Здравеите на сички.
Незнам дали темата ми е за тук,ще помоля модераторите да я преместят ако се наложи.
Та имам един двигател 1.8 моно-ABS 90 коня + скорости и инсталация.
Дават ми чист бартер за 2.0 16в-ABF 150 коня + скорости и инсталация.
По думи на собственика на ABF-ката мотора и скоростите са в перфектно състояние.
Дали си струва размяната и колко пари мога да го продам този ABF а и наи-важното има ли търсене на тези мотори защото колкото повече чета за тях толкото повече се оказват "БОЗИ"
Ако може да кажете ако имат някои слабости и проблеми.
Моля мнения само по темата не да си "чешете езиците"
1.8 (ABS) vs 2.0 (ABF)
Re: 1.8 (ABS) sv 2.0 (ABF)
Аз в твоята ситуация не бих рискувал. Един Господ знае какво е сътоянието на този АБФ.
Като се замисля, ако АБФ е добър и може да му се вземат повече пари от надобър АБС. Едва ли щеше да направи бартер. По-скоро да го продаде и да вземе един АБС и да се почерпи с разликата.
Като се замисля, ако АБФ е добър и може да му се вземат повече пари от надобър АБС. Едва ли щеше да направи бартер. По-скоро да го продаде и да вземе един АБС и да се почерпи с разликата.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Нещо е сбозен тоя абф, иначе нямаше да иска кон за кокошка 

- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Според мен скоростната кутия е сдала багажа, а можеби и мотора, но ако бях аз на твое място, бих се съгласил...бих си ги разкостил после, малко ремонт и ще имам в гаража абф, а абс има вече за по 200-300 лева, но все пак прецени ситуацията, наистина е "кон за кокошка"
Успех
п.п. Компютъра в комплекта ли е?

п.п. Компютъра в комплекта ли е?
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
Re: 1.8 (ABS) vs 2.0 (ABF)
Единственото предмство на 1.8 моно пред АБФ-а е по ниския данък и по евтините части
Смешно е да се сравняват моторетки с 10 години разлика в разработката
Успех
Смешно е да се сравняват моторетки с 10 години разлика в разработката
Успех
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не забравяйте и разликата в разхода. Все пак за някои хора това има значение.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако ABF-а е започнал да му бърка много в джоба - търси икономичен мотор. ABS е точно такъв. Другия вариант е да му има нещо и да гледа да го пробута на някой. Разберете се да ги бартеросата с уговорката, че ако има проблеми си вземаш твоя обратно. Най-сигурни вариант, че няма да те излъже е да се подпише документ при нотариус.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ABF харчи много по малко от АБС в 85% от сценариите на каране, никога не бих си взел едно време 1.8 моно ако знаех, каквото знам сега
...нито върви сток, нито харчи малко.... единственият плюс е евтината подръжка ...която заминава заради по големия разход след няколко десетки хиляди км..........Трябва да си абсолютно не наред за да размениш АБФ за АБС ... или да има огромен документален проблем ...или да е за основен ремонт ... аз дори и при тези случаи не бих го направил 

- lodarski
- Автомобил:
- Двигател:
Човека може просто да иска да се вози евтино, примерно на газ.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Tyan написа:ABF харчи много по малко от АБС в 85% от сценариите на каране, никога не бих си взел едно време 1.8 моно ако знаех, каквото знам сега...нито върви сток, нито харчи малко.... единственият плюс е евтината подръжка ...която заминава заради по големия разход след няколко десетки хиляди км..........Трябва да си абсолютно не наред за да размениш АБФ за АБС ... или да има огромен документален проблем ...или да е за основен ремонт ... аз дори и при тези случаи не бих го направил
В нашия град АБС когато харчи 10, абф-а е около 13 при същите условия. По тракия абф-а харчи с 1л повече
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е явно темата приключва явно човекът с ABF-ката явно се отказа защото вече не отгоравя.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”