запитване за регистрационни номера

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
extremekoko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

запитване за регистрационни номера

Мнениеот extremekoko » Пон 07 фев 2011 4:35

колеги имам едно запитване за регистрационния номер на колата ми дали може вместо да ми пише номера на колата да бъде изписано име дали я има тази опция в кат и дали се практикува това в бг до кат ли трябва да отида за да получа тази информация

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Re: запитване за регистрационни номера

Мнениеот inzovo » Пон 07 фев 2011 4:37

Мисля,че я има колега ама париците са много там scare ,е не съм съвсем сигурен де :да:

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Пон 07 фев 2011 4:41

Имаше 1 такава тема ама не мога да я открия,че съм на работа и вече едвам гледам :roll:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 07 фев 2011 5:58

http://bg.wikipedia.org/wiki/Регистрационен_номер_на_МПС_(България)
„Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси“ определя стойността за издаване на нестандартен номер:
За право на ползване на регистрационен номер с четири еднакви цифри се събира и такса 1000 лв. (напр. „СА 1111 РН“)
За право на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри: aa-bb; ab-ab; ab-ba, където „a“ и „b“ са различни числа от „0“ до „9“, се събира и такса 30 лв. (напр. „ВТ 1122 КМ“, „А 4545 ЕР“, „Н 7887 СХ“)
За право на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри по желание, извън случаите по горните точки, се събира и такса 50 лв.
За право на ползване на регистрационен номер с надпис по желание (след областния код) се събира и такса 7000 лв. (напр. „РВ ВАНКО1“, „CC 777777“, „Х АСК0В0“)

extremekoko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот extremekoko » Пон 07 фев 2011 9:53

К.Одаджийски написа:http://bg.wikipedia.org/wiki/Регистрационен_номер_на_МПС_(България)
„Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси“ определя стойността за издаване на нестандартен номер:
За право на ползване на регистрационен номер с четири еднакви цифри се събира и такса 1000 лв. (напр. „СА 1111 РН“)
За право на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри: aa-bb; ab-ab; ab-ba, където „a“ и „b“ са различни числа от „0“ до „9“, се събира и такса 30 лв. (напр. „ВТ 1122 КМ“, „А 4545 ЕР“, „Н 7887 СХ“)
За право на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри по желание, извън случаите по горните точки, се събира и такса 50 лв.
За право на ползване на регистрационен номер с надпис по желание (след областния код) се събира и такса 7000 лв. (напр. „РВ ВАНКО1“, „CC 777777“, „Х АСК0В0“)

мерси колега поздрави :beer леле 7000 хиляди тея са луди ако беше нещо до 300лв щях да ги дам ама

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Пон 07 фев 2011 10:35

extremekoko написа:
К.Одаджийски написа:http://bg.wikipedia.org/wiki/Регистрационен_номер_на_МПС_(България)

мерси колега поздрави :beer леле 7000 хиляди тея са луди ако беше нещо до 300лв щях да ги дам ама

колега ако беше до 300 лв........... то нямаше да има вече такива с номерация :screwy щеше да бъде по пътищата като телефонен указател :lol:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 07 фев 2011 10:47

Всички се точеха след падането на акциза да карат 200++ кс автомобили ама то какво стана :wink:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 07 фев 2011 10:51

Който иска да бъде "стилен", различен и оригинален, както и да се различава от останалата сива маса редови водачи, трябва да си плати за това подобаващо, разбира се. От тази опция се възползуват обикновено собственици на поръчкови суперскъпи автомобили, за които 7к лева са нищожна и съвсем незначителна сума. Изборът на такъв номер е едва ли на дневен ред сред посетителите на този форум, които събират 7к за автомобили на старо и дълго разпитват за мнения, преди да ги дадат за някоя 10-15 годишна кошница. mhihi

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 07 фев 2011 14:55

Ljubon написа:Който иска да бъде "стилен", различен и оригинален, както и да се различава от останалата сива маса редови водачи, трябва да си плати за това подобаващо, разбира се. От тази опция се възползуват обикновено собственици на поръчкови суперскъпи автомобили, за които 7к лева са нищожна и съвсем незначителна сума. Изборът на такъв номер е едва ли на дневен ред сред посетителите на този форум, които събират 7к за автомобили на старо и дълго разпитват за мнения, преди да ги дадат за някоя 10-15 годишна кошница. mhihi

Много правилно !
А що се отнася до номерата , ако бяха за 300 лв. надали щеше да пускаш тази тема :) ( 2009-та и аз се запитвах за тези тънкости с номерата ) :)

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Чет 10 фев 2011 8:42

inzovo написа:Мисля,че я има колега ама париците са много там scare ,е не съм съвсем сигурен де :да:
Някъде е и около 45 лева на година...

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 10 фев 2011 10:06

izzo написа:Някъде е и около 45 лева на година...

Къде ги видя тия цени за БГ? Че и на година?! :не:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 10 фев 2011 17:58

Някъде казва човека, номера му е хамерикански, а там май се купуват в супермаркета :bowdown

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 10 фев 2011 18:03

Лично аз бих дал 7 бона, ако ми разрешат да карам без номер! Просто е смешно на кола на 10 год да и сложиш номер 300 лева, то колата вснос от морга струва толкова, камо ли тия от 7 бона! Но всеки сам си решава, парите са негови, но след 2 месеца ще се пускат теми, откраднаха ми номера :|

п.п Та като ония виц, спират една блондинка и полицая я пита, що няма номера на колата, тя му казала че си знае номера на изуст, защо да го слага на колата :063:

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Чет 10 фев 2011 18:38

Ljubon написа:
izzo написа:Някъде е и около 45 лева на година...

Къде ги видя тия цени за БГ? Че и на година?! :не:

Ма глей номера бе байко...

К.Одаджийски написа:Някъде казва човека, номера му е хамерикански, а там май се купуват в супермаркета :bowdown
Баш у супера не, ама и по пощата става...

Cледващия живот и здраве ще е нещо от сорта на 450 WHP, aма есента чак,
че току-що започвам работа...

П.П. Някой да иска Вирджински номера? Търкалят ми се в багажника на едната кола от сума време,
може още да са валидни даже...
Преди бях продавал няколко на хора от форума...

Последна промяна от izzo на Чет 10 фев 2011 19:13, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 10 фев 2011 18:42

Вирджиния имам в колекцията, но ако ти изпадне на някой друг щат свиркай :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”