:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Права на шофьора

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Kill of Killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Права на шофьора

Мнениеот Kill of Killer » Пон 24 юли 2006 12:20

Колеги толкова съм бесен , че искам да го споделя със вас.

Значи , преди 3 месеца ми се наложи да си сменя гумите - старите бяха на около 20 000 км , Но благодарение на хубавите ни пътища на едната излезна балон , а на другата имаше сцепване на външния слой около 30 см. След малко консултации и обикаляне отидох в "Диана" и си купих 4 нови гуми "Континентал" 195/50/15 - една торба с пари , когато обаче тръгнах да ги монтирам се оказа , че и джантите имат нужда от изправяне , айде парички и за изправяне. Накрая щастлив си тръгнах. Да ама не , вчера при разминаване скочих в един трап , ама досущ като за лов на слонове , дълбок и не обозначен. Естествено едната гума и джанта станаха на парцал. Честно казано ми се дорева , гума на 4000 км и айде в кофата за боклук. Викам КАТ , момчетата викат трябва да ти пишем акт - закакво - питам аз. А те - за движение с несъобразена скорост спрямо пътната обстановка , добре казвам аз , - а каква трябва да е скороста за да минеш през този трап? Хората дигат рамене и викат , разбираме те много добре Пич , и ти съчустваме , но това са законите , няма как по друг начин да го запишем инцидента. Е в крайна сметка се разбрахме , че ако застрахователите ми искат документ ще ми напишат един акт. Но този път няма да си мълча и ще си търся правата , писна ми все за наша Шофьорска сметка да е. Всяка година само данъка дето плащам е 230 лв , а улиците са по зле от Сърбия след бомбардировките.
В момента в който си сменя гумата , отивам със стаата и пред вратата на Парламента , Ако всеки от нас си остави скъсаните галоши на господа управляващите пред вратата , дано най-накрая се сетят , че колите в България не са само правителствени , а не да ми измислят само нови данъци и разпоредби.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 24 юли 2006 12:22

Ето на кого се пише акт в такъв случай? от КАТ да не се правят на луди:
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Чл. 178. (1) Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
7. длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението.

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пон 24 юли 2006 13:44

разбирам те напълно, за една зима направих 4 балона на хубави гуми :evil: :evil: :evil: изкривих 3 джанти и то не са някакви турски болкуци...

накрая се принудих и си купх 4 добри гуми - вчера пак дупка, неее дупчище - изтръпнах, направо ми се дорева и с мисълта, че пак ще имам балон на гумата слезнах от колата.... е късмет... нищо и нямаше

Bridgestone Potenza ruuulzzzzz :wink:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 24 юли 2006 15:25

Слагайте гуми с борд иначе няма спасение.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 24 юли 2006 15:59

devil_vas написа:...

Bridgestone Potenza ruuulzzzzz :wink:

:да:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 24 юли 2006 18:44

One написа:Ето на кого се пише акт в такъв случай? от КАТ да не се правят на луди:
7. длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението.

А нали се сещаш ако почнеме да им званим, че ще им изгорят кабелите към АТЦ-то...... аз все още съм на мнение че държавата на нас трябва да ни плаща че ползваме пътните настилки (ако мога така да ги нарека, щото на някои места липсват)

Парадокс, живея в Княжево и имам 3 варинта по които да излезна от квартала:
1) Локалното до Горнбански
2) Улицата обратно на Цар Борис
3) продължението на мойта улица до Горнабнаски

Аз обаче излизам през локалното обратно на движението, щото още не съм събрал пари за танк!

Редовно ме спират че карам в насрещното, да уточня, няма нито един знак и няма друг вариант освен ако колата не е ваша :wink:

Като споделиш с полицаите че автомобила няма техническите характеристики да премине през такива препядствия те те гледат тъпо и си мислят че се заяждам....

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Права на шофьора

Мнениеот тръба » Пон 24 юли 2006 19:04

Всяка година само данъка дето плащам е 230 лв ,

ТАМ ТИ (ВИ) Е ПРОБЛЕМА!!!

пример:Ако не ми сипят гориво на бензиностанцията-просто не плащам!

Потребителски аватар
ScarFace™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ScarFace™ » Пон 24 юли 2006 19:13

Напълно подкрепям последното!!!!Не съм си плащал данака на колата и няма да го платя докато не стане нормално за движение.Да ме съдят.Кво ще ми вземат едни чорапи с дупка?Ми давам им ги без дело :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 25 юли 2006 9:07

prj57 написа:
One написа:Ето на кого се пише акт в такъв случай? от КАТ да не се правят на луди:

А нали се сещаш ако почнеме да им званим, че ще им изгорят кабелите към АТЦ-то...... аз все още съм на мнение че държавата на нас трябва да ни плаща че ползваме пътните настилки (ако мога така да ги нарека, щото на някои места липсват)
....

Колеги става въпрос за това, като си строшите колата в дупка и викнета КАТ да ви напишат протокол за ПТП , за пред застрахователите,
От КАТ илизат с номера , че требе да ви се пише акт на вас за несъобразяване с обстановката и бла бла щото по закон за да има протокол требе да има и АКТ
ОК АКТ се пише на кмета на съответната община в която е дупката. Така е по член 178. , ама от КАТ им е по лесно да ебават хората щот си е писане за нищо според тях (нямат далавера) а и влизат в приключение да издирят данните на кмета за да му пишат акт! затова така отебават нещата, НО по закон ви казах как е.
Още повече , че с преомените в новия закон и този момент обещават да го оправят щото е малоумие

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 25 юли 2006 12:38

миналото лято описах същата случка с мойта кола. разликата беше че се случи на околовръстното малко след като подминах разклона за младост, и гумата ми беше на 10 -15 км.
Докато псувах разярено всички щеки на Софиянски и жена му и т.н. мина полицейска кола и е спях. (те не искаха много да спират). Казах им че искам протокол за ПТП , а те ми отговарят че ако пишат ще е акт за несъобразена скорост.

Тази година не посмях да си сложа летите джанти, карам още с зимните...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 25 юли 2006 12:43

Колеги поне се постарайте да си научите правата , които пряко ви касаят.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 25 юли 2006 16:25

One написа:Колеги поне се постарайте да си научите правата , които пряко ви касаят.

какви права имаш в тая държава бе колега? май правото ни е като на Балканджи Йово

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 25 юли 2006 16:26

ila написа:[ какви права имаш в тая държава бе колега? май правото ни е като на Балканджи Йово

уффф тва е друга тема
ма има некои права дето още не са ни отнели ....май

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 26 юли 2006 7:50

Achim Lauritzen написа:Слагайте гуми с борд иначе няма спасение.

Ехххх ако ти покажа на какво ми прилича борда и джантата ще разбереш че и той в много случай не помага.

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Да ви кажа от личен опит ;)

Мнениеот Mega » Сря 26 юли 2006 14:21

Сгрешил си колега!

Минах по същия път като твоя зимата. За малко да се убием с жената в една яма. И пак балон и пак КАТ и т.н.

Значи 3 пъти виках КАТ и все искаха да пишат АКТ за несъобразена скорост, НО ако имаш акт, значи си виновен и застрахователя не плаща. Така се въртим в омагьосан кръг.

Изхода, който намерих е следния: Търсиш познат катаджия. Аз намерих след 3 месеца търсене и връзки. Даваш му 40 лв. и изведнъж, о боже? Можело да се напише само протокол :))

Та след това отиваш при застрахователите, те гледат като пребозали. Щото знаят, че принципно пишат акт, но плащат :))

Така, че другите колеги да знаете, никога АКТ!

Хайде със здраве ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”