Щети, причинени от зимата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Щети, причинени от зимата

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 19 дек 2009 13:36

Понеже зимата остави следи върху моята кола, и реших да попитам вас дали и вие имате щети по колите в следствие от зимата. Моите щети са няколко.Тавана е ударен на 2 места, заради паднали клони, в следствие на поледицата.На предния капак имам също една вдлъбнатина.Предното стъкло е спукано в долния десен край (има 2 дъгички) и плафона ми е паднал и се е счупил при удара на клоните.Онзи ден кгоато карах, без да исках бутнах ключа за чистачките и понеже има лед върху тях, те не можаха да се пуснат, ами изгоря ключа. :beat_butt2 Много бели ми направи на мене тая зима. death

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Щети, причинени от зимата

Мнениеот kaiser666 » Съб 19 дек 2009 14:31

Е зимата ли ти ги направи или ти си ги направи? :roll: Остава и да караш с вода mhihi

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 19 дек 2009 14:34

kaiser666 написа:Е зимата ли ти ги направи или ти си ги направи? :roll: Остава и да караш с вода mhihi

Амми бъркаш са! И не ми СПАМИ в темата!

Потребителски аватар
sharko_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharko_11 » Съб 19 дек 2009 14:45

недеи дрискаи така бре 666666 чакаи че забравих колко бяха :063:

Последна промяна от Snejoky на Съб 19 дек 2009 15:10, променено общо 1 път.
Причина: Спамите ли?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 19 дек 2009 16:39

А като се замислиш зимата тепърва предстои :)

За сега нямам щети ;)
Като цяло водачът (и/или собственикът на МПС) е желателно да се съобразява с метеорологичните условия и особености на географската ширина която обитава. Поддържането на автомобил през лятото не е съвсем същото и през зимата.
В този ред на мисли кайзера е прав като отбелязва, че вината за щетите в случая си е твоя :)
Ако не беше паркирал под дърво нямаше да имаш вдлъбнатини по колата. Ако си беше изчистил стъклото и чистачките нямаше да ти изгори ключа.
Времето си е време. Хубаво е преди да правим нещо първо да поразсъждаваме за да не се налага после да пускаме теми за няма нищо във форума :)

ПП
Въпреки всичко темата ти ме навежда на мисълта, че не е лошо да има една обобщена такава с практически съвети за през зимата в полза на незнаещите. Да съдържа съвети като това, че трябва да се зарежда колата с антифриз, със зимна течност за чистачки, да се проверява изрядността на акумулатора, да не се дърпа ръчната и тн.

Последна промяна от groznika на Съб 19 дек 2009 18:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 19 дек 2009 16:46

groznika написа:А като се замислиш зимата тепърва предстои :)

За сега нямам щети ;)
Като цяло водачът (и/или собственикът на МПС) е желателно да се съобразява с метеорологичните условия и особености на географската ширина която обитава. Поддържането на автомобил през лятото не е съвсем същото и през зимата.
В този ред на мисли кайзера е прав като отбелязва, че вината за щетите в случая си е твоя :)
Ако не беше паркирал под дърво нямаше да имаш вдлъбнатини по колата. Ако си беше изчистил стъклото и чистачките нямаше да ти изгори ключа.
Времето си е време. Хубаво е преди да правим нещо първо да поразсъждаваме за да не се налага посе да пускаме теми за няма нищо във форума :)

ПП
Въпреки всичко темата ти ме навежда на мисълта, че не е лошо да има една обобщена такава с практически съвети за през зимата в полза на незнаещите. Да съдържа съвети като това, че трябва да се зарежда колата с антифриз, със зимна течност за чистачки, да се проверява изрядността на акумулатора, да не се дърпа ръчната и тн.

такива теми с лопата да ги ринеш, проблема си остава кардинален - мързи ни да четем, мързи ни да поддържаме, не ни мързи да мрънкаме и даваме съвети..

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 19 дек 2009 17:17

groznika написа:А като се замислиш зимата тепърва предстои :)

За сега нямам щети ;)
Времето си е време. Хубаво е преди да правим нещо първо да поразсъждаваме за да не се налага посе да пускаме теми за няма нищо във форума :)

ПП

Е, добре де тоя Голф на тавана на блока ли да го кача :roll:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 19 дек 2009 17:26

Ти не си си направил труда да си купиш зимни гуми, а пускаш тема тука за последиците...

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 19 дек 2009 17:36

какви гуми какви 5 лева :063: защо първо не четете бре хора :shock

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 19 дек 2009 17:41

AmW написа:Ти не си си направил труда да си купиш зимни гуми, а пускаш тема тука за последиците...

То пък да не би като не съм със зимни джапанки колата няма да върви.

Потребителски аватар
sharko_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharko_11 » Съб 19 дек 2009 17:52

аз спирам колата у центера и пешком на два километра до нас че има там до нас много дарвета и лед :063:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 19 дек 2009 18:57

sharko_11 написа:...

Мисля, че се изразих максимално лесно за разбиране. Подигравателния ти коментар или означава, че въпреки това не си ме разбрал или, че си търсиш партия за заяждане :)

С предния си пост исках да кажа само две прости нещица:

1. В 95% от случаите сами сме си виновни за неволите подобни на описаните по-горе.
2. Така и не ми стана ясен смисъла на темата? Трябва да съчувстваме на автора за несъобразителността и повредите по колата му или да се надпреварваме с постове кой повече си е раздрънкал барутарника в зимни условия?

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 19 дек 2009 19:43

groznika написа: Да съдържа съвети като това, че трябва да се зарежда колата с антифриз, със зимна течност за чистачки, да се проверява изрядността на акумулатора, да не се дърпа ръчната и тн.

А защо ръчната не трябва да се дърпа... :roll:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 19 дек 2009 19:49

Защото замръзва и после става весело.

sharko_11 написа:недеи дрискаи така бре 666666 чакаи че забравих колко бяха :063:

Батко сложи си на сирокото още една броня от голф3 и се успокой малко :lol:

А на автора какво мога да му кажа...
Golf_Diesel_ написа:Аз съм с летни отпред Pirelli.Много добре се държат гумите на сняг и лед :applause:

:lol: :lol: :lol:

Последна промяна от kaiser666 на Съб 19 дек 2009 20:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 19 дек 2009 19:51

Nikkolay написа:
groznika написа: Да съдържа съвети като това, че трябва да се зарежда колата с антифриз, със зимна течност за чистачки, да се проверява изрядността на акумулатора, да не се дърпа ръчната и тн.

А защо ръчната не трябва да се дърпа... :roll:

Жилото замръзва mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”