Проблем с една Ибиза 1.7

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Проблем с една Ибиза 1.7

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 30 яну 2011 11:53

Имаме проблем с един Сеат Ибиза от първите, на които им слагат двигатели на Порше.Преди време му се случваше на собственика както си кара колата и я изреже на някоя по-малка скорост и да угасне, но после запалва и пак тръгва.Днеска му угаснала из града някъде и не можел да я запали изобщо.Дава на контакт, върти ключа на стартера-таман запалва и пак угася, и така не може да я запали.Някой има ли си на идея какво може да е.Двигатела е на Порше както писах 1700 кубика с ел.инжекция, дебитомер, ламбда сонда и сякакви там електроники.Днес мислеше да си смъква резервоара и да го чисти, защото мисли че има боклуци в него и те да правят мизериите с гасненето на колата.
Знам че причината може да е от много работи, но кажете към кое да се насочи!
:bowdown

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с една Ибиза 1.7

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 30 яну 2011 12:16

Имаме същата класика, самоче 1,2 мотор! Ти казвам тия коли са толкова капризни на свещи че ако не напаснеш точно подходящите мъката е голяма, почва да ги цапа ту работи на 2 цилиндъра ту на 3 и т.н!
По това което казваш, че тръгва да пали обаче не иска, проблема според мен е от токовете!
Да провери дистрибуторната къпачка, при нас беше позеленяла, кабела от делкото към бобината и той беше позеленял и сигурно не дава ток! Ако пак не запали ще се съмнявам от бобината да е!
На тея коли няма какво да им се потроши, толкова са елементарни!
Няма смисъл да сваля резервоара не е от там проблема!
Да погледне добре тоците!

radik90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radik90 » Нед 30 яну 2011 15:48

Може да е бензиновата помпа :)

powerstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот powerstar » Нед 30 яну 2011 16:00

Дааа и аз залагам на тоците. Първо виж като въртиш на стартер и свалена една свещ дали хвърля искра, после провери и горивото....Няма какво друго да е. Пробвай и после пиши какво е станало, за да умуваме. Ако беше от София можеше да дойда на место да я погледна...

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 30 яну 2011 16:46

Ми и аз се съмнявам че ще е от тоците или нещо по електронен път, но ще видим какво ще излезе.
А нормално ли е като се извади буксата от дебитомера, както колата работи и тя да угасне :?: Също така като откачи ламбда сондата колата пак угася :roll:
Така ли трябва да бъде, като изключим че сега най-вероятно е дало грешка в компютъра заради дебитомера.

Потребителски аватар
pesho_910926
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_910926 » Нед 30 яну 2011 17:12

Здравейте аз съм собственика на ибизата.Значи само да поправя колегата колата изгася като извадя буксата на дебитомера или буксата на датчика за температура на водата , а на ламбда сондата не изгася.Колата почна да ми прави тия мизерии когато един ден неюо се прецака термостата и сега ту отваря ту затваря.Странното което се чудя дали наистина е така е дали когато върти водата смао в мотора тряба да иамам парно,заюото сега термостата не отваря и колата загрява почти до максимум и нямам парно духа студено и изведнъж отваря и парното задухва топло и колата смъква температурата на нормалната.Да не би прекъсването да е свързано със проблема с тоя термостата.Вече незнам какво да мисля от ден на ден става се по сериозен тоя проблем.преди като огаснеше посля я паля и държи минимални обороти и като дам газ изгася моментално,след 5 минути мъчене се оправяше и си върви както трябва.проверил съм свечите днес и кабелите дава искра мн добра никога не е работила на 2 или 3 цилиндъра работи нормално колата,дистрибуторната капачка ми е нова и свещите ми също само че старите свещи бяха с 3 полюса а сегашните които ми дадоха за модела са с 1 полюс но не ми е правила така докато не стана леко студено времето и не излезе тоя проблем с термостата. :roll: това е освем да я занеса на диагностика но там пък незнаят каде е буксата за връзка с компютъра на колата. :D Щесе радвам за помощ

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 31 яну 2011 10:57

Бензиновата помпа провери

Потребителски аватар
pesho_910926
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_910926 » Пон 31 яну 2011 19:35

Някакви други идеи за проблема помпата в интерес наистината не съм сигурен колата е оставала без бензин някокло пъти но има налягане всичко чува се като работи но пак ще проверя но според мене ако беше тя и през останалто време нямаше да върви добре а то не е така :) незнам какво е ще исчистя резеервоара и бензино проводите и ще сменя маркучите и бензиновия филтър та да видим :bowdown

Потребителски аватар
pesho_910926
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_910926 » Нед 13 фев 2011 19:24

От днес колата въобще не се оправя като преди.изгасна и след това пали изгася пали изгася,просто припалва заняколко секунди и веднага изгася без да давам газ има ток,дебитомера не е виновен,обаче имм две помпи едната е подкачваща в резервоара а другаа отвън,и се съмнявам че тази в резервоара не е добре но пък ведниж извадих маркуча от сондата и помпеше,възможно е да е другата но пък отпред в маркуча има налягане scare незнам вече какво да мисля :bowdown

powerstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот powerstar » Пет 18 фев 2011 1:20

Бягай бързо някаде да я закачат на диагностика

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”