Радиатор на задната врата на бус!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Радиатор на задната врата на бус!

Мнениеот spokomen » Нед 23 юли 2006 18:40

Не знам за къде ми е темата та я поствам тук. Имам следния проблем. Трябва да се монтира един електрогенератор в един форд транспортер. Във форда е монтирано и друго оборудване така, че единственото място на което мога да го разположа е отзад до вратите. Самия генератор е с водно охлаждане което според производителя се монтира обикновенно на покрива. За съжаление пространството на покрива е вече заето и не мога да размествам нищо там. Чудя се дали мога да разположа охлаждането което представлява радиатор с размери 6700/6100/3700 милиметра с два вентилатора, в горния край на една от задните врати. Проблема е, че тази врата трябва да се отваря т.е. маркучите с охладителната течност трябва да се движат!!!

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Радиатор на задната врата на бус!

Мнениеот tyo » Нед 23 юли 2006 19:59

Гъвкави връзки като тези с които се свързват ел. бойлери, има всякакви дължини.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Нед 23 юли 2006 20:13

Нещо това с вратите не ми харесва.Не е проблем до маркучите, ами това че няма да имаш нужната конвекция отзад на вратите. Т.е. няма да получаваш нужното обдухване (било то и с вентилатори) защото отзад на автомобилите се получава едно завихряне (нещо като вакум).
Намери друго място на това което си решил да монтираш, та било то и на лява/дясна страна.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 23 юли 2006 20:23

ANNIHILATOR написа:Нещо това с вратите не ми харесва.Не е проблем до маркучите, ами това че няма да имаш нужната конвекция отзад на вратите...

Колега няма проблем, след като има вентилатор/и.
В казармата карах ей това "камионче" и радиаторите му са отстрани и няма проблеми :wink:
Изображение

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Нед 23 юли 2006 20:30

spokomen написа: отзад до вратите.
еи туй ми е отбягнало. ама съм на две ракии и после незнам колко бира и мисля че ми е простено.
До вратите съм 100% съгласен но на самите врати нещо не съм съгласен.
Tyo я кажи как е да караш такова нещо.Аз съм карал от старите зилове - -Джоган им викат. Единственото дето запомних че е много лошо да го караш по черен път щото е без хидравлика и ако си по лекичак може да те метни и залепи на стъклото :)
а и забравих да те питам туй камионче за ракети ли е :)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 23 юли 2006 20:37

Да пускова установка, и тренировките бяха за ядрено оръжие :?

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Пон 24 юли 2006 7:00

ANNIHILATOR написа:Нещо това с вратите не ми харесва.Не е проблем до маркучите, ами това че няма да имаш нужната конвекция отзад на вратите. Т.е. няма да получаваш нужното обдухване (било то и с вентилатори) защото отзад на автомобилите се получава едно завихряне (нещо като вакум).
Намери друго място на това което си решил да монтираш, та било то и на лява/дясна страна.

Агрегата ще работи само когато колата е спряла. Проблема е ако се откачи,скъса или не знам какво се случи с някой от маркучите и избие охладителна течност, Около него навсякъде е пълно с апаратура. А вратите ще трябва да се отварят непрекъснато и съответно ще има усилие върху маркучите. Ще трябва да разгледам тези маркучи за бойлерите. Не знам обаче тук май течността ще е под налягане. Има си водна помпа но не знам какво е налягането.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”