Някой виждал ли е цената на дизеловото гориво

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Някой виждал ли е цената на дизеловото гориво

Мнениеот znainainai » Вто 08 фев 2011 18:55

Тия прекалиха 2.47лв литъра писна ми. България е единственната страна член на евро съюза във която дизела е ПО-скъп от бензина :shock И защо никой незнае :evil:
Преди около две седмици имаше имаше запитване по време на парламентарният контрол
"защо сме единственни във евро съюза със по-скъпа нафта от бензина?"
И не закъсня от 2.38 за литър днес е 2.47 ЕВАЛА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БАТ бОЙКО И КОМПАНИЯ :banghead: :banghead: :banghead:
И чеп за каца не става от тях вместо да награбят монополиста Лук Ойл да даде обяснение те го оставят да си прай каквото си иска :evil: :evil: :evil:
Честити нови цени на горивата от 2.20 тихомълком 2.47 и при тая цена на горивата всичко ше скочи. Понеже нали се сещате че бусовете които возят стоките са дизелови не вървят със въздух :banghead: :banghead: :banghead:
Както се казва честита скрита инфлация :evil: :evil: :evil:
Която обаче никой няма да признае ако питаме пожарникарчето ше каже че всичко е 6 и бъдещето е розово death

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой виждал ли е цената на дизеловото гориво

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 08 фев 2011 19:01

Ем, докато не се вдигнеме на стачка, а си чатиме във форума може и 3 лева литъра да стане!

Потребителски аватар
BS
Автомобил: A6
Двигател: BAU
Контакти:

Мнениеот BS » Вто 08 фев 2011 19:04

Ей ся е момента да се купува бензинова кола :mrgreen:

И аз съм против тези цени, особено на дизела, че е по-скъп от бензина макар, че карам бензинова кола.
Като знам че дизела е вторичен продукт от бензина.... :screwy незнам как си нагласят тия цени. Мафия отвсякъде :bishop

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 08 фев 2011 19:04

На никъде не върви - ни дизел да купуваш, ни олио, че и то е скъпо. mhihi

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 08 фев 2011 19:06

как ми пилиха да купувам дизел преди около половин година mhihi
имайте вяра ,че нещата ще се оправят а до тогава стискайте със зъби
и аз скърцам редовно заради винетки,такси и м-тел ама да легна да умирГам ли?

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Вто 08 фев 2011 19:15

Драги колеги наистина цените в България са безобразни особено като се савнят с наште заплати.
За съжаление плановете на "глобалния" капитал (на тези които управляват света) са цените на бензин/нафта да станат по 4 лв за литър. Ще ни принудят да си сменим колите с новите "рекупериращи" двигатели или хибридните, които наистина харчат по-малко. Другите няма да е възможно да бъдат карани поради високаа цена. Освен това и малко яснота за цената: тя се образува като към цената на Лукоил се добавя почти 100% акциз (данък за държавата) и върху се това се добавят още 20% ДДС. Напрактика потребителската цена заедно с печалбата на Лукоил е около 1 лев. Останалото го прибира държавата. Как бай Тошо поддържаше държава без този данък (акциз) и без ДДС (общо това са 70% от приходите на държавата) за мен е загадка. При това при бай Тошо имаше училища, болници, санаториуми, бърза помощ, градски транспорт и ядене за всички.

Това е то глобална икономика.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 08 фев 2011 19:22

Имаше някакви слухове,че ще стане 3 лв до средата на февруари.Заради египетската криза,то сега всичко ще се случва заради тях.Поне да беше качествена тая нафта,да знаем за какво ги даваме.Е,кво,стачка ?Аз съм съгласен,тука от този форум ще се съберем,от офроуда ще дойдат доста с джипарките,от ауди сиг и от там доста ще се навият...и по другите авто форуми (макар,че нашия,ауди и рено мисля,са най-посещавани) да се съберем 500 души с 400 коли,да блокираме паветата,не че ще стане нещо кой знае какво,ами поне да се стреснат комисията за цените и потребителите...Монополист монополист,ама тука уж трябва да има закони.

Хекимян беше направил един репортаж и този който интервюираше,каза,че цената на барел нефт ако е 0 ст. то след данъци акцизи и всичките простотии цената на литър гориво щяла да бъде около 80 стотинки scare това е потрес

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 08 фев 2011 20:29

Днес зареждах,но не гледах цената, понеже нямам този навик, обаче нещата вече загрубяват с тези горива scare Държавата ни като цяло отива надолу, е.ати европейският съюз, та ние от дъното не можем да се отлепим в близките 20-30г, така виждам аз нещата.А управляващите нека си ръсят глупости за розово бъдеще, обаче все по-малко хора им вярват.

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Вто 08 фев 2011 20:42

Ама чакайте малко , що ще блокираме жълтите павета ? Общо взето ще им пръднем на ... дайте да направим като една Гърция и да затворим границите!!! То в тая "Държава" не,че нещо ще се оправи ама поне да не си мълчим!

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 08 фев 2011 20:50

Ikov_VR написа:Ама чакайте малко , що ще блокираме жълтите павета ? Общо взето ще им пръднем на ... дайте да направим като една Гърция и да затворим границите!!! То в тая "Държава" не,че нещо ще се оправи ама поне да не си мълчим!

:bowdown
Стига сме гледали като овце!!!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 08 фев 2011 20:52

НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ
:a boi de :rocketwhore :014:

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 08 фев 2011 21:07

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=112&t=196669

тази тема за стачката се обсъжда в доста форуми вече и мисля,че е време да се организираме и да затворим граници,пътища,бензиностанции,летища,гари и т.н.

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Вто 08 фев 2011 21:12

В Англия нафтата също е по-скъпа от бензина. За стачките сте прави, трябва да се организираме всички да затворим някой граничен пункт... То бива крадене ама и до таква степен............... Заплатите 500 лв си седят от години, никой нищо не казва, а горивата всеки ден си променят цената, както черно море си вдига нивото....................................

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 08 фев 2011 21:13

znainainai написа:
НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ
:a boi de :rocketwhore :014:

За тва че нафтата станала 2.50 :roll: Ми няма да си караш колата като не можеш да сипваш нафта :wink: Или ще намериш начин да увеличиш приходите mhihi

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Вто 08 фев 2011 21:18

Крайно време е някой да се вдигне и да покаже, че тези "отгоре" не оправляват животни , а хора с нужди , желания и макар и смешно да прозвучи МЕЧТИ ...
Смешно е не за друго , просто имам чувството, че днешните българи не мечтаят , мислят как да си купят храната за утре .. и да си платят сметките за днес :(
И ако средностатистическия българин успее например да си купи кола от 2000лв на 300 000км и то хвърлена от някой от "братята европейци" и ние наричаме това сбъдната мечта ??? :screwy
За съжеление това е само един малък пример и е истината за жалкия ни стандарт и начин на живот спрямо други страни и това не е защото държавата ни е такава .. според мен оправниците ни са такива! И ще са такива докато управляват хора без мнение ! :beat_butt2

Аз съм съгласен данъците да са големи , но да имам здравеопазване , пътища, инфраструктура, а днес си купих седмична винетка за 10лв и скъсах гумата в дупка на главен път mhihi
Ако трябва да смятам нещата стават още по-трагични минимална заплата от 240лв
това значи, че 1/24та от заплатата ми трябва да дам за да карам една седмица и да спукам гума за 60лв което е 1/4 от заплатата ми.
Ако вземем една европейска заплата от 2400евро (примерно) и един европеец даде 100евро за да кара една седмица и спука гума за 600 евро ??? дали щяха да мълчат ?

И ето за едно пътуване от 30км на мен ми струва : 10лв винетка , 60лв гума
=70лв без горивото
Остават ми 170лв за месеца което е около 5лв на ден за всички разходи

Останал съм с убеждението, че цените в европа са като нашите, но в евро.
Значи европееца освен, че няма да замълчи ами и ще му останат 1700 евро за месеца...

Което се равнява на 1700лв в българия, а това е една мноого голяма заплата mhihi

Ето защо ме е яд когато някой министър се изправи пред камерите и се искаже, че "във цяла европа е така"
КОЕ? КОЕ Е СЪЩОТО КАТО ТАМ ?

Последна промяна от ivo_asenov на Вто 08 фев 2011 21:26, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”