Съвет за шофьорска книжка - отнемане за 1 месец

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Съвет за шофьорска книжка - отнемане за 1 месец

Мнениеот maistora_1 » Сря 26 яну 2011 23:14

Здравейте колеги, искат да ми отнемат СУМПС за 1 месец, заради 33 км/ч над ограничението извънградско.
Предварително искам да ви благодаря, че ще си споделите мнението, а няма да ми кажете: "Ползвай търсачката"!
(Форума има вече толкова много потребителя и толкова много написани теми и коментари, че е трудно да си намеря информация за моя конкретен случай).

Та случая ми се следния - октомври 2008 г. на околовръстното в Благоевград ме спряха уж с 123 км/ч при ограничение 90 км/ч и ми написаха акт :banghead: . Не можах да се разбера с полицайте, въпреки настойчивостта ми и предложенията от :beer .
Едва март 2010 г. ми се наложи да отида до КАТ София и ми връчиха наказателното постановление death
Естествено обжалвах пред РС Благоевград. По схемата - това не е моята скорост - полицайте засекоха скоростта на колата, която ме изпревари, но не спряха него, а мен...(Vasstop беше описал преди време и спечели в съда).
Ходих на няколко дела - полицайте все не се явяваха и то без основателни причини.
Накрая след като ги глобиха няколко пъти се появиха да свидетелстват.
И така до януари 2011 г - РС Благоевград ми постанови като законосъобразно НП на Началника на РУ на МВР Благоевград.

Тъй като да си търсиш правата се оказа доста скъпо, в момента живея в София, а делото е в Благоевград...Нямам и нужното време, за да продължа да обжалвам пред по-висока инстанция.

Сега искам вашия най-правилен съвет по следните въпроси:

1) преди време се излъчва по телевизията, че няма да се отнемат книжките, а ще плащаме двойна глоба, но това май беше само за снимка от камера? И това влезнало ли е в сила или ще влезне ли скоро, за да изчакам и да се размина с отнемането на СУМПС?

2) има ли законен срок в който ме задължават кога да си предам СУМПС в КАТ София?

3) и 1 месец отнемане - означава ли, че ако я остава(книжката) в КАТ София на 1 февруари - ще си я взема на 1 март? Или ще ме овъртят(забавят) някои друг ден?

Мерси за отговорите, дайте ми съвети как да постъпя и карайте внимателно!

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Съвет за шофьорска книжка - отнемане за 1 месец

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 26 яну 2011 23:22

по телевизията говорят каквото си искат. в общи линии пропаганда.
влязло в сила решение на съд трябва да го изпълниш. ако не го платиш НП до 30 дни, са длъжни да ти вземат книжката при следваща проверка на пътя, докато не си платиш и изтърпиш наказанието.
наказанието влиза в сила от момента на предаването на книжката, до +1м и плащането на глобата.

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Сря 26 яну 2011 23:28

1) преди време се излъчва по телевизията, че няма да се отнемат книжките, а ще плащаме двойна глоба, но това май беше само за снимка от камера? И това влезнало ли е в сила или ще влезне ли скоро, за да изчакам и да се размина с отнемането на СУМПС?-Те това го приеха ама незнам за твоя случй важи ли.
2) има ли законен срок в който ме задължават кога да си предам СУМПС в КАТ София?
Не сам много сигурен ама след излизане на НП и размера на санкцията трябва да я предадеш.
3) и 1 месец отнемане - означава ли, че ако я остава(книжката) в КАТ София на 1 февруари - ще си я взема на 1 март? Или ще ме овъртят(забавят) някои друг ден?-Един месец си е един месец,таке че трябва да ти я дадат след толкова.Само трябва да имаш квитанция за платената глоба.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 27 яну 2011 18:30

Ехо heavy metal zork
Няма ли кой друг да сподели мнение, съвет, опит?

Засега съм решил на 1ви февруари да се явя в КАТ и ако всичко е ОК да си взема обратно книжката на 1ви март.
Дали това е постижимо?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 27 яну 2011 18:41

Ако отидеш 2 февроари mhihi и си платиш глобата съответно ще ти вземат книжката, и чак след 1 месец трябва да ти я дадат! НО дали ще я дадат не се знае!
Според мен си плати, пък може и да не ти я взимат!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 27 яну 2011 21:25

плаща се преди да ти върнат книжката след един КАЛЕНДАРЕН месец ..... за един месец не си е струвало занимавката .... :wink:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 27 яну 2011 21:37

maistora_1 написа:Ехо heavy metal zork
Няма ли кой друг да сподели мнение, съвет, опит?

Засега съм решил на 1ви февруари да се явя в КАТ и ако всичко е ОК да си взема обратно книжката на 1ви март.
Дали това е постижимо?

Еми няма причина да ти я задържат така или иначе накзанието си е за месец, демек от дата до дата. Единствено не знам дали няма да искат да си платиш глобата преди да ти я върнат. Другото което се сещам не знам дали няма да ти се наложи да си оставиш книжката в Благоевград, ако там се водиш на отчет.
П.С. Моя акт е до 2 или 3 февруари, така че ако все пак не идеш на 1 февруари пиши едно ЛС и ще ти кажа как са се развили нещата при мен.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 27 яну 2011 22:00

Tyan написа:плаща се преди да ти върнат книжката след един КАЛЕНДАРЕН месец ..... за един месец не си е струвало занимавката .... :wink:

Не си е заслужавало, не си е заслужавало, ама, като за малко не останах без работа - едвам се разбрах с шефовете - разрешиха ми да излезна 20 дни платен отпуск - добре, че февруари е 28 календарни дни и 20 работни дни, та цялата ми отпуска отиде за тази година - няма морета, няма планини...а вкъщи сме три гърла на една заплата...
А на тия полицайчета дето ми написаха акта :laser :rocketwhore :076: :kiss my ass

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 28 яну 2011 12:58

А кога ти е издадено НП? Нямаше ли нещо за 6 месеца между Акт и НП?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 28 яну 2011 13:25

Не мога да ти дам точен отговор на питанката, освен че като ти вземат книжката ще ти я върнат на време. Въпроса е дали пише един месец или 30 календарни дни, щото ако е 1 месец е от дата до дата т.е от 01 февруари до 01 марто, но ако е 30 календарни дни е друга бирата.
Лошо впечатление обаче правиш с тия приказки
maistora_1 написа:.....
А на тия полицайчета дето ми написаха акта :laser :rocketwhore :076: :kiss my ass

защото не уточняваш уж ли са те спрели с толкова или ти си караше така
maistora_1 написа:Та случая ми се следния - октомври 2008 г. на околовръстното в Благоевград ме спряха уж с 123 км/ч при ограничение 90 км/ч и ми написаха акт . Не можах да се разбера с полицайте, въпреки настойчивостта ми и предложенията от :beer

Защото ако наистина си карал с тия км и са те спряли, е трябвало да помислиш за трите гърла и почивката им преди да настъпиш десния педал :beer

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 28 яну 2011 19:02

Отнема се за 1 месец а не за 30 календарни дни, защото това са близо месец и половина :idea: А иначе няма шанс да вземеш книжката ,пък да несе плати глобата от 150лв (ако несе лъжа) :drunk

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 28 яну 2011 19:14

не ставаше ли да кажеш че си загубил документите, като ти станат новите ти ги задържат за един месец, а през това време караш със старите и гледаш да не те спират за нарушения ? :roll:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 28 яну 2011 20:41

altanivan написа:Отнема се за 1 месец а не за 30 календарни дни, защото това са близо месец и половина :idea:...

Я пак 30 календарни дни колко са!?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 28 яну 2011 21:45

по закон, когато се говори за месец, се има предвид 30 дни, не 28, не 31...
иначе можеш и да не я върнеш и да караш на магия

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Пет 28 яну 2011 22:33

Много лошо колега! Особено ако от книжката ти зависи работата!!!
:oops:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”