:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

хайде тряс...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

хайде тряс...

Мнениеот sebastianz55 » Сря 09 авг 2006 21:37

Хем да ви се оплача, хем да ви питам...

Днеска малко по-рано за пръв път станах участних в ПТП.
Понеже обичам да онагледявам... вижте-по-долу линка.

Та идвам си от Хита... виждам камиона и минавам в крайна дясна лента, за да не намалявам като мога да си мина спокойно на зелено. Колите тръгват, когато аз приближавам свефара идвайки от горния светофар направил ляв завой по Бул. Европа... Жената с таксито явно вижда клиент..../които после си се изнесе ни лук ял, ни лук мирисал/ и намалява съвсем и свива рязко -да, подаде мигач и врътне геврека, в дясно към автобусната спирка. При което аз я виждам още от началото на кръстовището - но там текат едни води от незапомнени времена, има си доволно количество пясък и колата се пързулна и спря в нея. Не можах да реагирам навреме, защото камионът явно е бил зад нея и е покривал цялото й кола, че аз от 20 метра нямам видимост... при което тя изниква...

Може би се ударихме с около 20-25 км в час и явно тя не беше натиснала спирачките в първия момент, та за това не стана нещо по сериозно. А от по натъшнините й думи, че не ме е видяла а направо е била ударена ми напомни за историята пускана тука...мигач, 1 и 2 и 3 и завой, пък каквото стане... то явно въобще не си е погледнала в огледалото за какво иде реч а е гледала да спре на повикването...

Щетите по мене са - заминала лява бленда, държаначите на мигача за блендата са счупени и ламарината под решетката е изкривена, като и бронята ми е хлътнала с 1 см назад откъм калника. Друго не видях.. колебая се дали са нарушени линиите на купето и по специално на капака, но за това пускам снимки да кажете според вас, че хич не помня как е било преди...

Ще отида на реглаж за всеки случай... а и съм с чисто нови спирачки на около 500 км... все пак... и не успях да спра като хората заради тез води и пясъци...

Дойде Полиция... хората се държаха човешки, видяха за какво иде реч... казаха кой виновен и защо 15т. и 200 лв глобите и актовете... или другия вариант да се споразумем... аз се съгласих.. толкова излишни пари нямам а и те ми казаха.... че по закон съм виновен, но реално аз по-добре не съм можел да реагирам нито пък да съм виновен, че съм си карал в платното с разрешената скорост ~ 50...

То се оказа, че трябва да и дойде шефа... той се дърпа... говори да пишем... и аз естествено започнах да разпитвам полицая каква е порцедурата после... по едно време шефа на тасиджийката дойде и ми каза по смисъл следното /дърпа ме бая далече от полицаите/ - тя ми е шофьор, днеска я има утре може и да ми я няма вече... точките и хич не ме интересуват нито акта дето тя ще си плаща.... аз искам да си оправя бронята... аз бях сериозно нагънал бронята от едната страна... ама не се сетих да я снимам... Аз му казах, че пари не му давам... и той - ми добре ще пишем... помотаха още момчетата и те тръгнаха да пишат.... и онзи като видя че няма да вземе пари каза айде... и се разотидохме... ама бая се мота де... явно искаше пари... говори за някакви 600 лева... :shock

Та така... ако ви е станало нещо ясно.... да споделя и да питам...

Може ли да е станало нещо по-сериозно на колата... като изкривяваве на купето, носещати част или други...? Как се сваля бронята та да си я наместя да си е както преди... с 1 см по-назад - въпреки, че почти не се забелязва...
Да препоръчате читав реглаж за мое успокоение.... както и да ме светнете на коя морга бих намерил тази част дето стои под решетка а ими е огъната... както и бленда...

Също да ви питам дали според вас линиите на капака са нарушени... че ми се види малко единият улей по-широк.... И общо взето някакви съвети да проверя какво ако може да се е случило неприятно и да се е счупило да го прогледам. На пръв поглед няма нищо.

Малко снимков материал.

http://personal.sebastianz55.org/damm/

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 09 авг 2006 21:52

Нищо и няма на колата бре. Какъв реглаж, какви усуквания по купето? :roll: Мойта беше нправо смляна цялата от ляво и няма усукване по купето. Я си изпъни бронята и си свиркай. :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 09 авг 2006 22:00

Какви усуквания бе колега, виж че линията между калника и капака ти е идеално права, ти направо си без поражения.

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Сря 09 авг 2006 22:03

Свиркай си и хич не се коси, нищо и няма на колата така като гледам.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 09 авг 2006 22:07

че като гледам и бронята май си е добре...
една бленда от някъде за 5 кинта и си готов...

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Сря 09 авг 2006 22:18

Какви щети.. :shock ?!? За това ли се притесняваш?? Както казва колегата- на колата нищо и няма...!! Колко много си изписал...аз очаквах на снимките да видя нещо далеч по- неприятно!
Вярно - самото преживяване те е разстроило, но това си е бял кахър...не подценявам случая, не е приятно :!: ,.. но ще го оправиш лесно и без много средства :wink: .
Тези бленди са по около 10-тина лева- комплект :D , така, че въобще не ги мисли! Няма да ти струва почти нищо.
Не вярвам да имаш и сериозни щети по купето...казваш че си се ударил с 20- 25 км.ч. - усукване и т.н... - абсурд! :wink:

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Сря 09 авг 2006 22:28

Блендата е 11-12 лв. едната, но не мисля че ти е проблем това. Ако е чупено нещо по мигача и тои е към 12 лв. нов. Бял кахър е тая случка, чукай на дърво и другия път се оглеждай повече, защото маршрутки, таксита и дядовци винаги ще има на пътя и трябва да се пазиш ;)

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Сря 09 авг 2006 22:40

колега колата е за изхвърляне......лоша работа.още един такъв удар и ще е неизползаваема :D

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 09 авг 2006 22:55

Ммм да абсолютно тази кола как ще се качиш на нея, тя е извита като геврек :wink:, директно си за стенд да я поопънат малко :maaad: . Сега сериозно, по бял кахър от тоя наистина нямаш, колите се усукват при доста по сериозни удари, за напред внимавай повече и това е. 8)

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Чет 10 авг 2006 7:07

ОФФФФФФФФФФФ направо не знам как ще я караш тази кола!!! КАРАЙ и не си мисли глупости!!! Газ до ламарината! :drive

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 10 авг 2006 8:56

4oroi4o написа:ОФФФФФФФФФФФ направо не знам как ще я караш тази кола!!! КАРАЙ и не си мисли глупости!!! Газ до ламарината! :drive

Па и аз не знам.... много е зле... Я не се мъчи, пусни я форумска ние да я покараме малко! :twisted:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: хайде тряс...

Мнениеот batmilko » Чет 10 авг 2006 8:59

аре стига сте се ебавали с човека де, вижте кво е написал
sebastianz55 написа:Днеска за пръв път станах участних в ПТП

сигурно е още тръпен, за тва, я си спомнете вашите първи ПТП-та, мен след моето един месец ме беше страх да карам в Сф с над 50 км/ч

еййй, не се нахранихте

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: хайде тряс...

Мнениеот Pichaga » Чет 10 авг 2006 9:03

batmilko написа:..........еййй, не се нахранихте

:!: :!: :!:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 10 авг 2006 11:51

Не стоплих защо са ти казали, че по закон ти си виновен??

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Чет 10 авг 2006 11:57

leavon написа:Не стоплих защо са ти казали, че по закон ти си виновен??

Сигурно, защото е бил отзад :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”