Моторните масла и ЕС...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Моторните масла и ЕС...

Мнениеот NovobranecGT » Нед 23 юли 2006 8:22

Вчера един човек, който работи в българска фирма за производство на моторни масла ме открехна, че следкато влезем в ЕС разфасовките по 5 литра нямало да ги има по магазините....маслата щели да се сменят само в специализирани сервизи, откъдето ще ти дават документ, който трябва да показваш на техническия преглед.Всичко това не ми се струва достоверно, ако искам да си сипя Castrol RS 10W60 и в специализираните сервизи за масла го няма, какво правим тогава :shock

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Нед 23 юли 2006 9:01

И на мен не ми се вярвя да е така,а и не съм чувал никъде другаде в чужбина да е така

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Моторните масла и ЕС...

Мнениеот tyo » Нед 23 юли 2006 10:17

NovobranecGT написа:Вчера един човек, който работи в българска фирма за производство на моторни масла ме открехна, че следкато влезем в ЕС разфасовките по 5 литра нямало да ги има по магазините....

Кажи на твоя човек да се Изображение 8) :D

Февруари тази година, в Германия лично си купих масло 5 литра Liqui Moly полусинтетика .... от супермаркет Kaufland
... и то за 5,99Еuro :wink:

Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Re: Моторните масла и ЕС...

Мнениеот VooDoo-74 » Нед 23 юли 2006 15:14

NovobranecGT написа:Вчера един човек, който работи в българска фирма за производство на моторни масла ме открехна, че следкато влезем в ЕС разфасовките по 5 литра нямало да ги има по магазините....маслата щели да се сменят само в специализирани сервизи, откъдето ще ти дават документ, който трябва да показваш на техническия преглед.Всичко това не ми се струва достоверно, ако искам да си сипя Castrol RS 10W60 и в специализираните сервизи за масла го няма, какво правим тогава :shock

Тези твърдения ми се струват меко казани смещни.Бил съм почти 4 години в Швеция и мога да кажа,че там си е както при нас. Ако искаш си го сменяш сам,ако пък имаш две леви ръце ходиш в автосервиз. И не съм чувал в Швеция на техническия преглед да искат докумен с,който да удостовериш,че си сменил маслото :wink: .

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 24 юли 2006 8:21

и ми е интересно, кат си го сменяш сам, къде го изхвърляш?

щото за 5 лева сменят масло, без да се мърлям и да лежа под колата, а и го събират , а не го фърлят на ливадата в канавката

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 24 юли 2006 8:26

сменял съм масло в германия и старото си го събрах, обратно в тубата и сестрата го даде на някъф автосервиз да си се разправят с него :idea:
е така става като си го сменяш там. то и тука може ама никой не го прави...

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пон 24 юли 2006 20:25

Че тук ако не ти сменят маслото в сервиза майсторите с какво ще се греят зимата :gruebel :?: Не знам дали сте заглеждали едни високи печки от кислородни бутилки. Е, те работят със старо масло. :smackbum

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 24 юли 2006 20:45

My написа:Че тук ако не ти сменят маслото в сервиза майсторите с какво ще се греят зимата :gruebel :?: Не знам дали сте заглеждали едни високи печки от кислородни бутилки. Е, те работят със старо масло. :smackbum

Стига бе, това вече е куриоз :shock Има тарикати дето ги изкупуват, очистват ги и правят М10Д, нафта и т.н., сетете се с какво качество :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”