Тъжна новина - беше взето решение Голфито да мре

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
plamenppp
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AZM

Тъжна новина - беше взето решение Голфито да мре

Мнениеот plamenppp » Съб 25 сеп 2010 19:31

На 07.09.2010г около 8 часа сутринта в началото на пътя Добрич-Варна, 25 годишен лек автомобил Голф 2, бял, дизелов (1.6 - чист, 40 kW (54 к.с.), двуврат и с добричка регистрация изпадна в много тежко състояние, докато изпълняваше служебните си задължения (да пренесе собственика си (мен) и двама негови спътници от точка А (Добрич) до точка Б (Варна). Малко след "Пети Километър" (така се наричат няколко заведения на пътя след Добрич), същият започнал да куца с предното си ляво краче (каре), а след това и да подксча и да играе кючек (да се тресе). След свовременната намеса на господаря му (аз) ветеранът е започнал да се движи с бавна скорост и да мига четирите си очички (същият имал и две очички отпред и отзад в случай на нужда). След около още час куцукане по пътното платно и създаване на опашка от чувствително по-млади от него себеподобни и отнасяне на сериозни заплахи относно половият живот на производителя му, германското "Зилче" най-накрая стигнало до точка Б. След още 15-20 минути и още по върли заплахи относно семейството на собственикът му, (аз) беоцът от старата гвардия стигнал до едно закътано паркингче и останал там. На другият ден му били извадени важни и животоподдържащи органи като mp3 "NEO" (с флашка, MMC карта и AUX), два елипсовидни говорителя "HERTZ", полицейска разтегаема палка (все пак собственикът му бил себеуважаващ се Голфаджия), чантичка с аптечка, триъгълник, жилетка, пожарогасител (собственикът бил и бивш пироман), комполект гаечни ключове, чук №5, и акумулатор. В момента гореописаният автомобил е в кома и се нуждае от спешна трансплантация на органи - карета, тампони (всякакъв вид), маншони, лагерни групи, накрайници, втулки, гърне и др. След крако обмисляне от страна на собственика (аз) беше взето решение Голфито да да мре ...

Днес, 25.09.2010г собственикът (аз) осинових (платих и прехвърлих) едно по-ново братче на ветерана - 14 годишно Голфи, четириврато, черно, с климатик, abs, airbags, ХИДРАВИЛКА, 4 електричски прозореца, с платен данък, "РЕКАРО" салон, 4 броя 15" ляти джанти (на които е логото на "SEAT" - собсвеникът (аз) не е особено горд с това), 4 броя стоманени джанти със зимни гуми, аларма, притежаващо mp3 "PIONEER", два еипсовидни говорителя "LG", застраховано за 1 година, с годишна винетка, варненска регистрация (временно няма да се плашат от собственика и Голфито) и чувстотелно по-мълчаливо от старият си събрат.

Двигател - 1.9 TDI, 81 kW (110 к.с.) - собственикът се учи да кара в момента ...

Ако на някой му трябват части може да пише от ветерана да пише на skype - tgvtgv20

Последна промяна от Pichaga на Пон 27 сеп 2010 13:31, променено общо 2 пъти.
Причина: промених заглавието!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Re: Тъжна новина ...

Мнениеот brabus » Съб 25 сеп 2010 21:32

Ако продаваш нещо си пусни отделна обява в раздел Продава.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 25 сеп 2010 21:40

Това ми изглежда като:
Мемоарите на един голфаджия :063:
Така и не разбрах,какво искаш да кажеш с написаното колега(каква е целта)
Ще правиш опело на голфа,или пък кремация mhihi
Ния трябва да ти съчувстваме и да цвилим(ревем) :063:
С една дума си оправи заглавието.С това заглавие си помислих,кой знае какво е станало,а той :banghead:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Нед 26 сеп 2010 0:58

Абе нищо не разбирате. Много хубаво е поднесено, занимателно и остроумно. Браво колега и честито :)

Потребителски аватар
kurortist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurortist » Нед 26 сеп 2010 1:00

Явно ,колегата го е погребал там :!:

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Нед 26 сеп 2010 2:01

:lol: :bowdown :beer :да: :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 26 сеп 2010 6:34

Първо Добре Дошъл :welcome_to_group :welcome_to_group :welcome_to_group

Второ RIP за ветерана :bishop :bishop

Третото да ти е честита новата придобивка пожелавам ти дълги безаварийни километри със нея :applause: :applause: :applause:

п.п. Мноого интересно 1-во мнение :bowdown

plamenppp

Мнениеот plamenppp » Нед 26 сеп 2010 9:05

brabus написа:Ако продаваш нещо си пусни отделна обява в раздел Продава.

По-горе не пише продавам части! За една скромна почерпка може да дам частите, които не са от дигателя - Огледало, стопове, мигачи, броня (само задната е читава), седялки (може някой да даде по 5-10 лв за тях ако много настоява), филтри, кората от багажника, патеричка (бих я дал за една чаша с уиски в "Авангард" във Варна, табло (за две уискита бих го дал), фаровете за по бира бих ги дал, рамена за чистачки, помпичка за чистачки и другите малки джунджурии и т.н. Двигателят най-много ще ми липсва (смених му масълцето преди 250 км). Винаги си палеше от раз и работеше с всякаква нафта. Тракаше си мръсника! Скоростната кутия е 5 степенна но понякога изхърква леко от свободна на трета и затова не искам да я давам. Имам и резервна четиристепенна - желязна.

Темата я бях написал в раздел "Основен", защото исках да напиша много разнообразни неща в една обща тема.
Модераторите са я премстили тук, за което не ми е позволено да протестирам или каквото и да е друго.

plamenppp

Мнениеот plamenppp » Нед 26 сеп 2010 9:17

znainainai написа:Първо Добре Дошъл :welcome_to_group :welcome_to_group :welcome_to_group

Второ RIP за ветерана :bishop :bishop

Третото да ти е честита новата придобивка пожелавам ти дълги безаварийни километри със нея :applause: :applause: :applause:

п.п. Мноого интересно 1-во мнение :bowdown

Аз съм Голфаджия от година и половина. По-скоро съм Голфаджия от 60 000 км по българките пътища.

Машинката си работеше добре, ходеше си по нивите и горите и не се оплакваше за нищо. Пристратен беше бъм нафтата - смукваше си 4.5 литра на 100 км.

Ветеранът ще послужи за донорство още няколко седмици, след което ще отиде за кремация или скрап.

Потребителски аватар
Бетончо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бетончо » Нед 26 сеп 2010 10:01

Ааа ще падна от стола от кеф от прочетеното,наистина много остроумно и забавно.Поздравления за новият самолет и хиляди безаварийни километри! love.vwcluborg

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 26 сеп 2010 11:42

MARKOVcho написа:Ааа ще падна от стола от кеф от прочетеното,наистина много остроумно и забавно.Поздравления за новият самолет и хиляди безаварийни километри! love.vwcluborg

:да:

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 26 сеп 2010 12:01

Честито.Заглавието е леко стряскащо.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 26 сеп 2010 13:42

Ще те черпа една чаша вода ако си промениш заглавието :screwy
Все пак едва ли много хора се вълнуват от съдбата на твоята кола mhihi

plamenppp

Мнениеот plamenppp » Нед 26 сеп 2010 17:21

tisho_psg написа:Ще те черпа една чаша вода ако си промениш заглавието :screwy
Все пак едва ли много хора се вълнуват от съдбата на твоята кола mhihi

Новината е тъжна, а не скръбна. Всички VW-та се вълнуват, когато броят им намалее или се увеличи. Наред с тях се вълнуват и собствениците им.

П.П. Вода и у нас има!!!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 26 сеп 2010 17:38

а можеше просто да напишеш - старата бангия умре
продавам кошника на части
:Mr Green Fun :wink:

Последна промяна от batmilko на Нед 26 сеп 2010 18:23, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”