Днеска малко по-рано за пръв път станах участних в ПТП.
Понеже обичам да онагледявам... вижте-по-долу линка.
Та идвам си от Хита... виждам камиона и минавам в крайна дясна лента, за да не намалявам като мога да си мина спокойно на зелено. Колите тръгват, когато аз приближавам свефара идвайки от горния светофар направил ляв завой по Бул. Европа... Жената с таксито явно вижда клиент..../които после си се изнесе ни лук ял, ни лук мирисал/ и намалява съвсем и свива рязко -да, подаде мигач и врътне геврека, в дясно към автобусната спирка. При което аз я виждам още от началото на кръстовището - но там текат едни води от незапомнени времена, има си доволно количество пясък и колата се пързулна и спря в нея. Не можах да реагирам навреме, защото камионът явно е бил зад нея и е покривал цялото й кола, че аз от 20 метра нямам видимост... при което тя изниква...
Може би се ударихме с около 20-25 км в час и явно тя не беше натиснала спирачките в първия момент, та за това не стана нещо по сериозно. А от по натъшнините й думи, че не ме е видяла а направо е била ударена ми напомни за историята пускана тука...мигач, 1 и 2 и 3 и завой, пък каквото стане... то явно въобще не си е погледнала в огледалото за какво иде реч а е гледала да спре на повикването...
Щетите по мене са - заминала лява бленда, държаначите на мигача за блендата са счупени и ламарината под решетката е изкривена, като и бронята ми е хлътнала с 1 см назад откъм калника. Друго не видях.. колебая се дали са нарушени линиите на купето и по специално на капака, но за това пускам снимки да кажете според вас, че хич не помня как е било преди...
Ще отида на реглаж за всеки случай... а и съм с чисто нови спирачки на около 500 км... все пак... и не успях да спра като хората заради тез води и пясъци...
Дойде Полиция... хората се държаха човешки, видяха за какво иде реч... казаха кой виновен и защо 15т. и 200 лв глобите и актовете... или другия вариант да се споразумем... аз се съгласих.. толкова излишни пари нямам а и те ми казаха.... че по закон съм виновен, но реално аз по-добре не съм можел да реагирам нито пък да съм виновен, че съм си карал в платното с разрешената скорост ~ 50...
То се оказа, че трябва да и дойде шефа... той се дърпа... говори да пишем... и аз естествено започнах да разпитвам полицая каква е порцедурата после... по едно време шефа на тасиджийката дойде и ми каза по смисъл следното /дърпа ме бая далече от полицаите/ - тя ми е шофьор, днеска я има утре може и да ми я няма вече... точките и хич не ме интересуват нито акта дето тя ще си плаща.... аз искам да си оправя бронята... аз бях сериозно нагънал бронята от едната страна... ама не се сетих да я снимам... Аз му казах, че пари не му давам... и той - ми добре ще пишем... помотаха още момчетата и те тръгнаха да пишат.... и онзи като видя че няма да вземе пари каза айде... и се разотидохме... ама бая се мота де... явно искаше пари... говори за някакви 600 лева...

Та така... ако ви е станало нещо ясно.... да споделя и да питам...
Може ли да е станало нещо по-сериозно на колата... като изкривяваве на купето, носещати част или други...? Как се сваля бронята та да си я наместя да си е както преди... с 1 см по-назад - въпреки, че почти не се забелязва...
Да препоръчате читав реглаж за мое успокоение.... както и да ме светнете на коя морга бих намерил тази част дето стои под решетка а ими е огъната... както и бленда...
Също да ви питам дали според вас линиите на капака са нарушени... че ми се види малко единият улей по-широк.... И общо взето някакви съвети да проверя какво ако може да се е случило неприятно и да се е счупило да го прогледам. На пръв поглед няма нищо.
Малко снимков материал.
http://personal.sebastianz55.org/damm/