смесица от други цветове и това е..." написа го отидох да си прибера документите тя ми каза "Айде по бързо че затвараме след малко", отивам на касата на която приемат документите, и от там ми казват "Ела утре" аз отвърнах "Моля!?!??!" - "Съжалявам приключихме, ела утре сутринта" отговор: Абе аз тука чакам цел ден и са ми казваш ела утре ?!?! *€%*%*$*$*@%§№€§!)@(§%* <- Цензура, и си отпраших, утре отивам сутринта и съм първенец .... пожелайте ми късмет ше ми трябва :)

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 08 сеп 2010 19:02

Те, в КАТ, ги обичат тея маневри ... Жалко, че си си загубил деня. Пожелавам ти много да те радва колата ! Честито ! Да качиш снимки и почвай да я променяш :twisted:

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пет 10 сеп 2010 8:54

доколкото разбирам, явно сте били вече на нотариус, но продавач, който не си е платил предварително данък или гражданска и си продава колата, за мен е меко казано некоректен. дано въпреки това да случиш на запазена кола, успех и много безаварийни! :beer

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Пет 10 сеп 2010 20:17

Благодаря ви за пожеланията :)
Изображение

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Пет 10 сеп 2010 20:18

Да попитам:
1. Ще слагам АГУ обикновенна не инжекцион, някъкви допълнителни работи към уредбата трябват ли?
2. Тавана ми е увиснал (плата) как се оправя ?

Потребителски аватар
kukumitcin
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: AVF

Мнениеот kukumitcin » Съб 11 сеп 2010 6:05

За тавана може да прочетеш тук : viewtopic.php?f=11&t=23364

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Съб 11 сеп 2010 16:39

Това го четох, обаче не ми излизат снимките :( Пък и незнам как да си сваля тавана :С

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 14 сеп 2010 11:14

Без да съм виждал колата на живо, по снимката само ще коментирам - Ударил си кьоравото ! Вижда ми се много лачена ... За Агу-то провери в търсачката с кода на мотора ... Мненията са различни, от само ГИ до "слагай, няма ядове".

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Вто 14 сеп 2010 17:04

Честито за количката :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”