Съвет относно VW Golf 2
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- Kill of Killer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Oт Германия наистина ще е по-скъпо, но за сметка на това там имаш най-голям шанс да намериш поддържана (в техен сервиз, и с оригинални части), запазена кола. От друга страна пък купетата там ръждясват малко повече, но ако оглеждаш добре, не мисля че ще е проблем.
Като най-сполучлив двигател - ако говорим за бензин, за мен определено най-добре е 1.8 90 к.с., който за това купе е идеален, харчи колкото 1.6, лесно му се слага газ (ако искаш), и е доста издържлив. Иначе за мен 1.6 ТД е най-добрия двигател на двойките, с много проста конструкция, много икономичен (5.5/100 средно), и върви добре. В Германия дизелите държат доста високи цени, но ако си намериш запазена двойка дизел, няма да съжаляваш.
Като най-сполучлив двигател - ако говорим за бензин, за мен определено най-добре е 1.8 90 к.с., който за това купе е идеален, харчи колкото 1.6, лесно му се слага газ (ако искаш), и е доста издържлив. Иначе за мен 1.6 ТД е най-добрия двигател на двойките, с много проста конструкция, много икономичен (5.5/100 средно), и върви добре. В Германия дизелите държат доста високи цени, но ако си намериш запазена двойка дизел, няма да съжаляваш.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
momo 1 написа:По добрия вариянт е да намериш човек който се занимава с внос на автомобили казваш му какви изисквания имаш двигател ,за какви пари става въпрос и да я пише на името на инвалида така ще си спестиш парите който се полагат за инвалидно право
Добър двигател е 1,8/ 90к.с 90-91г
Трябва да е много твой човек, за да му се довериш така. Аз така направих, и не ми докара точно каквато исках (ТД с интеркулер), защото така и не намери запазена там, или пък бяха над 2000евро, но все пак в крайна сметка останах доволен. Проблема дойде оттам, че беше объркал документите на инвалида, но това е друга история..

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
И аз сам на мнение че ако идеш сам ще се набуташ повечко-нито знаеш каде да идеш пза молко пари,нито знаеш кво да купиш(не си мисли че и там няма мошенници-автокъщите са на източноевропеици
)По добре поръчаи на блезак познат ,но задалжително искаи да доиде колата със сервизна книжка до последния километар-то тва е всъщност хубавото на германските и така смятаи че тая кола при хубава поддръжка щи е вечна
въпреки че щи излезе малко повечко пари.За бензинките мисля ,че и 1.6 е добър-верно че 1.8 е перфектния мотор ама на 2ки е супер рядак и сигорно струва много.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ACCELERATOR написа:momo 1 написа:По добрия вариянт е да намериш човек който се занимава с внос на автомобили казваш му какви изисквания имаш двигател ,за какви пари става въпрос и да я пише на името на инвалида така ще си спестиш парите който се полагат за инвалидно право
Добър двигател е 1,8/ 90к.с 90-91г
Трябва да е много твой човек, за да му се довериш така. Аз така направих, и не ми докара точно каквато исках (ТД с интеркулер), защото така и не намери запазена там, или пък бяха над 2000евро, но все пак в крайна сметка останах доволен. Проблема дойде оттам, че беше объркал документите на инвалида, но това е друга история..
Няма кво да се сърдиш на човека особено като гледам ква читава колица ти е докарал.GII турбо с интеркулер са супер редки и никои собственик не си ги дава току така.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи....
включваш такси за прехвърляне, застраховки, номера, винетки и пътни разходи и скачаш със около 500-600-700 Евро, но всичко зависи от това в кой град купуваш. Допълнително някой хитреци ти искат между 20 и 70 Евро за сертификата Евро 1. Но също съм на мнение, че по добре е от тук да я вземеш, но не от автокъща (както направих аз), а лично от човек....
Значи за едно хубаво търсене сложи 2-3 седмици, почти абсурдно ми се струва да дойдеш и за 2 дни да си намериш точно квото искаш. Ако нямаш познат с кола който да те вози насам натам просто не ми се мисли...а ако ше спиш на хотел - почват от 25 Евро на нощувка. Абе нямаш ли познат тая кола златна ше ти излезе!
включваш такси за прехвърляне, застраховки, номера, винетки и пътни разходи и скачаш със около 500-600-700 Евро, но всичко зависи от това в кой град купуваш. Допълнително някой хитреци ти искат между 20 и 70 Евро за сертификата Евро 1. Но също съм на мнение, че по добре е от тук да я вземеш, но не от автокъща (както направих аз), а лично от човек....
Значи за едно хубаво търсене сложи 2-3 седмици, почти абсурдно ми се струва да дойдеш и за 2 дни да си намериш точно квото искаш. Ако нямаш познат с кола който да те вози насам натам просто не ми се мисли...а ако ше спиш на хотел - почват от 25 Евро на нощувка. Абе нямаш ли познат тая кола златна ше ти излезе!
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tntviper написа:Аз имам познати в Германия и по точно във Франкфурт,които могат да ми съдействат...Наясно съм че ще ми трябва поне 1 седмица престой там,което от гледна точка на нощувката няма да е проблем.Остава въпроса на собствен ход ли да рискувам или да я качвам на автовоз.Все си мисля че на самоход ще ми излезе по евтино но рискувам повече,все пак е път и всичко се случва.
значи....ако колата има валиден TÜV смятам че можеш спокойно да се качваш, за всеки случай може да я закараш на преглед. Ше ти излезе 25 Евро грубо....но най добре е да пътувате 2 коли...аз тръгвам на 20-ти за София