Предварително искам да ви благодаря, че ще си споделите мнението, а няма да ми кажете: "Ползвай търсачката"!
(Форума има вече толкова много потребителя и толкова много написани теми и коментари, че е трудно да си намеря информация за моя конкретен случай).
Та случая ми се следния - октомври 2008 г. на околовръстното в Благоевград ме спряха уж с 123 км/ч при ограничение 90 км/ч и ми написаха акт

Едва март 2010 г. ми се наложи да отида до КАТ София и ми връчиха наказателното постановление

Естествено обжалвах пред РС Благоевград. По схемата - това не е моята скорост - полицайте засекоха скоростта на колата, която ме изпревари, но не спряха него, а мен...(Vasstop беше описал преди време и спечели в съда).
Ходих на няколко дела - полицайте все не се явяваха и то без основателни причини.
Накрая след като ги глобиха няколко пъти се появиха да свидетелстват.
И така до януари 2011 г - РС Благоевград ми постанови като законосъобразно НП на Началника на РУ на МВР Благоевград.
Тъй като да си търсиш правата се оказа доста скъпо, в момента живея в София, а делото е в Благоевград...Нямам и нужното време, за да продължа да обжалвам пред по-висока инстанция.
Сега искам вашия най-правилен съвет по следните въпроси:
1) преди време се излъчва по телевизията, че няма да се отнемат книжките, а ще плащаме двойна глоба, но това май беше само за снимка от камера? И това влезнало ли е в сила или ще влезне ли скоро, за да изчакам и да се размина с отнемането на СУМПС?
2) има ли законен срок в който ме задължават кога да си предам СУМПС в КАТ София?
3) и 1 месец отнемане - означава ли, че ако я остава(книжката) в КАТ София на 1 февруари - ще си я взема на 1 март? Или ще ме овъртят(забавят) някои друг ден?
Мерси за отговорите, дайте ми съвети как да постъпя и карайте внимателно!