Колеги, да ви питам една позната са е застраховали, със застъпване на датите. Ходила е да се оплаква, обаче са е отсвирили. А в дир.бг има специална статия по тази тема. Какво да прави? Застъпването е 2 седмици.
http://dnes.dir.bg/news/grazhdanska-otgovornost-7688928

Проблем с ГО
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
-
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
Re: Проблем с ГО
Ами то в самата статия си пише какво да направиш.
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Е няма да се обръщам към КФН, интересува ме, какво ще стане в случай на ПТП?
donMaranzano написа:Е няма да се обръщам към КФН, интересува ме, какво ще стане в случай на ПТП?
в слуай на птп ако застраховките са в две различни компании да си поделят по равно обещетението
друг вариант е да плати само едната, но при условие, че твоята позната не покаже двете застраховки асамо едната
да си кара така и ако стане нещо да покаже по старата валидна застраховка.
2 седмици не е много.
2 седмици не е много.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Layer написа:да си кара така и ако стане нещо да покаже по старата валидна застраховка.
2 седмици не е много.
Много точно, караш така и това е ! Застрахователите така са я направили, тяхна грешка, неискаха да я поправят!
(Аз така караш 1 ден, на риск ма какво да се прай, нямаше как да се поправя полицата!)
IceHeart написа:Layer написа:да си кара така и ако стане нещо да покаже по старата валидна застраховка.
2 седмици не е много.
Много точно, караш така и това е ! Застрахователите така са я направили, тяхна грешка, неискаха да я поправят!
(Аз така караш 1 ден, на риск ма какво да се прай, нямаше как да се поправя полицата!)
За какъв риск говориш? Става дума за застъпване, т.е. имаш 2 застраховки по едно и също време, презастраховане. За тях е изгодно, защото реално плащаш 365 дни, а ползваш 351.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”