частично боядисване-проблеми
-
- Автомобил:
- Двигател:
частично боядисване-проблеми
Здравейте колеги, проблема ми е дребен, но ме дразни.Колата ми е частично пребоядисвана преди 6 години и до ден днешен всичко беше перфектно.Не си личеше стара и нова боя.Сега обаче започна да се забелязва напукване на боята там,където колата беше ударена, става въпрос за тавана и странично на места.За тавана знам че не беше изчукван, а директно китосан и боядисан, а си спомням че имаше бая хлътнало там.Отстрани покрай уплътненията на стъклата, до калника, навсякъде взеха да се появяват пукнатини, не се люпи,но се пука!Какво да правя, има ли начин да се поправи това? Яд ме е но тогава тъкмо взех книжката и се изложих - обърнах колата по врати в един селски двор
единия кол от оградата направи вдлъбнатина на тавана , е оттогава имам над 100 000 км и си я възстанових до нова (можете да я видите в гаража на форума) научих се да карам перфектно,но излизат следите от миналото...

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: частично боядисване-проблеми
Най-вероятно напукванията не са по боята, а по кита.Ако е било наистина хлътнало и са го напълнили с кит...нормално. Трябва отново да минеш по същия път,като този път по-добре да се изправи малко ламарината за да е по-тънък слоя кит.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прав си колега, най-вероятно е от кита.Но си спомням че тогава майстора тенекеджия категорично отказа да се занимава с тавана, каза че това няма да се пипа, бояджията щял да го оправи, а изчука само калника, и на калника пукнатините са 2,3 , а на тавана - към 20 ... може би именно заради това че не е изчукано. Калника можеше да си го намеря от някоя морга , ама с тавана - трябва да взема мерки някакви.
- metojoor
- Автомобил: scirocco mk2 polo 6N
- Двигател: AGU AEX T
Кита държи до 3 милиметра след това вече се пука след време.Тенекеджията не ти е бил сфестен затова сега береш ядове
- IvailoOo
metojoor написа:Кита държи до 3 милиметра след това вече се пука след време.Тенекеджията не ти е бил сфестен затова сега береш ядове
Освен това...много трудно се изправя таван.Затова повечето не се хващат да го правят...трудно е дори да се китоса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де , със сигурност има някаква тънкост и начин, защото как според вас се възстановяват морги на по 50, 60 години и нагоре до нови, все пак аз лично съм свидетел как се преобрази една такава историческа машина, цялата в дупки и ръжди....Това ме кара да си мисля че няма невъзможни неща в това отношение.Въпроса е че повечето майстори не влагат старание към обикновен човек с обикновена кола.
- IvailoOo
golf_td написа:Добре де , със сигурност има някаква тънкост и начин, защото как според вас се възстановяват морги на по 50, 60 години и нагоре до нови, все пак аз лично съм свидетел как се преобрази една такава историческа машина, цялата в дупки и ръжди....Това ме кара да си мисля че няма невъзможни неща в това отношение.Въпроса е че повечето майстори не влагат старание към обикновен човек с обикновена кола.
Наистина има тънкост... и тя е "търпението", но нали се сещаш че един майстор няма как да отдели толкова време само на една кола.Щото той иначе ще трябва да иска от теб после майка си и баща си..барабар с чичо си. Бе както и да е. Просто този път като я правиш трябва хубаво да се подготви купето и тогава да се китоса.Пак е добре че те е изкарала 6 години.Обикновено се пукат на първата година,така че явно майстора ти го бива,споко

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
golf_td написа:Добре де , със сигурност има някаква тънкост и начин, защото как според вас се възстановяват морги на по 50, 60 години и нагоре до нови, все пак аз лично съм свидетел как се преобрази една такава историческа машина, цялата в дупки и ръжди....Това ме кара да си мисля че няма невъзможни неща в това отношение.Въпроса е че повечето майстори не влагат старание към обикновен човек с обикновена кола.
На начина и тънкостта им викат ВРЕМЕ и ПАРИ!
- zinno
- Автомобил:
- Двигател:
На начина и тънкостта им викат ВРЕМЕ и ПАРИ![/quote]
Напълно съм съгласен,а има и друга гледна точка.Има и майстори на които им се занимава ама понякога собствениците бързат да си вземат колата и пак е същото като бърза майстора.
Напълно съм съгласен,а има и друга гледна точка.Има и майстори на които им се занимава ама понякога собствениците бързат да си вземат колата и пак е същото като бърза майстора.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”