Ситуацията е следната
Вчера си купувам кола, която няма регистрация, правя си застраховка и се прибирам към вкъщи. Да обаче ми засякоха пътя и от колата не става нищо - майната и, поне ние сме живи и здрави. Та директно на въпроса, другия участник в инцидента е виновен - призна си вина, полицията утанови същото. Да обаче на мен също писаха акт за без застраховка и без номера. В този случай какво следва ще ми изплатят ли колата ?

въпрос към по-знаещите относно застраховка
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
въпрос към по-знаещите относно застраховка
Последна промяна от group® на Пет 31 дек 2010 15:14, променено общо 1 път.
Причина: 2000 мнения почти - една тема не знаеш къде да пуснеш - срам. Иначе съжалявам за случката - живи и здрави.
Причина: 2000 мнения почти - една тема не знаеш къде да пуснеш - срам. Иначе съжалявам за случката - живи и здрави.
Re: въпрос към по-знаещите относно застраховка
виж в полицата от коя дата ти влиза в сила застраховката. Доста често ако си я сключил днес, тя влиза в сила от 00,00ч на следващия ден - тоест практически ти нямаш застраховка, ако е така както си го описал. Ще си търсиш парите от ГО на другия, след като той е виновен
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Колега първо да ти кажа, че съжалявам за случая. Второ, как може да постъпиш така детински? Аз като взимах кола от София, първо ми направиха ГО от момента на взимане на колата за 1 месец само, второ веднага ми сложиха транзитни номера.
За съжаление, няма да ти изплатят нищо, защото първо че нямаш ГО, второ каращ без номера.
За съжаление, няма да ти изплатят нищо, защото първо че нямаш ГО, второ каращ без номера.
- 6669
Именно, технически аз нямам застраховка по времето на удара, а пари трябва да търся от неговата застраховка, това ми беше въпроса дали неговата застраховка ще ми плати щета при полужение,че аз нямам застраховка и номера ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Първо съжалявам за случката ако говорим за полица Гражданска Отговорност то тя важи от 00:00ч на дата Х до 23:59ч на дата У
Ключово във случаят ти е коя е датата Х ако пише че важи примерно от 00:00ч на 31.12.2010 и ПТП-то е станало на същата дата би трябвало да важи. Макар че в твоя случай ще ти плащат от ГО-то на другия който е виновен и не виждам причина да не ти платят. А колата без номера ли беше? Трябва да имаш валидни временни или постоянно регистрационни табели. Мисълта ми е че може заради това да се заядът "застрахователите" дано да не стане но имай го в предвид.
До колкото знам нямаш право да придвижваш на собствен ход каквото и да е возило без валидни регистрационни табели
Ключово във случаят ти е коя е датата Х ако пише че важи примерно от 00:00ч на 31.12.2010 и ПТП-то е станало на същата дата би трябвало да важи. Макар че в твоя случай ще ти плащат от ГО-то на другия който е виновен и не виждам причина да не ти платят. А колата без номера ли беше? Трябва да имаш валидни временни или постоянно регистрационни табели. Мисълта ми е че може заради това да се заядът "застрахователите" дано да не стане но имай го в предвид.
До колкото знам нямаш право да придвижваш на собствен ход каквото и да е возило без валидни регистрационни табели

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Мисля, че ще пиеш една студена вода...
Важното е, че сте живи и здрави
Важното е, че сте живи и здрави

За това че ти караш без застраховка и номера ти ще си понесеш съответната отговорност, но не виждам причина след като ти не си виновен да ти откажат изплащането на щетите!
- 6669
Написаха ми 2 акта, за без застраховка и за без регистрационни табели. За това ще си понеса последствията - лишаване от право да управлява МПС от 1 до 6 месеца и глоба в размер от 50 до 200 лева - това от единия. От втория 400 лева за без гражданска. Другия участник беше разбран и си призна вината, има си и каско каза че щетите ще се оправят от застраховката. Но се притеснявам да не ми остане една студена вода, купчина ламарина и пари на вятъра. Другото което е, че в момента на катастрофата ни прегледаха в болницата и казаха че нямаме нищо, в последствие сега се връщам от пловдив и съм с средна телесна повреда. На 3ти понеделник ще ходя в съдебна медицина да ми извадят медицинско. Моля някой ако знае какъв е законовия ред за изплащането на застраховката нека сподели
-
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
Изплащане на какво ? Телесна повреда или щета?
- 6669
kokobraiz написа:Изплащане на какво ? Телесна повреда или щета?
За щетата ме интересува в момента.
-
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
Отиваш с протоколите от катастрофата, тези които са ти направили полицаите при застрахователя на този който те е блъснал. Там те записват и се уговаряте за 1ви оглед. След него, ако застрахователите преценят, че трябва 2-и оглед ще ти кажат като се разглоби колата да им се обадиш пак да дойдат. Описват какво е за нови части или кое е за ремонт. След което чакаш около месец да ти излезе щетата , но тези които ти правят огледа не могат да ти кажат колко пари ще получиш , защото не определят те парите. Поне мен като ме блъснаха така стана.
- znainainai
Оносно огледите да те наистина са 2
Първи оглед:
Описват се щетите които са видими без разглобяване
Втори оглед:
Описват се всички останали щети
Тук имам един жокер за теб
Ако изкочат и други щети които не си видял при втория оглед можеш да поискаш и още един до 24ч след втория
Ако е крив тунела на колата то тя задължително е ТОТАЛКА понеже няма разценка за изпъване и подмяна на тунел
Много внимателно гледай като пишат щетите да не изтърве уж без да иска нещо вещото лице. Огледайте всяка бурмичка за която имате съмнение че може да е повредена
Има шанс да се заядът понеже по закон нямаш право да придвижваш на собствен ход кола без регистрационни табели. ОБАЧЕ гражданската покрива нанесени имуществени и неимуществени вреди на трети лица. Ти си третото лице и би трябвало да ти изплатят щетата.
Първи оглед:
Описват се щетите които са видими без разглобяване
Втори оглед:
Описват се всички останали щети
Тук имам един жокер за теб
Ако изкочат и други щети които не си видял при втория оглед можеш да поискаш и още един до 24ч след втория

Ако е крив тунела на колата то тя задължително е ТОТАЛКА понеже няма разценка за изпъване и подмяна на тунел

Много внимателно гледай като пишат щетите да не изтърве уж без да иска нещо вещото лице. Огледайте всяка бурмичка за която имате съмнение че може да е повредена

Има шанс да се заядът понеже по закон нямаш право да придвижваш на собствен ход кола без регистрационни табели. ОБАЧЕ гражданската покрива нанесени имуществени и неимуществени вреди на трети лица. Ти си третото лице и би трябвало да ти изплатят щетата.
- 6669
Сега огледах набързо колата, едното бомбе е поддало и оттам са мръднали и вратите и се е счупил предния прозорец, но пък по тавана видимо няма усуквания
И все пак, повече не бих карал кола без въздушни възглавници. Не мога да си представя този удар с тройката. На никого не пожелавам да се случва !

И все пак, повече не бих карал кола без въздушни възглавници. Не мога да си представя този удар с тройката. На никого не пожелавам да се случва !

- znainainai
Колега ще ти стискам палци да вземеш пари по Г.О.
Във коя компания е гражданската на виновния?
- 6669
znainainai написа:Колега ще ти стискам палци да вземеш пари по Г.О.
все още не съм получил нищо от полицията
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”