Питане за кола.
- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за кола.
Здравейте колеги продаадох днес звяра Пасат Б3.Този от гаража.Искам да взема дизел,и по точно Пежо 306 TDI 1998 1999 година 90кс.Какво ще кажете за този модел някой има ли наблюдения.Мерси 

- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за кола.
Защо не попиташ тук http://peugeotclub.info/forum/ ?????
- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
Защото винаги сам намирал отговор на всички въпроси тук.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
ужасно слаб заден мост и в сравнение с пасата, който си карал до сега, калпаво окачване. Иначе добро поведение на пътя, добри спирачки.
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
Burner_inc написа:ужасно слаб заден мост и в сравнение с пасата, който си карал до сега, калпаво окачване. Иначе добро поведение на пътя, добри спирачки.
И нисък разход

Точно за този двигател не мога нищо да кажа,но карам Пежо 306 1.6 седан вече няколко години,много здрава кола излезна,понася доста торби цимент,пясък и лепило
нисък разход и данък,освен задължителната поддръжка друго не съм сменял,не гори масло,добре върви,добри спирачки,но Голфа спира по-добре
406-цата е по-хубава и по-комфортна от 306,може да и хвърлиш едно око 

Последна промяна от stoi4o.d на Сря 26 яну 2011 21:34, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да бе да. Баджанак ми има Ситроен със същия мотор...опс, орехотрошачка. Гори си като всяка кола в града 7-8л/100км. Колата е ЗХ комби модел 1996, не ми се верва тоя от 1999 да е с нещо по-различен, ако не е комън-рейл де. Инак не са много лоши коли, но ме дразнят много меките им седалки, френска работа 
п.п. ПСА нямат ТДИ мотори, имат ТурбоДизел с интеркулер и комън рейлчета
п.п.2 да си купиш предкамерен дизел на ПСА все едно си купил Голф двойка 1.6, не че са лоши и те ама... С други думи ако искаш приличен турбо-дизел се насочи към ВАГ или някой друг но с комън-рейл двигател

п.п. ПСА нямат ТДИ мотори, имат ТурбоДизел с интеркулер и комън рейлчета

п.п.2 да си купиш предкамерен дизел на ПСА все едно си купил Голф двойка 1.6, не че са лоши и те ама... С други думи ако искаш приличен турбо-дизел се насочи към ВАГ или някой друг но с комън-рейл двигател

- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
И аз искам ВАГ но за тези пари ВАГ няма.... разполагам с окло 3000лв.А единсвения ВАГ който се вмества е Golf 3 TDI 90кс.1995 1996 с клима и то трудна работа до 3000лв.Да не кажа невъзможна.... 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
За Пежо 306 мога да кажа само едно: водя си статистика на обърналите се по капак без причина автомобили. Засега зная за 7 подобни случая 

- lpishinov
- Автомобил:
- Двигател:
ExTr3mNuQ написа:И аз искам ВАГ но за тези пари ВАГ няма.... разполагам с окло 3000лв.А единсвения ВАГ който се вмества е Golf 3 TDI 90кс.1995 1996 с клима и то трудна работа до 3000лв.Да не кажа невъзможна....
Колега една обява от форума отговааря горе долу на условията viewtopic.php?f=44&t=242577. А на мен лично автомобила много ми харесва.
Моя позната беше пощуряла за такова Пежо и направихме справка за резервните части:биалета на Сасик на 32 лева
,когато карах Б4-та моята биалета беше 32 лева на МООГ и то за къде къде по-кола от това горното.Много проблеми с електрониката и калпаво окачване за нашите пътища (чупливо).Возията не ме кефи мен лично защото ми е прекалено лигава и ми дава една несигурност, която не мога д апонеса като се возя в такъв автоНобил.Нямам за цел да се заждам просто изказвам лично мнение-и да не съм от Перник но ако имаш възможност вземи си Голф 3, е няма да вози като пасата но пък си е чистокръвен ВАГ.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам пежо и е стращен автомобил не ги слушаи .406 С HDI мотор ако е ще се родиш..
Smeagol
То пък колко Голф 3-ки има по таван не е истина,за съжаление не си водя статистика да ти кажа точната бройка

eng
Проблеми с електрониката

За работна или семейна кола 306 е идеален,има доста хубав дълбок багажник,ако е седан или комби разбира се.
Седалките са си меки което за мен е добре,на Голфа си по-спортни,но не взимаш една кола само заради седалките.
И е хубаво,че не е чест посетител в сервиз,а когато се наложи,поне ще се изръсиш малко

И колегата пита за хора които имат наблюдение върху 306-цата,не за тези които са се возели само или са чули нещо от някой познат.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз не съм виждал голф с дискотечни стопове, като за сметка на това като има френска кола пред мен, 99% процента от случаите само на интуиция се сещам за следващата маневра на задволанното устройство.
Стара френска кола си взимай или дизел, тъй като предницита са им малко по-здрави, внимавай какво купуваш и го закарай на обстоен преглед, защото дизелите не им се прощава, или просто си купу немски автомобил.
Стара френска кола си взимай или дизел, тъй като предницита са им малко по-здрави, внимавай какво купуваш и го закарай на обстоен преглед, защото дизелите не им се прощава, или просто си купу немски автомобил.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Милослав написа:
То пък на немския дизел колко му е простено по тез аутобани само той си знае

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”