Здравейте, колеги!
Имам един въпрос към вас. Днес ходих да декларирам колата в данъчното и понеже е с катализатор ми казаха, че трябва да има протокол (бележка), че работи. Знаете ли сервиз, който може да го направи? На някой от вас искали ли са такава бележка? Колата е с мотор 1.6 74 KW.
Благодаря ви предварително!

Данък и катализатор!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
К.Одаджийски написа:В СБА издават бележки за действащо катализаторно устройство и струват 3,60лв.
На технотест се минава при сменени агрегати, промени в конструкцията на автомобила, ремаркета и други такива.Технотест ако още съществува, щото май го спряха от тази година има 4 пъти в годината и струва 300 лева.
Е това и аз не го знаех. Мерси за информацията да не заблуждавам хората.
К.Одаджийски написа:В СБА издават бележки за действащо катализаторно устройство и струват 3,60лв.
На технотест се минава при сменени агрегати, промени в конструкцията на автомобила, ремаркета и други такива.Технотест ако още съществува, щото май го спряха от тази година има 4 пъти в годината и струва 300 лева.
технотеста го има, едни познати прекараха от там преди по малко от месец едно пежо заради смяна на двигател и някакви други доработки по него. говореха нещо за Ихтиман, но не съм 100 % сигурен.(мога да питам ако някой се интересува)
Re: Данък и катализатор!
orlinlakov написа:Здравейте, колеги!
Имам един въпрос към вас. Днес ходих да декларирам колата в данъчното и понеже е с катализатор ми казаха, че трябва да има протокол (бележка), че работи. Знаете ли сервиз, който може да го направи? На някой от вас искали ли са такава бележка? Колата е с мотор 1.6 74 KW.
Благодаря ви предварително!
На един познат беше същото положение и такава бележка му дадоха в сервиза на VW на Околовръстния път до кв.Овча купел 2
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен миналата година не ми искаха за Форадчето.Нещото което ме притеснява повече е, че от тук нататък ще искат всяка година. Иначе гледах цените на катализаторите в един друг сайт и ........ нещата не са много розови. Около 300 лв. и казват, че издържат 50-60 000км. За малко да забравя къде се намира това СБА от където се издават такива бележки колеги?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”