Крайно време е някой да се вдигне и да покаже, че тези "отгоре" не оправляват животни , а хора с нужди , желания и макар и смешно да прозвучи МЕЧТИ ...
Смешно е не за друго , просто имам чувството, че днешните българи не мечтаят , мислят как да си купят храната за утре .. и да си платят сметките за днес
И ако средностатистическия българин успее например да си купи кола от 2000лв на 300 000км и то хвърлена от някой от "братята европейци" и ние наричаме това сбъдната мечта ???
За съжеление това е само един малък пример и е истината за жалкия ни стандарт и начин на живот спрямо други страни и това не е защото държавата ни е такава .. според мен оправниците ни са такива! И ще са такива докато управляват хора без мнение !
Аз съм съгласен данъците да са големи , но да имам здравеопазване , пътища, инфраструктура, а днес си купих седмична винетка за 10лв и скъсах гумата в дупка на главен път
Ако трябва да смятам нещата стават още по-трагични минимална заплата от 240лв
това значи, че 1/24та от заплатата ми трябва да дам за да карам една седмица и да спукам гума за 60лв което е 1/4 от заплатата ми.
Ако вземем една европейска заплата от 2400евро (примерно) и един европеец даде 100евро за да кара една седмица и спука гума за 600 евро ??? дали щяха да мълчат ?
И ето за едно пътуване от 30км на мен ми струва : 10лв винетка , 60лв гума
=70лв без горивото
Остават ми 170лв за месеца което е около 5лв на ден за всички разходи
Останал съм с убеждението, че цените в европа са като нашите, но в евро.
Значи европееца освен, че няма да замълчи ами и ще му останат 1700 евро за месеца...
Което се равнява на 1700лв в българия, а това е една мноого голяма заплата
Ето защо ме е яд когато някой министър се изправи пред камерите и се искаже, че "във цяла европа е така"
КОЕ? КОЕ Е СЪЩОТО КАТО ТАМ ?