Моторните масла и ЕС...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Моторните масла и ЕС...
Вчера един човек, който работи в българска фирма за производство на моторни масла ме открехна, че следкато влезем в ЕС разфасовките по 5 литра нямало да ги има по магазините....маслата щели да се сменят само в специализирани сервизи, откъдето ще ти дават документ, който трябва да показваш на техническия преглед.Всичко това не ми се струва достоверно, ако искам да си сипя Castrol RS 10W60 и в специализираните сервизи за масла го няма, какво правим тогава 

- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Моторните масла и ЕС...
NovobranecGT написа:Вчера един човек, който работи в българска фирма за производство на моторни масла ме открехна, че следкато влезем в ЕС разфасовките по 5 литра нямало да ги има по магазините....
Кажи на твоя човек да се

Февруари тази година, в Германия лично си купих масло 5 литра Liqui Moly полусинтетика .... от супермаркет Kaufland
... и то за 5,99Еuro

- VooDoo-74
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Моторните масла и ЕС...
NovobranecGT написа:Вчера един човек, който работи в българска фирма за производство на моторни масла ме открехна, че следкато влезем в ЕС разфасовките по 5 литра нямало да ги има по магазините....маслата щели да се сменят само в специализирани сервизи, откъдето ще ти дават документ, който трябва да показваш на техническия преглед.Всичко това не ми се струва достоверно, ако искам да си сипя Castrol RS 10W60 и в специализираните сервизи за масла го няма, какво правим тогава
Тези твърдения ми се струват меко казани смещни.Бил съм почти 4 години в Швеция и мога да кажа,че там си е както при нас. Ако искаш си го сменяш сам,ако пък имаш две леви ръце ходиш в автосервиз. И не съм чувал в Швеция на техническия преглед да искат докумен с,който да удостовериш,че си сменил маслото

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
My написа:Че тук ако не ти сменят маслото в сервиза майсторите с какво ще се греят зимата![]()
Не знам дали сте заглеждали едни високи печки от кислородни бутилки. Е, те работят със старо масло.
Стига бе, това вече е куриоз

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”