ЗАД "АРМЕЕЦ" - проблеми, решени в крайна сметка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

ЗАД "АРМЕЕЦ" - проблеми, решени в крайна сметка

Мнениеот kondzhagyulo » Съб 03 окт 2009 15:51

Колеги, имах високо мнение за ЗАД "АРМЕЕЦ",но ме измамиха жестоко. Миналата година си направих пълно каско и гражданска в "Армеец" и два месеца преди да ми изтече каското ми се случи леко произшествие. Дойде мобилна група, заснеха всичко, даоха ми номер на щета и вс. останало. На другия ден се явих на "Ж.Кюри" и след последвалия оглед от гн.Христо Кръстеняков (пиша реалните лица и техните истински имена, за да не бъда обвинен в лъжа) и направения протокол, и на точката "как желая да бъде отстранена щетата", ме посъветва от личен опит, че за мен е най-добре да си избера "заплащане по предоставени фактури". При другите два варианта много бавели автомобилите или давали значително по-ниско обезщетение - и аз добреее... Предоставих им про-форма фактури след вторичен оглед с тяхна мобилна група в посочиния от мен сервиз - "АутоПлюс" и след 2 дни ми се обадиха, че одобряват представените от мен про-форма фактури без 15лв. - демек 1055лв. и чакат оригиналите да ми ги осребрят. Предоставих им оригиналите след 3 месеца, понеже бе лято и аз си остраних проблема и започна едно търчене към морето и обратно, но това е без значение, понеже месец преди да им дам оригинлите дойде време за подновяване на каско и гражданска. Когато отидох в офиса за подписване на новите застраховки ги попитах дали има проблем, че още не е изплатена от тях старата щета - естествено казаха "плащай новите застраховки, а за старото все още неизплатено обезщетение да не се притеснявам" - това е отговора от централния им офис в София. След като дойде срока от 2 седмици да приведат обезщетението - нищо! Звъня и отговора бе, че след една седмица ще бъде преведено. След обещаната седмица, пак нищо. Пак ми казаха - 10-ина дни и всичко ще е ок. Минаха итези дни и пак нищо. Звяня им и ми отговарят, че отказват да ме обезщетят и че вече трябвало да съм получил оведомлително писмо с обяснение за отказа и ако искам в посочения срок мога да обжалвам, обаче все още несъм плучил това писмо и вече изтървам сроковете за обжалване - абе България!

Последна промяна от dobrin на Сря 28 окт 2009 23:45, променено общо 2 пъти.
Причина: Без главни букви в заглавието!

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ЗАД "АРМЕЕЦ" - КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ

Мнениеот arrougance » Съб 03 окт 2009 17:08

Не си първият които се оплаква от армеец. Гледат само да вземат парите на хората, а като стане дума за даване се правят на абсолютни цигани.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ЗАД "АРМЕЕЦ" - крадци и лъжци

Мнениеот dobrin » Съб 03 окт 2009 17:14

Не можеш да изтървеш срокове за обжалване на нещо, което не си получил.
Отделно, най-добрият възможен вариант, поне според мен, е в доверен сервиз под твой контрол, след това по експертна оценка и най-накрая по фактури, защото там могат да си намерят най-много основания да откажат.
Както и да е, сега трябва да се види основанието за отказ и след това да се обжалва.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: ЗАД "АРМЕЕЦ" - КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 03 окт 2009 17:15

Пич споко твойте хора са КЗП просто влез в интернет адреса им и им напиши едно мейлче,като опишеш всичко дословно с имена,място,дати и,тел.разговори ако щеш и всичко от А до Я след 1 седмица чакай да ти се обадят и повярвай ми ще си получиш парите до стотинка,казвам ти го от опит.

П.С. Само да те питъм при за веждането на щета от белязали как искаш да си получиш обезщетението,демек:в доверен сервиз,по експерта оцента или чрез представяне на проформа фактура и одобряване от тяхна страна,ако си направил това бъди сигурен че ще си вземеш парите до 1 седмица след като запознаеш КЗП,ще трябва обаче да им пратиш и преснимани документи-доказващи твоята правота,а именно описа на щета и там каквото имаш :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 03 окт 2009 17:16

Мите, чети бре, човекот е написал - по фактура.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 03 окт 2009 17:16

dobrin написа:Мите, чети бре, човекот е написал - по фактура.

И......неразбрах кво не съм прочел :deal :?:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 03 окт 2009 17:19

kondzhagyulo написа:гн.Христо Кръстеняков ... на точката "как желая да бъде отстранена щетата", ме посъветва от личен опит, че за мен е най-добре да си избера "заплащане по предоставени фактури"... и аз добреее...

MITKO_DVD написа:П.С. Само да те питъм при за веждането на щета от белязали как искаш да си получиш обезщетението,демек:в доверен сервиз,по експерта оцента или чрез представяне на проформа фактура ...

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 03 окт 2009 17:21

Ей затова питъм,да ли го е направил и го има черно на бяло :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 03 окт 2009 17:26

Ами според мен аз добре означава, че го е отбелязал, особено щом след това колегата пише, че е преставял фактури, които предварително са му били одобрени.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 03 окт 2009 20:03

Колегата май ни спестява нещо.В Армеец такива фактури са ми осребрявали че чак не е за вярване.Да не занесе някакви други фактури?

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Съб 03 окт 2009 21:23

KirilGeorgiev написа:Колегата май ни спестява нещо.В Армеец такива фактури са ми осребрявали че чак не е за вярване.Да не занесе някакви други фактури?

Колега, наистина не съм написъл всичко, но поради факта, че трябва да пусна два последователни поста. Колата е Пасат В5 1.9ТDI,която бе застрхована срещу пазарна стойнност 12 000лв. и при това изплатена на веднъж. В "АутоПлюс" констатираха, че имам за подмяна два предни горни леви носача + разбит амортесьор ("в следствие на влизане на преднодясно колело в дълбока дупка, за да се избегне тежко ПТП" е описано в протокола от мобилната група на "Армеец" + разбита алуминиева джанта - "за подмяна"). За амоптесьора + двата носача и труд, про-форма фактурата в "АутоПлюс", бе на стойност 405.00лв., а джантата (след упорито търсене в София успях да я намеря с фактура само в оторизираните представители на VW) бе на стойност около 660.00лв. Поради неблагоприятните обстоятелства с финансовата криза, бях избаднал в моментен финансов колапс, аколата ми трябваше "за вчера". При телефонното обаждане, при което гн. Кръстеняков ме уведомяваше за одобрената стойност на про-форма фактурите ми обясни, че мога да им предоставя и фактураи оригинал и от друго място стига да е за същите части от протокола, даже джантата можело да си я купя от друго място и без фактура, стига да декларирам сумата. И така един мой познат, в един Ботевградски сервиз ми направи услугата, като ми замени повредините части с угворката, че ще ми издаде фактура след като си платя. Джантата си я оправих в една гумаджийница срещу еднодневна разправия с заваряване, качване и всичко неколкократно докато се получи. За джантата на "Армеец"не им поисках и стотинка, а само сумата от 465.00лв. за носачите, амортесьора и труда. Фактурата е представих на 27.08.2009, в сайта за проверка на състояние на щета все още пише, че се обработва, по телефона за проверка на щета отговора е същия, а гн. Кръстеняков ми каза, че е отказано заплащане. Сега на кой да се вярва???

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Съб 03 окт 2009 21:26

Ще използвам темата на колегата да напиша няколко реда.Счупих си митача в стр огледало и реших да заведа щета-първа за третата ми година застраховане в Армеец.По експертна оценка-53лв при цена на мигача 45лв и още толкова за работа в Порше.Отивам за парите и ми се казва,първо да внеса останалите вноски,около 920лв и след това ще си получа кирливите 53лв.Да ама не,звъннах на агентката,която ми заяви,че политиката на Армеец била такава.Ами щом е такава просто вместо да ми платите 53лв,губите 920.Щял съм да ги измамя с останалите вноски и това при положение,че за две години са получили чисто от мен около 3000лв плюс първа вноска за трета година.Не че при другите е по различно,но е обидно все пак.Просто приключих с Армеец.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Съб 03 окт 2009 21:36

Ами да колега! Аз второто каско го направих на вноски. Остават ми още три вноски по 150.00лв., които мисля вече дане им платя или поне ще ги размотавам с плащането им. Не пожелаха да ми кажат, когато трябваше да сключа новата полица, че няма да ми платят, щото щяха да ми видят не парите, ами гърбът. Но те са АЛЧНИ. Какво искате от фирма на "ТИМ" (нали се сещате кои са)!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 03 окт 2009 21:38

То при всички първо искат да си платиш вноските и после покриват щетата.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Съб 03 окт 2009 23:33

Колеги, вие не знаете ли, че Армеец е собственост на варненската силова групировка ТИМ, те въобще нямат намерение да плащат каквото и да е, не сте само вие измамените. Те са държава в държавата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”