Въпрос за използването на DRL
- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за използването на DRL
Рещил съм да си направя дневни светлини и понеже никъде във форума не намерих отговор реших да задам въпросите си в отделна тема. Разрешено ли е използването на дневни светлини заедно с късите? Разрешено ли е използването им през нощта(вярно е, че са дневни, но да попитам все пак)? Понеже прочетох противоречиви мнениея, вярно ли е, че е разрешено да се кара само на дневни светлини от 01.11 до 01.03? Благодаря предварително за отговорите 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за използването на DRL
Отговорът на твоите въпроси се съдържа в Закон за движение по пътищата и Правилник за прилагане на ЗДП.
Да - кара се на дневни в указания от теб период... или на къси - кой каквото има
Допълнителен монтаж на дневни - да, може. Трябва обаче да са сертифицирани дневни, а не просто някакви диоди. има и изисквания за височина на монтаж, отстояние една от друга, отстояние от края на колата.
Да - кара се на дневни в указания от теб период... или на къси - кой каквото има
Допълнителен монтаж на дневни - да, може. Трябва обаче да са сертифицирани дневни, а не просто някакви диоди. има и изисквания за височина на монтаж, отстояние една от друга, отстояние от края на колата.
- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за използването на DRL
Да за сертификата и за правилния монтаж го изчетох и съм на ясно. Къси или дневни светлини означава ли, че неможе да се използват и двете. За използването им през ноща трябва да е забранено, но не го прочетох никъде и не съм сигурен. Също не е опоменато дали може да се използват габаритни светлини заедно с дневните. Ето какво изчетох, за да стигна до тези въпроси
http://www.tuning.bg/avto-novini/drl-dn ... riya-23124

http://www.tuning.bg/avto-novini/drl-dn ... riya-23124
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”