:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Снимай нарушителя

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ila
Автомобил:
Двигател:

Снимай нарушителя

Мнениеот ila » Пон 31 юли 2006 13:15

Какво ще кажете за инициатривата на 24часа? Аз смятам да се включим!

ети и линка:

http://www.24chasa.bg/Default.asp?stati ... 31&iy=2006

Снимай нарушителя
Пращайте сигнали срещу нагли шофьори, ние ще ги дадем на КАТ

24 Часа

"24 часа" започва да публикува от днес снимки на нагли нарушители на пътя, направени от читатели на вестника.
Идва август и всички тръгват с фотоапарати на море. Убийците по шосетата са навсякъде около вас - преминават на червено, засичат рисково, изпреварват забранено, карат в насрещното платно. Всичко това предизвиква всекидневно тежки катастрофи с убити и ранени.
Снимайте и пращайте по всяко време на пощенския и електронните адреси на вестника. Всяко фоторазкритие да е придружено с кратко описание на ситуацията и мястото, където сте засекли нарушението.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 31 юли 2006 13:28

:heavymetal:

ако знаех че има такова нещо,вчера навръщане от морето,нямаше да ми стигне карта да заснема всички нагледци които изпреварваха в забранена зона и принуждаваха насрещните да карат навътре в банкета :a boi de

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 31 юли 2006 13:31

lilo_stich написа::heavymetal:

ако знаех че има такова нещо,вчера навръщане от морето,нямаше да ми стигне карта да заснема всички нагледци които изпреварваха в забранена зона и принуждаваха насрещните да карат навътре в банкета :a boi de

Mи то на мен апарата трябва да ми е с 1Г памет за да снимам всички идиоти по пътя. Вчера на магистралата имаше няколко преобърнати коли... А от Бургас до магистралата си е живо изпитание за качествата на шоферите

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 юли 2006 13:32

много ми е интересно по кой точно параграф от закона , ще наказват ?
там няма точка и алинея, че снимки от любителски камери и телефони могат да са доказателство за извършено нарушение !!!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 31 юли 2006 13:33

Аз по принцип съм против, мразя да кисна хора, които даже не познавам. Има си полиция, КАТ за тази работа. Още повече, че едва ли някой тук кара строго по правилата по цял ден?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 31 юли 2006 13:48

Вчера като се прибирах по цариградско застигнах някъв дето мине не мине малко време и започваше да криволичи... скоростта беше около 100 км.. така и не посмях да го изпреваря. Аз лично се сетих за три вароятнсти - неизправност в колата, прилошало му е, пиян е.
Понеже от време на време му светваха стоповете реших че не е неизправност в колата и че не му е прилошало ( припаднал ).
Съжелявам че това го пиша тук ама честно казано исках да го кажа но не знаех къде :(.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пон 31 юли 2006 14:54

Да ви разкажа нещо по темата, ама не съвсем.
Баща ми има приятел германец, та той разказа следното:
3 часа посред нощ (например). Седиш на светофар на червено. До тебе има друга кола, която също чака. Обаче на колегата не му издържат нервите, оглежда се, вижда, че няма ЖИВА ДУША наоколо (3 АМ!!!), леееко дава гас и преминава на червено. В този момент ти дигаш мобилния, обаждаш се на ченгетата и казваш: Добър вечър, аз се казвам Еди Какси ;), и се обаждам от собствения ми автомобил (модел, марка, рег.N.) (ако не си пеша) и се намирам на кръстовището на Едикояси и Едикояси. Току що пред мен на червено пресече червено Волво (например) с регистрация едикаква си. Готов съм да свидетелствам за думите си или нещо от тоя род. И познайте какво му се случва на колегата с червеното Волво!?!?!?! :twisted:
И кое е най-странното: Никой не злоупотребявал с тази възможност и наказаните след такава процедура не били повече от хванатите по нормалния начин - Полиция.
Представям си в БГ какво ше стане ако бъде прието нещо такова!!!!!!!! (което няма да се случи разбира се, ама....)
Ще види тогава съседа на кой ше вика копеле!! :a boi de :a boi de :a boi de :lol: :lol: :lol: хахахахахахахахахаааа
EDIT: Това е разказ от преди 5-6 години.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пон 31 юли 2006 14:57

scuba написа:Mи то на мен апарата трябва да ми е с 1Г памет за да снимам всички идиоти по пътя. Вчера на магистралата имаше няколко преобърнати коли... А от Бургас до магистралата си е живо изпитание за качествата на шоферите

:bowdown

По-скоро трябва непрекъснат видеозапис, мамка му....

Макар и цялата история да понамирисва, защото ако всички бяха възпитани и толерантни на пътя и най-вече ако съответните органи - ИА ПЪТИЩА И КАТ си гледаха работата адекватно... нямаше да се стига до подобни граждански САМОинициативи....

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 31 юли 2006 15:19

естествено, че кат не си вършат работата. по-точно "вършат я изопачено, не по темата".
и аз вчера се връщах по пътя Карлово, Сопот ..- ..София. Знаете ли на колко кретени направих път. а едно БМВ беше излязло по баира и се беше завъртяло на пътя, след като някакъв от насрещното тръгнал срещу него. шофьора на бмв -то едвам говорвеш от уплаха. дръпнах го да не пречи на пътя. изобщо пътя беше осеян с ударени коли!

тази акция не трябва да се разглежда като "топене на непознати", а като запълване на липсата на технически средства на държавата.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 31 юли 2006 16:18

Че то ще стане пълнометражен филм :oops:

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Пон 31 юли 2006 16:32

плицията не може да се оправи само със снимките от камерите които са сложили наскоро по центъра,камоли със такива сигнали,камоли па на еди-кой си със онаа черната М6-ца или Q7-ца :lol:

ами ако снимаш,някоя от правителствените коли които да не казвам как се предвижват към морето, какво ше стане???

това според мене си пълна глупост :arrow:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 31 юли 2006 16:43

Май единствената цел на това начинане е вестникът да си намира снимки за пълнене на страниците.... предполагам дори като пускат таквиа снимки ще крият номерата на нарушителите.

Потребителски аватар
Efri
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Efri » Пон 31 юли 2006 23:58

poGo написа:Да ви разкажа нещо по темата, ама не съвсем.
3 часа посред нощ (например). Седиш на светофар на червено. До тебе има друга кола, която също чака. Обаче на колегата не му издържат нервите, оглежда се, вижда, че няма ЖИВА ДУША наоколо (3 АМ!!!), леееко дава гас и преминава на червено. В този момент ти дигаш мобилния, обаждаш се на ченгетата и казваш: Добър вечър, аз се казвам Еди Какси ;), и се обаждам от собствения ми автомобил (модел, марка, рег.N.) (ако не си пеша) и се намирам на кръстовището на Едикояси и Едикояси. Току що пред мен на червено пресече червено Волво (например) с регистрация едикаква си. Готов съм да свидетелствам за думите си или нещо от тоя род. И познайте какво му се случва на колегата с червеното Волво!?!?!?! :twisted:
И кое е най-странното: Никой не злоупотребявал с тази възможност и наказаните след такава процедура не били повече от хванатите по нормалния начин - Полиция.
Представям си в БГ какво ше стане ако бъде прието нещо такова!!!!!!!! (което няма да се случи разбира се, ама....)
Ще види тогава съседа на кой ше вика копеле!! :a boi de :a boi de :a boi de :lol: :lol: :lol: хахахахахахахахахаааа

Мислех че е за мен - ама не съм червен!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 01 авг 2006 8:25

poGo написа:Да ви разкажа нещо по темата, ама не съвсем.

Него не са ли го глобили после, че говори по ГСМ в колата, ааа? :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 01 авг 2006 9:54

И к,во ся!?VW-та без стикери ще снимаме ли?????? :gruebel :dontknow: :oops :??? mhihi :stumm :insane :?: :shock :|

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”