:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как да накажем маршруткаджиите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Как да накажем маршруткаджиите

Мнениеот lyubobg » Чет 03 авг 2006 8:13

преди време 1 ме засече мн яко и се разминах на 1 косъм от яко ПТП с рендето.
В 3-то РПУ казаха да дойдат пътниците да дадат показания и ще му напишат акт на базата на тях, ама единия от пътниците мързел и нищо не направи.

От 1 приятел разбрах че имало телефон на ДАЙ - 930 88 40 - обаждаш се казваш къде кво е станало, под обаждаш се има предвид - пращаш ел.поща или факс или нормална поща и после правят проверка.

След 1 месец получавам писмо от ДАЙ :wink:

Намерили са шофьора, той е отрекъл да си спомня нещо от фирмата която му дава маршрутката са му направили дисциплинарно наказание - ЗАБЕЛЕЖКА, както и на управителя. Ако това нещо разбира се се повтори за същия шофьор от друг човек работата ще е ясна.

ТАКА ЧЕ ако някой има проблем, нека да звънне на телефона да му дадат координати къде какво да прати и да се борим всички заедно срещу тази напаст :evil:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 03 авг 2006 8:16

аз съм запознат горе долу с тия маршрутки
няма да помогне
без тва трудно си намират шофьори като хората
няма да изгонят никой...

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 03 авг 2006 8:16

ама като станат поне 2-ма 3-ма не само щофьора ще го отнесе, ами и фирмата която ги наема :!:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 03 авг 2006 8:19

вярвай си

ако знаеш само с колко се отчитат шефовете на месец пред съответните служби...

омразата към тях е както към голфаджийте
кажи ми колко коли са те засичали и колко маршрутки и кой е по-големият процент
хората които ползват маршрутки са супер доволни и за нищо на света не биха искали да ги махнат
шофьорите из софия са недоволни щото им пречат
ама ако ги питаш то и тролей и трамвай не трябва да има и камиони да не забравяме...

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 03 авг 2006 8:21

ок, песимист си :)

При всички случай няма да загуби никой ако отдели 5 мин, най-малкото знаеш ли колко oлеква като си изпишеш гнева...

Като го направят 2 - 3000 души няма да е същото - повярвай ми :wink:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 03 авг 2006 8:25

маршрутките са адски печеливш бизнес и хората които ги държат са силни и си цакат яко, мислиш ли че иначе щяха да съществуват? няма шансове :cry:

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Има лек ;)

Мнениеот Mega » Чет 03 авг 2006 9:17

Тия лретени господ ги е наказал, че са маршруткаджии ;)

В интерес на истината като ме засече зверски за да спечели няколко секунди време, на другия светофар съм вече пред него. Тъкмо става зелено и о чудо колата ми загасва ;) Седи загаснала и на аварийки, докто кретена загуби време да изачка трафика, да даде на заден и да ме заобиколи. Ако много е изнаглял, упражнението се прави няколко пъти. Има страхотен лечебен ефект към тази порода кретени!

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Чет 03 авг 2006 10:29

DragoGT написа:...ама ако ги питаш то и тролей и трамвай не трябва да има и камиони да не забравяме...

Извинявай, ама тролея няма да мине по зелената площ между платната, да се навре нахално пред тебе в най-ляво платно и като светне зелено да засече всички, отпрашвайки в дясно (почти всяка сутрин ставам свидетел на това на кръстовиюето преди семинарията(на симеоновско шосе), като идвам от към лунапарка)
А и не може да става дума за сравнение между шофьорите на грАДСКИ транспорт и маршруткаджиите (поне в по голямя част).

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 03 авг 2006 10:40

Абсолютно съм съгласен, че бизнеса с маршутките е от тези с висока доходност и че тези, които го държат разкешват когото трябва и колкото трябва. Това обаче означава ли, че ние трябва да си мълчим като бити задници? Според мен - не! Нямам нищо против бизнеса им (дори и на мен ми се е случвало да съм им клиент), нямам нищо против и това да кешират разни суми на разни чиновници за да упражняват бизнеса си, но имам много против да се държат по улиците като джигити, имам страшно много против безобразията които правят, инфарктните ситуации и ПТП-тата, които предизвикват. Подкрепям напълно колегите, които са готови да подават сигнали срещу подобни прояви. Защото ако не ние кой друг ще го направи GreenPeace ли? А бе то нека "завалят" няколко сигнала, нека изритат един двама, па да видим другите дали няма да си вземат едно на ум. Подкрепям и всякакви други методи за "лична" саморазправа, като примера, който е дал колегата Mega. И общо взето според мен тези хора трябва непрекъснато, систематично и целенасочено да бъдат тормозени и дразнени със всички законови и не толкова законови средства. Те имат право на законен бизнес - и ние имаме право да подаваме жалби срещу тях. Те разкешват високопоставен покровител - е, на нас колите ни гаснат по кръстовищата точно пред техните ... какво да правиш - слаби шофьори сме

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 03 авг 2006 10:55

Rumen написа:...........

подкрепям колегата, с едно уточнение, имам против да се дават рушвети на гадни, мръсни, малки чиновници

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 03 авг 2006 11:59

най-малкото имам имената на шофьора на маршрутката и ако пък съвсем е имало проблем мога да го намеря и :beat_butt2: :rocketwhore

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Чет 03 авг 2006 16:48

Хаха това със загасването на колата ми хареса много! Само така за тея гадове :evil:

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koko26 » Чет 03 авг 2006 19:53

Преди около месец един такъв наглец ме засече, вкараме в тротоара от удара на джантата ми и се обърна ръба, и реглажа на предницата се размести а тои беше правен една седмица по-рано.Спрях да се разправям с него ама само му изгледах задницата и ако знаех този номер на ДАИ щях да се обадя със сигурност. :a boi de

gbozov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gbozov » Пет 04 авг 2006 10:54

Наистина трябва да се направи нещо с тази напаст.Доста е изнервящо да спират където, когато и както си поискат. Не случайно на 80-90% от маршрутките, калниците са намачкани.Че са удобни за хората, спор няма, но че могат да ти скъсат нервите мисля че никой не се съмнява в това.Мерси на колегата за този номер на ДАИ. Наскоро видях на един бус написано отзад нещо от сорта на "Ако забележите този автомобил да се управлява не както трябва, моля обадете се на тел. .......". И телефона беше безплатен! Мисля че ако на всяка маршрутка покрай рекламите се сложи такъв номер за оплакване, тия кретени малко ще се позамислят малко как карат.

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Пет 04 авг 2006 11:06

ОФФ.
Местя.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”