мненията ви за ароматизатори

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
golf_td
Автомобил:
Двигател:

мненията ви за ароматизатори

Мнениеот golf_td » Съб 05 фев 2011 13:41

Колеги, преди доста време бях чел че някои видове ароматизатори са много вредни и дори е възможно да причинят рак, вие знаете ли нещо по този въпрос, дали е вярно това.Аз ако имам нова кола - не бих си сложил ароматизатор , но като карам кола на 20 г. добре е да има.Ползвал съм различни видове , но най-много съм доволен от black classic типичното борче,но с много изискан аромат, бях го видял в една супер луксозна кола и си казах: "абе в такова нещо няма да сложат някакво тъпо борче" и наистина се оказа супер, но дали има нещо по-добро , а и по-безопасно , ако наистина това което бях чул че са вредни е вярно .... ?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: мненията ви за ароматизатори

Мнениеот fox_vt » Съб 05 фев 2011 14:22

За първи път чувам за такова нещо дано да не е вярно де :? иначе борчето не е лошо ама много бързо свършва с мирисането mhihi .Ароматизаторите тип висящо шишенце не са лоши но имат (моделите със само дървено капаче)лошия навик да пада шишенцето и става мазало.Също много хвалят ароматизаторите тип консерва.Скоро видях в едно ЦБА ароматизатор за кола с датчик движение влизаш и той ароматизира тогава това май е най оптималното стига да не караш колата само по празниците де.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 05 фев 2011 14:32

В момента ползвам едни борчета , които са малко по - големи и се водят XXL и съм доволен.
Колега разкажи повече за това нещо с датчика , че ми стана интересно.
Какво представлява ,като сума е колко ?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 05 фев 2011 14:36

да, това с датчика е много интересно , не съм и чувал за подобно нещо, а и какви миризми са - на мен най ми допадат на мъжки парфюм, не обичам плодови и сладникави неща!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 05 фев 2011 14:39

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 05 фев 2011 14:41

В тази тема , която си сложил няма нищо смислено и интересно.
А и за въпросният ароматизатор с датчик не прочетох нищо.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 05 фев 2011 14:56

Да, наистина има такава тема , но там няма нищо друго освен някакви консерви амби пур.. и общо взето до там.До колкото знам има много много видове и не винаги цената е определяща.Бях си взел един път един за 10 лв български - борче но отделно от него шишенце с парфюм,което се пръска по борчето.Направо го изхвърлих - замириса на евтино и циганско...ужас.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Съб 05 фев 2011 15:05

Ами той комплекта е за кола така пише на етикета и включва допълнителен пълнител но цената не помня каква беше може би 10-15 лв тряя като ходя до ЦБА то да погледна.То обаче в тоя ред на мисли може да се използва и домашен ароматизатор с датчик на Глейд.Даже ми идва идея да се сложи тялото на ароматизатора да речем м/у седалките а датчика за движение да се изведе така че при отваряне на вратата да се задейства.Което пък веднага породи и друга идея защо ни е датчик движение като всеки домашен ароматизатор с датчик има и копче,с кабелчета до копчетата на вратите и става автоматична система за ароматизиране при отваряне на коя да е врата.То малко стана като направи си сам :D

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Съб 05 фев 2011 15:16

fox_vt написа:.То обаче в тоя ред на мисли може да се използва и домашен ароматизатор с датчик

Аз такова ползвам - супер е. :wink:
Какво ли не пробвах - или свършват бързо, или са с гадна миризма, или в началото се задушаваш като влезнеш в колата....
И просто един ден ми писна, ядосах се и грабнах ароматизатора от вкъщи.... а пък то се оказа идеалното решение mhihi

Но ако колегата даде повече инфо за тези за които е писал - ароматизатори за кола с датчик, веднага ще пробвам...

Последна промяна от Aneto на Съб 05 фев 2011 15:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 05 фев 2011 15:17

Еми те са много големи , нещо по - фукционално има ли?
Някой може ли да намери снимка на този с датчика , да го търся.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 05 фев 2011 15:42

аз пък си измислих друг вариант. Купувах си от тия ароматизатори в шишенца с дървена капачка и изведнъж ме просветли идеята - като свърши вътре течността си го допълвам с парфюм,който ми харесва. Купих си един мъжки парфюм за 8 лева и досега за 3 месеца към 5 пъти съм пълнил шишенцето. А парфюм има още за към 30-40 пълнения...за какво да давам всеки път по 2лв. за ново шишенце като мога сам да си го пълня с квото ми харесва и да ми излиза по 10 стотинки :lol:

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Съб 05 фев 2011 15:55

xalerrelax написа:Еми те са много големи , нещо по - фукционално има ли?
Някой може ли да намери снимка на този с датчика , да го търся.

Така изглежда домашния на глейд
05-02-11_1550 (Large).jpg
този който го видях в ЦБа е малко по малък май но ще отида днес по някое време да го снимам и разгледам по подробно.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Съб 05 фев 2011 16:15

golf_td написа:някои видове ароматизатори са много вредни и дори е възможно да причинят рак

Това като го чета се сещам, как като бяхме малки се носеха слухове, че има наркотици в дъвките Турбо...

Иначе по темата: откакто не пуша, не ми и трябва ароматизатор в колата след едно основно вътрешно чистене.

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Съб 05 фев 2011 16:28

Има едни плюшени животинки. Изкарват повече от месец за 1,20 лева бройката. Проблема е да се избере подходящ аромат защото са доста.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 05 фев 2011 16:37

Presian написа:
golf_td написа:някои видове ароматизатори са много вредни и дори е възможно да причинят рак

Това като го чета се сещам, как като бяхме малки се носеха слухове, че има наркотици в дъвките Турбо...

Малко съботен офф. Аз се сещам за друг мит, когато бяхме малки. Мажат клавиатурите по компютърните клубове с наркотици и после като си пипаш храната и.н. се пристрастяваш и ходиш само в този клуб ... :Mr Green Fun :mrgreen: :Mr Green Fun

И нещо, дето не е офф. Аз си ползвам такива, които са в стъклено шишенци и се забучват в решетките/духалките на парното. Намалям на МIN и като пусна да духа (всеки път, нали е зима) и вътре си е прилично - нито задушаващо, нито миришещо на влажна гума и мокет. Лятото пък тези духалки винаги са ми отворени и по същия начин. Ако ми стане прекалено миризливо (знаете в жегата, че е неприятен сладникавият мирис), затварям духалката и така.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”