Провокиран съм от една тема на колега със Сеат, закъсал в Бургас и сума време никой не може да разбере защо не му пали колата /дано да се е оправил човека/.
Та с две думи - мислите ли че има нужда от толкова електроника по колите? Или другояче, кои според вас са смислените екстри. Не съм спец, обаче доста години карам безпроблемно бе всякакви устройства. Не виждам какъв е смисъла нещо да ми включва чистачките или фаровете, да ми гаси мотора, когато нямам вода в чистачките.
Ако ви е интересно-давайте.
многото електроника
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
santo_trafficante написа:колко по нова кола толкова повече електроника....аз съм за прогрес да има

Ами лично аз д ати кажа има смисъл.Може наистина да има повечко проблеми с повечето техника ,но така колите се усъвършенстват и стават все по сигурни ,стабилни и удоволствието от шофирането става все по голямо.
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Повече електроника = всички гледат както индианец пишеща машина
това е проблема с електрониката
Просто няма достатъчно информация и схеми за да може майсторите (че дори и "обикновенните потребители") да се образоват и като се появи проблем с електрониката ако не могат да го отстранят поне да разберат какво точно се е прецакало.
Просто няма достатъчно информация и схеми за да може майсторите (че дори и "обикновенните потребители") да се образоват и като се появи проблем с електрониката ако не могат да го отстранят поне да разберат какво точно се е прецакало.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
то си има фирмени сервизи за тая работа не може всеки да ти бъзика в софта!и да ти качва измислени чипчета за по 200-400лв и да се скапе колата за 1годFlatmo написа:Повече електроника = всички гледат както индианец пишеща машина

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Е то какво излиза - дадеш газ -> колата сама определя колко бензин да пуска да не би да превъртиш гуми. Натиснеш спирачка -> пак колата ти бута педала нагоре. Тръгнеш да завиваш -> колата ти натиска спирачката. Влезеш на магистрала -> колата сама държи волана и газта. Пак на магистрала -> колата автоматично държи дистанция зад предния автомобил. Караш бавно -> волана лесно се върти, караш бързо -> айде спирачка и на волана. Не можеш да паркира? Няма проблем.. колата сама ще се паркира ( мечтата на жената ). Ъъъъъ а къде отиде удоволствието от карането? Че кво удоволствие бре.. колата се превръща все повече в средство да стигнеш от А до Б. Нали сте гледали сай-фай филмите. Влизаш в колата, казваш къде искаш да отидеш и колата сама стига там... ми сори ама тоя вариант мен не мъ кефи.
Колкото до ремонтите.. мисля че след някоя и друга годинка това да легнеш на бира под колата в неделя ще бъде само носталгичен спомен.
По белите страни с белите хора, получават нормално пари с които да не ги притесняват сумите които им искат от оторизираните сервизи. Абе за квото и да си говорим, всичо опира до пари
.
Колкото до ремонтите.. мисля че след някоя и друга годинка това да легнеш на бира под колата в неделя ще бъде само носталгичен спомен.
По белите страни с белите хора, получават нормално пари с които да не ги притесняват сумите които им искат от оторизираните сервизи. Абе за квото и да си говорим, всичо опира до пари

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
blacki написа:Колкото по-опростено толково по-малко грижи и проблеми на път. Ако има нови коли с карбуратори и аз бих си взел без да му мисля. Нито хидравлики искам нито нищо.
Нека да е така.. знам само едно .. "ТО" мисли по бързо от мене.. мисли повече от мене, смята повече от мене .. помни повече от мене.. значи е по добро от мене

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”