Как да си намаля данъка на колата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да си намаля данъка на колата?
Та такаа колеги преди време ,когато майка ми регистрира пасатора го е писала без катализатор и данакът на колата еее 113лв .. колата е пасат б3 1.8и 112 коня!Има ли вариант да взема бележка че съм сложил катализатор и да ми се намалят тези 113лв ?Ако има ,от къде се издава бележката ,от техническият преглед ли ?
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да си намаля данъка на каруцата?
Хммм,че аз като имам катализатор трябва да плащам 140 лева на година.
115 коня ми е пасата.
Мисля,че и катализатор да пишеш,че има пак няма да ти падне данъка под 100 лева.
Друго е вече ако колата ти е 1.8 90коня там данъка е към 30 лева някъде
115 коня ми е пасата.
Мисля,че и катализатор да пишеш,че има пак няма да ти падне данъка под 100 лева.
Друго е вече ако колата ти е 1.8 90коня там данъка е към 30 лева някъде
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: Как да си намаля данъка на колата?
Ако колата е над 100 коня катализатора не е от значение при изчисляване на данъка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аха разбрах,ми то егати голямата разлика идва така... къде е 30лв за 90 коня ,къде са 120лв ..

Може, но само с познати. Вече в КАТ има каталози и документи. Като се види кода на двигателя се извлича истинската мощност. При по-мощните май няма значение катализатора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Може, но само с познати. Вече в КАТ има каталози и документи. Като се види кода на двигателя се извлича истинската мощност. При по-мощните май няма значение катализатора.
Че в мойта какво мощно видяха

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е братле,аз затова моята кола я регистрирах на инвалид и данъка ми е 0.0лв.
До 2000кубика и 150 коня на инвалид.
На баджанака неговата е 1.8 125 коня данъка е кум 150 лева Той регистрира колата на майка си тя е инвали,понеже колата е регистрирана на маика му,баща му атоматично придобива 1/2 от колата и плаща полувиния данък само в размер на 75 лв.
По добре е от 150 лева
На баджанака неговата е 1.8 125 коня данъка е кум 150 лева Той регистрира колата на майка си тя е инвали,понеже колата е регистрирана на маика му,баща му атоматично придобива 1/2 от колата и плаща полувиния данък само в размер на 75 лв.
По добре е от 150 лева

-
- Автомобил:
- Двигател:
PagocmuH написа:Така е братле,аз затова моята кола я регистрирах на инвалид и данъка ми е 0.0лв.
По добре е от 150 лева
Аз друго съм решил ,прехвърляме на мое име колата... майка ми (като собственик) отива с договора и си я отписва от нейно име,аз пък за сметка на това нея регистриран на мое и колата остава без данък

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Там вече не знам, винаги сум плащал данъците.
Има мприятели,който не си ги плащат вече 3 години..... ноо това си е индивидуален избор.
Има мприятели,който не си ги плащат вече 3 години..... ноо това си е индивидуален избор.

-
- Автомобил:
- Двигател:
PagocmuH написа:Там вече не знам, винаги сум плащал данъците.
Мисля си ,че няма как да не стане,само незнам дали някога автоматично няма да ги зачислят данъците.. не може да са толкова глупавии
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
-
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Ще стане
Кое по точно,това с прехвърлянето или това с автоматичното зачисляване в данъчното на мпс ?
И като реши, че ще я продава? Ще трябва да се плати всичко накуп, а и с наказателни такси ... Дали си струва акробатиката? Аз лично не бих го направил. Плащай си данъците и така. От тях се вземат пари за ремонти и облагородяване на града. Всеки изка да живее в чисто и наредено, нали.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Като реши че ще я продава, пуска през банката едни 20 - 30 - 50 лева към данъчното и с платежното при нотариуса!
Като се бракува вече взеха да не искат данък. Така че има врата в полето, обаче се чудя как може, хем данъка голям и как да не го плащам или да го намаля и да им еВа мамата и на дупките, никакви данъци нема да плащам!?
След малко ще ударят катинара на темата ми се струва!
Като се бракува вече взеха да не искат данък. Така че има врата в полето, обаче се чудя как може, хем данъка голям и как да не го плащам или да го намаля и да им еВа мамата и на дупките, никакви данъци нема да плащам!?
След малко ще ударят катинара на темата ми се струва!
-
- Автомобил:
- Двигател:
И без платен данък пак ще се мине при нотариус.. но това друга тема!
А колкото до парите къде отиват ,със сигурност не отиват за ремонти .. :Д Така,че на който му се вижда хубав пътя да плаща данъци
А колкото до парите къде отиват ,със сигурност не отиват за ремонти .. :Д Така,че на който му се вижда хубав пътя да плаща данъци

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”