5 от 7 бяха VW

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

5 от 7 бяха VW

Мнениеот poGo » Сря 23 авг 2006 17:15

Като ходих на море София-Несебър-София, 70% от спрелите автомобили по пътя, с вдигнати предни капаци, :077: които видях бяха VW.
4 на отиване и 1 на връщане. Другите 2 бяха Опел и Лада.
Има нещо нередно в тая работа!!! :hmmmm
Дали са ни най-стари колите, дали са най-много, дали лошо ги поддържаме, дали е от марката?!?!!? ;) Или просто денят е бил такъв!! :bishop

Потребителски аватар
Kill of Killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kill of Killer » Сря 23 авг 2006 17:17

Браво бе :D

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 23 авг 2006 17:21

Чисто съвпадение
Аз срещах какви ли не марки покрай пътя

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 23 авг 2006 17:26

да чукна на дърво, за 25 000 км мойта не ни е оставяла досега....

но аз имам една такава теория, че ако си се грижиш за колата и си я гледаш няма да ти създава ядове и ще може да си я караш още поне 20 години дет се вика. И в моя случай колата има много важна стойност за мен и затова се стремя да я гледам и поддържам възможно най-добре, не я ръчкам - сменям скорости на 2000 оборота, сипвам добро масло (най-скъпото и качествено което мога да си позволя), сега например от 10В-40 смятам да мина на 5В-40...

това, че си видял 5 VW с вдигнати капаци - в поне 3 от тези случаи е лоша поддръжка според мен, в другите е лош късмет :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 23 авг 2006 17:45

съгласен съм с buFka, голяма част от хората си купуват коли на над 10 години и не пипат нищо по тях и после олеле тя ме остави на път, еми няма как всяко нещо си иска потдръжка.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 23 авг 2006 17:51

Лоша поддръжка е истината.
А и разбира се това как си третираш машинката.Като я яздиш като каручка и не пипаш каквото и да е ще те остави на пътя.
Иска си и то внимание:)
Аз мога да се похваля че три пъти ходя уикенда до морето досега едно фауве не видях закъсало.
Все хубави измити вървящи бяха с марката:)

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Сря 23 авг 2006 18:53

:x handykam,не си прав...Моят голф 2007 г става на 20год,изплащам заем за него,оставал съм без пари,но винаги съм гледал да има за колата..Аз като се връщах от морето само Омеги и Фиести срещах с вдигнати капаци...Съжалявам,но ние от ПРОВИНЦИЯТА нямаме толкова пари да караме коли произведени..1997-2002г...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 23 авг 2006 19:03

Stefanoz написа::x handykam,не си прав...Моят голф 2007 г става на 20год,изплащам заем за него,оставал съм без пари,но винаги съм гледал да има за колата..Аз като се връщах от морето само Омеги и Фиести срещах с вдигнати капаци...Съжалявам,но ние от ПРОВИНЦИЯТА нямаме толкова пари да караме коли произведени..1997-2002г...

е начи не попадаш в категорията описана от handykam - тва са които копуат коли над 10 години и НЕ ПИПАТ НИЩО по тях. Мойта (даже не съм я копувал аз, нямам пари, баща ми бог да го прости я купи) ще стане на 12 години.....ама гледам да е наред доколкото мога да си го позволя. А за 20-годишнината на твойта може да ни поканиш на хапване (и некой на пийване ама аъ не пием) :)

Потребителски аватар
TT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TT » Сря 23 авг 2006 19:09

Ами загледай се и преброй колко са VW-тата като общо на фона на останалите марки автомобили и ще разбереш защо си видял най много аварирали по пътя. А болшенството от автомобилите в БГ не са поддържани както трябва. Пък и това може да си е една чиста случайност.

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Сря 23 авг 2006 19:11

Колеги напълно съм съгласен с вас , че неоставяш ли колата ( потдържаш я ) и тя няма да те остави на път . Също много са ми смешни изявленията на доста познати " несъм пипал нищо по нея " откакто съм я купил само карам и никакви ядове , но това далеч неозначава , че колата му е перфектна и няма всеки момент да му изневери . Но кой ли тогава ще е виновен дали не е шофьора , а не марката ? Искам да кажа на колегата които е видял по пътя само закъсали VW-та , че всяко стадо си има мърша , но това да нете притесниава вината не е в колата . Дали ако беше у някой тертипчия това щеше да се случи и да видиш че VW-то е с вдигнат преден капак и водачът му го гледа безпомощно ? Според мен не .

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 23 авг 2006 19:15

Stefanoz извинявам се, не си ме разбрал. може да караш и чисто нова кола и пак да си си мърляч и да не пипаш нищо по нея. исках да кажа че колите дефектират основно поради това че собствениците им не се грижат за тях. а такива като теб са за пример на всики собственици на коли. :lol:

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 23 авг 2006 20:24

Чисто съвпадение поради немарливо отношение на собствениците към колите им!

Някой сеща ли се за онзи Пасат, за който беше разказвал един колега... Дето беше "мамма-мия"...
Е, може би не е сам!

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Сря 23 авг 2006 21:27

Колеги, не е въпроса колко фау-вета с вдигнати капаци има по пътя, днеска ще са фау-вета - утре фордове или опели - въпроса е да се грижиш до колкото можеш за колата си (не е лесно винаги да имаш пари когато нещо трябва да се смени за да не откаже по път) - без да правиш икономии за най-важните неща, в крайна сметка боя - кола не кара - но ако техническото и състояние е ОК - грижи няма да има, разбира се винаги може да се случи и чисто-нова кола с найлончетата вътре да дефектира по пътя, гаранция няма, просто ако колата се гледа, шанса да те остави на път е по-малък.

а относно мнението на POGO ние пътувахме на час и нещо зад тях и аз аварирало фау-ве не видях - значи повредите са били малки и са отстранени бързо хихих :wink:

и колега Stefanoz, някои от нас в София също караме трошки, но въпроса не е в това от къде си и колко пари имаш - всеки се простира според чергата си и гледа да отдели пари за да върви каручката му - без значение дали е 1977-ма или 2007-ма нали?
А поне моето впечатление от морето и пътя до там и обратно тази година, бе че повечето от скъпите и нови автомобили не бяха със софийска регистрация.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 23 авг 2006 21:52

и аз като карам забелязвам че почти всички са с други регистрации, но не и софийски mhihi (sorry не се сдържах)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 23 авг 2006 22:31

бтв.. аз като пътувх за морето на отиване 2-3 пъти спирах да сменя водата на рибките и всеки път вдигах капака за да прегледам дали всичко е ОК ( течности, течове, ала-бала ) :). Също така при всяко спиране подробно оглеждах всяка гума както и под колата за течове :).
Така че вдигнат капак не означава задължително аварирала кола :).

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”