Документация на скутер?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Документация на скутер?

Мнениеот SobieskIm » Съб 08 яну 2011 17:52

Изскочи ми един скутер в квартала, на добра цена, има документи, регистрация но малкия талон липсва, само голям има, а човека на който се води е извън България, брат му го продава и е се върне след 2 месеца.Хората са ми познати едва ли ще ми правят мизерии но ако ме спрат и имам в себе си само голям талон какво правим?Благодаря за отговорите предварително.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Re: Документация на скутер?

Мнениеот LuIS » Съб 08 яну 2011 17:54

отиват в КАТ и ще им направят дубликат на малкия..

филма е когато го няма големия..

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 08 яну 2011 17:56

Ако можеш да си изкараш пълномошно няма да имаш проблем! Праща са на човека в чужбина по пощата или по човек той го подписва, караш си временно с пълномошното и когато дойде в Бг. си го прехв. на твое име!
Иначе само незнам дали с пълномошното можеш да си изкараш и малък талон?!

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Съб 08 яну 2011 17:58

LuIS написа:отиват в КАТ и ще им направят дубликат на малкия..

филма е когато го няма големия..

това ми е ясно, но четох някъде че за изваждане на дубликат на малкия талон се плаща глоба нещо от рода на 5-10лв и се изисква големия талон и лична карта на собственика ( който го няма?! )

А ако карам така и си нося в мен големия талон и ме спрат какво може да стане?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 08 яну 2011 18:16

времето не е много за мотор и ако си много надъхан го купи.
а когато се върне собственика му управете документите.
:beer

50 куб може да се прехвърля само с договор между вас, без да се ходи при нотариус.
ако е такъв мотора може да направите сделката без собственика да е там mhihi
после отиваш в кат и е твой по документи.
:beer

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Съб 08 яну 2011 18:23

тоест брат му удря един подпис и всичко точно?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 08 яну 2011 18:28

да но това не го казвай в КАТ. mhihi

договора може да го намериш в скутер форума.
аз така продадох стария си скутер който се водеше на друго име.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 11 яну 2011 12:25

И аз така си купих скутера, но в Кат няма ли да искат и малкия талон за да му издадат нов голям и малък?

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Вто 11 яну 2011 17:55

drmilendd написа:И аз така си купих скутера, но в Кат няма ли да искат и малкия талон за да му издадат нов голям и малък?

Мисля,че ще ти искат малкия талон при смяната на собственик в КАТ.
Иначе по въпроса за прехвърлянето до 350 кубика може да се продава с договор без нотариална заверка :beer Всеки който ти каза ,че не може е лъжа!Само мисля,че трябва да си извадиш анекс от застраховката на твое име или да направиш ако няма такава на твое име и си ти в КАТ :Mr Green Fun

ДОГОВОР
за покупко-продажба на моторно превозно средство (МПС)

Днес ........... 20......,в гр. ..................
Между
1....................................................................,ЕГН:........................,от гр...................,
с л.к. №.................................... изд. на………….............. от МВР-........................,с адрес:......................................................................................................................................................................................................................................................
по-долу наричан за краткост ПРОДАВАЧ
и
2..............................................................., ЕГН:.........................,от гр...................,
с л.к.№........................................... изд. на …………......... от МВР- ......................,с адрес:....................................................................................................................
...............................................................................................................................
по-долу наричан за краткост КУПУВАЧ
се сключи настоящият договор за покупко-продажба на МПС:

Вид: ..................... Марка: .................... Модел: ..................... Рег.Номер:...................
Рама № .........................................................................................
Двигател: ....................................................................................
При следните условия:

1.Продавачът продава на Купувача собственото си МПС,описано по горе в такова състояние,в както се намира в момента на продажбата дадено с всичките му принадлежности числящи се към него ,за сумата от .....................................................,
която сума Продавача заяви,че е получил напълно в брой от купувача при сключване на настоящият договор,като предават на купувача владението на МПС

2.Купувачът заявява ,че купува по-горе описаното МПС за посочената сума,която изплати напълно и в брой на продавача и заяви,че е получил владението на МПС при сключването на настоящият довогор.Разноските за прехвърлянето са за сметка на Купувача.

ПРОДАВАЧ ......................
КУПУВАЧ .....................

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”