Двигатели ABF-Голф 3 и 1.8T от Ауди

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Бетончо
Автомобил:
Двигател:

Двигатели ABF-Голф 3 и 1.8T от Ауди

Мнениеот Бетончо » Пет 21 яну 2011 20:08

Здравейте момчета!А бе мисля си аз,дали има разлика между двигателите от Голф с ABF мотор 150 конски сили и Ауди примерно A4(защотото един познат има такова 1.8T),знам че е 150 коня с турбо.Добре де,като и 2-та двигателя притежават по 150 конски сили,коя ли ще е по бърза?Примерно,аз си мисля,че голфа ще го бие,защотото турбината на Аудито докато се развие и образува 150-те конски сили,голфа вече ги има и ще е отпрашил.Не разбирам много много от двигатели,но ми е интересно и затова питам.Както казах не разбирам от двигатели,така че ако съм написъл пълни глупости,ще ви помоля да не ме ругаете,а спокойно да ми обясните :) :beer love.vw

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Двигатели ABF-Голф 3 и 1.8T от Ауди

Мнениеот apa6o » Пет 21 яну 2011 20:23

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 21 яну 2011 20:25

Качваш двата автомобила на дино за да разбереш кой с каква мощност и въртящ момент разполага. Намираш предавателните числа на скоростните кутии и дифовете, добавяш и сметките от цолажа на колелата. После намираш коефициента на сцепление на гумите към конкретната настилка при конкретна ширина и налягане, смяташ килограмите на колите + тези на шофьорите, температура на въздуха. След като събереш данните определяш по кривите от диното кое как ще се развива при посочените условия. После добавяш челното съпротивление + посоката на вятъра и определяш при каква скорост (ако вятъра не смени посоката) какъв напор ще дава. Набелязваш дължина на трасето или желана крайна скорост и смяташ.
Всичко друго, освен сверката на писта, е субективно, ако разбира се говорим за конкретни автомобили. За двигатели - намираш графики и определяш.

Потребителски аватар
Бетончо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бетончо » Пет 21 яну 2011 20:35

Добре,благодаря ви за отговорите момчета!Разбрах каквото ми трябваше и още повече много ми беше интересен постът на колега stan4o_mc ,доста подробно и професионално.Приятна вечер :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”