Прехвърляне на кола.. малко въпроси...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
DaGa
Автомобил:
Двигател:

Прехвърляне на кола.. малко въпроси...

Мнениеот DaGa » Пет 14 яну 2011 21:33

Здравейте,значи питането ми е следното, ще купувам кола,която принципно е с бургаска регистрация,а аз съм от софия. Колата се продава тук в София от представителите на марката,но големият талон е в Бургас. Самата кола в момента е с изтекла гражданска и технически. От фирмата ми обясниха,че в понеделник като преведа остатъка от парите /днес дадох капаро и подписахме предварителн договор за покупка продажба/,след като ги получат в Бургас от там ще пратят талона и ще ми е прехвърлят на мое име за 1-2,казаха ми че в сряда да очаквам да ходя да си я получавам. Въпросът ми е,тя след като е с бургаски номера,аз преди да и направя гражданска и технически дефакто няма как да си я взема от там / те технически там на място ще си направят предполагам и гражданската/...но ето тук вече ми идва въпроса - на талоните за /ГО и Техническия/ ще се запише примерно бургаският номер,аз като искам да си го сменя със софийски каква е процедурата?! В малко дилема съм,понеже без ГО и технически немога да я закарам до КАТ/не,че не мога де,но ако ме спрат? :)/ Малко дълго и сложно стана,но в общи линии въпросът е -
Може ли при положение,че направя ГО и Технически на колата с бургаска рег., след това да ги сменя със софййска и ГО-то и техническия да си важат.

Благодаря за търпението на които сте издържали да изчетете всичко :)

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Прехвърляне на кола.. малко въпроси...

Мнениеот k_garchev » Пет 14 яну 2011 21:39

За застраховката,след като я направиш на бургаските номера и сложиш софийски отиваш пак в същия офис където сия направил да ти го променят със подпис и печат на съответната фирма!А за прегледа трябва да си преснимаш талона(с бургаската регистрация) и да си го носиш с документите!Аз в момента съм по-същия начин!Колата е с номера СО,а застраховката и прегледа са ми с варненската регистрация!

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Пет 14 яну 2011 21:43

Благодаря колега, но кой талон да преснимам... на техническия с бургаската или на самият талон на колата с бургаската рег. Извнинявам се за малко тъпият въпрос :oops:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 14 яну 2011 21:47

DaGa написа:Благодаря колега, но кой талон да преснимам... на техническия с бургаската или на самият талон на колата с бургаската рег. Извнинявам се за малко тъпият въпрос :oops:

Самия талон на колата(големия)!Въпреки че на мен така ми казаха,аз забравих да го преснимам!Но на листовката която ти дават при прегледа пише номера на шасито и ако се заядат куките им доказваш,че това е колата!

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Пет 14 яну 2011 21:50

бе на мене досега листовка за прегледа не са ми давали :roll: само талона и стикера :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 яну 2011 21:50

k_garchev написа:За застраховката,след като я направиш на бургаските номера и сложиш софийски отиваш пак в същия офис където сия направил да ти го променят със подпис и печат на съответната фирма!А за прегледа трябва да си преснимаш талона(с бургаската регистрация) и да си го носиш с документите!Аз в момента съм по-същия начин!Колата е с номера СО,а застраховката и прегледа са ми с варненската регистрация!

:да: Колегата по-горе е обяснил! Но да ти кажа, че трябва да минеш и преглед щом няма! Съответно и номерата трябва да смениш но преди да я вземеш колата се увери че всички данъци са и платени, и че не е капарирана или залагана някъде! Ако е на фирма, кажи им като си теглят ДДС-то от продажбата, да ти дадат някой лев за пътните! mhihi

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Пет 14 яну 2011 21:54

Еми то става дума, за кола buyback така,че те хората всичко си правят по прехвърлянето,фирмата няма да споменавам коя е,че е малко конкурента ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”