Та тва ми е въпроса. Проблема е, че старите ми мигачи бяха бели с няква оранжава пластмаса вътре и бели крушки.
Сега ги смених пак с бели мигачи, ама нямат оранжава пластама. И реално сега мигачите ми светят с бяла светлина.
Дали оранжавия цвят е задължителен?

Задължителен ли е оранжевият цвят за мигачите?
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Задължителен ли е оранжавия цвят за мигачите?
да!
Имам много проблеми с американските автомобили които са червени, а от техно тест ги задължават да са оранжеви.
Потърси оранжева крушка за мигача, има ги в Автоманиите
Имам много проблеми с американските автомобили които са червени, а от техно тест ги задължават да са оранжеви.
Потърси оранжева крушка за мигача, има ги в Автоманиите

- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
scuba написа:Та тва ми е въпроса. Проблема е, че старите ми мигачи бяха бели с няква оранжава пластмаса вътре и бели крушки.
Сега ги смених пак с бели мигачи, ама нямат оранжава пластама. И реално сега мигачите ми светят с бяла светлина.
Дали оранжавия цвят е задължителен?
може и да не е задължителен но според мен по добре се вижда от другите на пътя така че сложи по една оранжева крушка

Bobi_S13 написа:... от техно тест ги задължават да са оранжеви...
Облепяхме на бентли континентал гт стопа при мигача с оранжево ТЛ фолио, точно заради технои теста, после го махна фолиото.
И много други коли които са американски също са с червени мигачи, а с българска регистрация, така че... се минава метър, но това са джиБки и някакви лимота, дето мигат в червено.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
A някой да знае каква крушка трябва за предните мигачи на Пасат Б3?
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
дам Кире, вариант е. И аз мигах сумати време в бяла светлина и милицайте са ме спирали, ама нищо не са казвали
скубата пита дали е задължителен, по закон е!
21w с нормален цокъл, само погледни крачетата как са разположени
BA15s e модела

скубата пита дали е задължителен, по закон е!
21w с нормален цокъл, само погледни крачетата как са разположени
BA15s e модела

Хм, аз моята кола си я купих с бели мигачи, вътре си личи че има някаква бленда, но може би с годините е из светляла, защото си светят направо бяло, и досега не се бях замислял, че трябва да са оранжеви, но пък не са ми правили проблеми от КАТ. А като гледам има доста като мен, май трябва да взема да ги сменя!
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Преди години щях да отнеса един заради червени мигачи. Въобще не разбрах, че това червено светене може да е от мигач...
Освен крушките с оранжев балон, има и такива, който си са бели отвън, но си светят оранжево ако не искаш да ти прозират под бялото стъкло на мигача
Освен крушките с оранжев балон, има и такива, който си са бели отвън, но си светят оранжево ако не искаш да ти прозират под бялото стъкло на мигача

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Накратко: ДА!
Ако не ти се ходи специално в автомагазин, във всеки по-голям супермаркет продават такива крушки, докато пазаруваш бира /примерно/, слагаш две оранжеви в количката и решаваш проблема!
Ако не ти се ходи специално в автомагазин, във всеки по-голям супермаркет продават такива крушки, докато пазаруваш бира /примерно/, слагаш две оранжеви в количката и решаваш проблема!

- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Лятото виждах един селски мангал с Рено 11.Беше си напръскал стъклото в зелено като колата и мигачите му светеха в зелено 

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Незнам дали е задължително, но е много дразнещо за зрението(поне за мен) вечерта някой пред теб да мига с бяла светлина.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
mitko85 написа:Незнам дали е задължително, но е много дразнещо ...
Много дразнещо е и да ти светят с по-мощни крушки в мигачите отзад, направо заслепяват вечер!

А всъщност за предни мигачи ли говорим, или задни? Щото ако задните са бели наистина е дразнещо, но за предните не мисля така.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На А3-ката мигачите са си бели с оранжеви ламби вътре фабрично. Навсякъде май се продават оранжеви ламби за мигачи.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
На моя Аустин Маестро е същата работа фабрично. Чисто бял мигач и оранжева лампа вътре. Такива лампи се продават навсякъде.
За Бг мисля, че е задължително да СВЕТИ в оранжево мигача, не какъв цвят е самото стъкло на мигача.
За Бг мисля, че е задължително да СВЕТИ в оранжево мигача, не какъв цвят е самото стъкло на мигача.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”