Специално за фена на КАТ -One

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Специално за фена на КАТ -One

Мнениеот LILO&STICH » Пет 21 юли 2006 21:56

Петима пътни полицаи ще бъдат уволнени за корупция

21 Юли 2006

801 сигнала за корупция във всички сфери на управлението и услугите са получени на откритата телефонна линия на МВР за 20 дни.

Телефонът, популяризиран и от Би Ти Ви, на който можете да разкажете кога, къде и кой ви е поискал пари е 982 22 22 с кода на София.

На този етап не са получени сериозни сигнали за обвързаност на полицаи с криминалния контингент или друга по-крупна корупционна практика.

МВР - 109 служители
Общински служители - 97 служители
Министерство на правосъдието -72 служители
Министерство на финансите - 18 служители
Министерство на образованието -16 служители
Министерство на земеделието - 14 служители
Министерство на труда и социалната политика - 9 служители
МРРБ - 8 служители
МО - 6 служители
НАП - 3 служители
НОИ - 13 служители
Енергетика - 4 служители
Държавна администрация - 2 служители

За двайсет дни хората са се оплакали най-вече от полицаите, общинските служители и чиновниците от министерството на правосъдието. следват ги митничарите, данъчните и преподавателите в университетите, отчитат от инспектората на МВР, където се записват сигналите.

КАТ е най-споменаваната служба в МВР, когато става въпрос за рушвети. По този повод инспекторатът на министерството е провел проверка за лоялността на пътните полицаи по най-натоварените пътища на страната.

Мнимите шофьори - нарушители са спрени седем пъти заради неспазване на правилника. Без да знаят, че говорят с колеги, пет пъти катаджиите си поискали и взели пари. Само два пъти спазили закона. Други 19 полицейски екипа не са си изпълнили законовите задължения при явно нарушение, но не са взели пари. Останалите сигнали за работата на службите в МВР засягат всички служби в МВР.

Има и по-сериозни случаи, но те са около 4 за година.

В сдружението "Журналисти срещу корупцията" са получени близо 50 сигнала, от които експерти намират реални данни за корупция в 26 от тях. Повечето са за съдебни решения, при които има съмнения за взети пари, корупционни практики в общините и плащане на изпити в университетите.

П.П.

Виждаш ли че можело mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 21 юли 2006 22:00

:shock Честно изкарани пари а?

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пет 21 юли 2006 22:53

защо ги плюете-всеки като го спрат иска да мине с някой лев-само да не го глобяват с актове,точки и др.Според мен по добре да вземат 10-20 лв. и да ни пускат да си караме.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 21 юли 2006 23:50

абе съгласен съм, ама тая система трябва да се промени.особено за пътните полицаи.трябва да се изгради нова система, но да е АДЕКВАТНА на пътните условия, трафика и състоянието и възможностите на гражданите.а не някви ебаси глобите.ми аз ако не трябва да наруша нито един път закона за движение по пътищата трябва да тръгна от нас 1 час по рано отколкото тръгвам по принцип.еми извинявайте ама това не е нормално.8 километра да ги пелтеча 100 часа.аз не крия.давал съм давам и ще давам пари на ръка.но също и най-отговорно казвам че си давам сметка за случващото се и си слагам обичка на ушето.не съм рецидивист с две думи.че има и такива. :? 8) толкова ядове съм брал от полицаи, че вече просто не ми се занимава.

ПП много ме дразни нагласата "трябва да го вкарам в нарушение" а не да му помогна с каквото мога.също ме дразни наглото отношение на някои.и също ме дразни че повечето са мега неграмотни и НЕинтелигентни хора.е как да уважавам такъв човек и как той да ми вдъхне респект.а когато човек те респектира повярвайте ми никой няма да се и опита да му даде пари.поне аз не бих.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 24 юли 2006 7:57

SMEL написа:защо ги плюете-всеки като го спрат иска да мине с някой лев-само да не го глобяват с актове,точки и др.Според мен по добре да вземат 10-20 лв. и да ни пускат да си караме.

...да си караме казваш ?даваш 10-20 лева и си караш ...Много си СМЕЛ ? ей от такива като теб щото е пълно се трепем по пътищата като на война. Краш като идиот- вземат ти книжката и плащаш солено - толкова , че много да те заболи джоба и сърцето и малко нещо в теб да се замисли , ако има какво де!!! Караш без книжка - отиваш в затвора да въртиш свирки на манафите-мангали - БАСТА.
Аман от тарикати и псевдо шофери, дето си мисли че да караш истинска кола е като на електронна игра. Или да караш като тотален кретен е признак на "голямата работа" , която е всъщност прикрит голям комплексар

е какво илиза от проверени 7 шапкари , 5 си искат пари....ама сигурен съм , че ако пак са минали през тия двамата след това и те са щели да си поискат - просто си имат норматив от актове, дето все пак от кумува срама требе да напишат - жалка работа, която един път завинаги требе да се прекрати И ИМА КАК !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”