Продажба на автомобил на чужденец по банков път
Продажба на автомобил на чужденец по банков път
По имейла комуникирам с един човек от чужбина решил да си купи моето автомобилче. Къде го е видял не знам и каква работа има да купува автомобили от България той си знае, още повече с обратна дирекция.
Комуникирахме по мейла, май не е разбрал много много от моя перфектен писмен англииски, явно го е грабнал външният му вид. Не го обвинявам човека, на външния му вид малко хора могат да устоят, но да си дойда на въпросите. Човека ми предлага да ми преведа парите, който искам за автомобила направо по сметка и той си поема грижите по транспорт до тях, с две думи "на ти парите и повече не го мисли".
Възможно ли е да има някакви спънки, опасности и т.н. и какво трябва да направя като продавач, освен да му дам банковата сметка?
Комуникирахме по мейла, май не е разбрал много много от моя перфектен писмен англииски, явно го е грабнал външният му вид. Не го обвинявам човека, на външния му вид малко хора могат да устоят, но да си дойда на въпросите. Човека ми предлага да ми преведа парите, който искам за автомобила направо по сметка и той си поема грижите по транспорт до тях, с две думи "на ти парите и повече не го мисли".
Възможно ли е да има някакви спънки, опасности и т.н. и какво трябва да направя като продавач, освен да му дам банковата сметка?
Последна промяна от group® на Пет 24 дек 2010 17:25, променено общо 1 път.
Причина: Преместена в правилния раздел! Научи разделите!
Причина: Преместена в правилния раздел! Научи разделите!
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Продажба на автомобил на чужденец по банков път
Това е пирамидка бе човек,никакви данни не давай и пари не превеждай!!!!!!!Просто забравяш за случая,а на тоя му казваш да се такова отзад...
ако не ти се налага да даваш пари, нека ти превежда.
ако някой дойде за колата му я прехвърляш и тва е.
кви спънки да има като ти дават пари.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Споко-така изглежда в началото,после ще му иска пари да му преведе за банковото обслужване-схемата е изпипана...
Човека ми иска само банковата сметка да ми предаде парите.
Иска ми това
full Name:
bank name:
bank address:
iban or account number:
swift code/bic number:
Cell Phone No.:
От мен не се искат никакви пари.
По принцип варианта съм го мислил. Ще си открия сметка в друга банка даже за да видим какво ще стане, ако не ще си я закрия.
И това съм премислил. Представяш ли си - идват някакви типове на вратата и ти казват, че са дошли за колата ти. Всеки може да дойде по тоя начин.
Иска ми това
full Name:
bank name:
bank address:
iban or account number:
swift code/bic number:
Cell Phone No.:
От мен не се искат никакви пари.
По принцип варианта съм го мислил. Ще си открия сметка в друга банка даже за да видим какво ще стане, ако не ще си я закрия.
Layer написа:ако не ти се налага да даваш пари, нека ти превежда.
И това съм премислил. Представяш ли си - идват някакви типове на вратата и ти казват, че са дошли за колата ти. Всеки може да дойде по тоя начин.
Последна промяна от velinsl на Нед 19 дек 2010 12:32, променено общо 2 пъти.
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
И аз знам за такива измами чрез имейла
Бъди внимателен

Бъди внимателен

velinsl написа:Layer написа:ако не ти се налага да даваш пари, нека ти превежда.
ами ти поне питай за име кой да чакаш.
действай по Български , запали ги ТИ

kriso_g написа:И аз знам за такива измами чрез имейла![]()
Бъди внимателен
Дано да е измама, че при мисълта да се разделя него ми се досвидя колата.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, има и предишна тема на колега, но незнам дали не е изтрита, пак чужденец искаше да му купи колата ставаше на въпрос за Г3 Кабрио, и накрая се оказа че е измама!
Ти си знаеш де, но да не стане така че да прехвърлиш колата и да останеш без пари!
Ти си знаеш де, но да не стане така че да прехвърлиш колата и да останеш без пари!
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа колега хората в европа поне пове4ето пращат някакво капаро за колата по банката и после на място си доплаща,но цялата сума да ти пратят по банката и после други да идват да я зимат,малко ми се струва фастанти4но и нереално,като се има предвид реномето на бг пред евр.страни колко и каква бадитска държаба сме.Успех ти желая дано вси4ко да е ок,продавай хи4 да не ти се свиди ще си купиш друга

aylin78 написа:Да ти кажа колега хората в европа поне пове4ето пращат някакво капаро за колата по банката и после на място си доплаща,но цялата сума да ти пратят по банката и после други да идват да я зимат,малко ми се струва фастанти4но и нереално,като се има предвид реномето на бг пред евр.страни колко и каква бадитска държаба сме.Успех ти желая дано вси4ко да е ок,продавай хи4 да не ти се свиди ще си купиш друга![]()
Това за капарото сега го чета за първи път. Ще измисмя и антидействие.
Как да ме се свиди като е уникално, като сътояние(малко са в такова състояние). Като добавим външне вид и екстри и става наистина уникално за България.
Номерата не се ли свалят предварително...
Вторник ще открия нова сметка в съвсем друга банка и ще пиша...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:aylin78 написа:Да ти кажа колега хората в европа поне пове4ето пращат някакво капаро за колата по банката и после на място си доплаща,но цялата сума да ти пратят по банката и после други да идват да я зимат,малко ми се струва фастанти4но и нереално,като се има предвид реномето на бг пред евр.страни колко и каква бадитска държаба сме.Успех ти желая дано вси4ко да е ок,продавай хи4 да не ти се свиди ще си купиш друга![]()
Това за капаротосега го чета за първи път. Ще измисмя и антидействие.
Как да ме се свиди като е уникално, като сътояние(малко са в такова състояние). Като добавим външне вид и екстри и става наистина уникално за България.
Приятел гледам че искаш да си продадеш колата, що не му предложиш когато реши да я взима от теб, на место да ти даде парите! (КЕШ) и да видим какво ще измисли, или най-много да не ти пише повече!
ПРобвай, задай му оферта!

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
В чужд сайт имам една обява за състезателна кола. Такива на мен колко са ми писали...
Измамна схема
100% 
Не си губи времето.
Измамна схема

Не си губи времето.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Как да ме се свиди като е уникално, като сътояние(малко са в такова състояние). Като добавим външне вид и екстри и става наистина уникално за България.
Наистина, в цяла Европа няма втори като твоя автомобил, той наистина е уникален (половината от колите на Горубляне също са уникални впрочем) и затова един чужденец е решил не просто да го купи твоят уникален автомобил (от уникалната държава България), но и да ти плати пълната сума по уникалната банкова сметка. Помисли, нещо не те ли притеснява в тази ситуация?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, виж какво писах във Форума на Пежо. Отнася се както за такива обяви, така и за апетитни предложения за работа.
Тези писма са 419, както им казват братята нигерийци.
Те не се целят във Вашите банкови сметки. Знаят, че там няма нищо.
Кур-капана е в телефона, който ще Ви дадат да говорите, за да уточните последни подробности по прехвърлянето на сумата или назначаване на работа. На краят сметката за телефона Ви в България ще бъде като бюджета на Руанда.
Телефоните са импулсни, по възможност с максималната тарифа, която дава телекомуниционната компания.
Пробвайте и ще се убедите сами
Забравих да пиша, че мойте момчета търсят точно баламурници с таралястници в България и Румъния. Защо с таралястници? Ами защото тези хора нямат пари, за да си търсят след това правата.
И още нещо. Събират се активни е-маилове, от които след това също правят пари, като ги продават за Спам писма.
От мен съвета, от Вас решението.
Тези писма са 419, както им казват братята нигерийци.
Те не се целят във Вашите банкови сметки. Знаят, че там няма нищо.
Кур-капана е в телефона, който ще Ви дадат да говорите, за да уточните последни подробности по прехвърлянето на сумата или назначаване на работа. На краят сметката за телефона Ви в България ще бъде като бюджета на Руанда.
Телефоните са импулсни, по възможност с максималната тарифа, която дава телекомуниционната компания.
Пробвайте и ще се убедите сами

Забравих да пиша, че мойте момчета търсят точно баламурници с таралястници в България и Румъния. Защо с таралястници? Ами защото тези хора нямат пари, за да си търсят след това правата.
И още нещо. Събират се активни е-маилове, от които след това също правят пари, като ги продават за Спам писма.
От мен съвета, от Вас решението.
Последна промяна от kiril_bulgaria на Нед 19 дек 2010 13:32, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”