:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Отново питане за контролните точки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Отново питане за контролните точки

Мнениеот Memo » Пон 17 юли 2006 9:41

Може или не може да ми вземат за неспазване на знак само надясно и пресичане на двойна непрекъсната линия 30 точки накуп и да остана 6 месеца без книжка като щели да пишат и че съм застрашил движението, нищо че беше 1 вечерта и нямаше пукната кола?
Четах темата с наретбата, но там не намерих такова нещо :shock

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 17 юли 2006 10:07

30 точки ако си бил без колан и си говорил по телефона

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Пон 17 юли 2006 10:25

Значи полицаят ме е баламосвал здраво, лошото е че като не съм запознат добре със ЗДП и му повярвах...
И все пак сам съм си виновен, че направих нарушението, въпреки че това го правят страшно много коли на същото място и то посред бял ден в трафика. Плюс това съм виждал не една патрулка да нарушава точно там!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 17 юли 2006 12:12

Memo написа:Значи полицаят ме е баламосвал здраво, лошото е че като не съм запознат добре със ЗДП и му повярвах...
И все пак сам съм си виновен, че направих нарушението, въпреки че това го правят страшно много коли на същото място и то посред бял ден в трафика. Плюс това съм виждал не една патрулка да нарушава точно там!

застваш на мястото с фотоапарат и дебнеш патрулка.като направи нарушението снимаш,отиваш в КАТ и праиш пазарлък .може и да не ти вземат нищо :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 17 юли 2006 12:14

lilo_stich написа:

По вероятно да ти се изсмеят

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Re: Отново питане за контролните точки

Мнениеот dready » Пон 17 юли 2006 14:45

Memo написа:Може или не може да ми вземат за неспазване на знак само надясно и пресичане на двойна непрекъсната линия 30 точки накуп и да остана 6 месеца без книжка като щели да пишат и че съм застрашил движението, нищо че беше 1 вечерта и нямаше пукната кола?
Четах темата с наретбата, но там не намерих такова нещо :shock

не можа ли да намериш някой познат да ти помогне ,аз едвам се оттървах.Правя забранен ляв завой и отнемам предимство.Казаха ми ,че ще ме одрусат много яко.Но се оттървах с 11 точки и 100 лева.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Пон 17 юли 2006 15:58

Колега, докато не им се отвориш малко и не се направиш на ударен ще се е..ват с тебе колкото си искат. Така че никакви рушвети и очите на четири и всичко е ОК.

П.П. ...е не е лошо и да се спазват правилата от време на време... :wink:

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Пон 17 юли 2006 16:50

То аз се оправих, но въпросът е принципен, дали това което ми казаха е възможно, защото в ЗДвП пише "За неспазване предписанията на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране. - 4 к.т.", те ми казаха 15 и още 15 за тва че съм затрашил движението, аз имам 27 , смятайте какво остава :shock

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Пон 17 юли 2006 20:07

Тъй като скоро ще ставам полицейски зет (бащата на приятелката ми е в КАТ от 20 години и съм понаучил некои неща та да ги споделя)
1. Мисля че не трябва да има човек дето да не разпознава кои са КАТ - по правилник те са ЗАДЪЛЖЕНИ да носят зелена светоотразителна жилетка, фуражка с бял плат отгоре, да имат значка и индетификационна карта. Ако няма един от тия знаци значи е нередовен, не спазва правилника, оставяш го да ти напише акт, снимаш го с телефона или ако имаш апарат (като си тръгнеш или като ти е удобно) и обжалваш акта. Гарантирам че ще анулират акта! Не говоря в случайте когато некакви мухлъовци със сивите униформи дето пише охранителна полиция дремат на гювеч за некой лев за неориентирани водачи :(...
2. Никой друг освен КАТ няма право да налага глоби на шофъорите на леките МПС (За камиони и определени бусове може ДАИ) - охранителна полиция може да те спре, да се заяде, ад те провери но не и да те глоби като водач на МПС!!!! В правото си е да викне КАТ да те глоби, но нали се сещате как от КАТ ще се дигнат да дойдат през 3 квартала, ако не е много сериозно нарушение......
3. Пари на ръка не давайте - те разчитат да ви сплашат та да бутнеш некой лев и да си ходиш. Все по масови стават обжалванията на актовете и все повече ги анулира съда. Събираемостта на глобите на КАТ е под 20%!!!!!
4. Давам един пример - Спират ме малко преди Арена (ведната след РПУ-то). Казват ми че колег намиращ се някъде назад на същия булевард видял че съм минал на червено, обадил се по радиостанцията и те ме спрели. И мераци да ми пишат акт некакви изказват. Та казах му че няма как при обжалване на акта това "некой колега те видял" да мине....
Важно при обжалване на акт - Винаги викат полицая дето го е написал!!!! И го викат я по време на дежурство я почивка и нали се сещата как като е почивка с къв кеф ще се дигне да убие 2-3 часа в пътуване до съда и да виси по обжалвания?за това веднага им минава през акъла че ако нема свидетели и е нещо дребно, няма да се занимава с акт.

Много важно!!! - имат норматив от актове на смяна, тоя норматив е не по малко от 15 акта, така че те трябва да напишат толкова че да го покрият. Това става най-лесно като се кашират некъде с радара - там вече нема измъкване че е с дата час, и е сложна работата...

Така че умната, не карайте с повече от 20 км над скоростта според пътния знак, че радарите знаете са настроени за над 20 надвишение, и нали си знаете - че човек може без 1 бира но с 1 не може никога алкохол!!

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Пон 17 юли 2006 22:09

За да обжалвам не трябва да се подпиша на акта ли или трябва? Иначе тва си бяха КАТ, но например не ми се представих въобще.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 18 юли 2006 1:21

Dobermansp написа:) . . .

Това беше полезно :cop

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”