Цялостно пребоядисване или смяна на колата?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Цялостно пребоядисване или смяна на колата?

Мнениеот btkmobail » Чет 10 фев 2011 21:46

Колеги,
заслужава ли си цялостно боядисване на Seat Ibiza 1998 г. според Вас или е по-удачно да се търси ново возило.
Като цяло колата ме слуша изключително много и съм повече от доволен, глезил съм я само с качествени части, като не съм жалил пари за поддръжка. За съжаление боята вече не прилича на нищо и се появи дилемата по-нова кола или цялостно боядисване на изпитаното превозно средство.

:roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Цялостно пребоядисване или смяна на колата?

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 10 фев 2011 21:52

Щом заради една боя, си склонен да продадеш колата, то сигурно ако се скапе съединителя или скоростите я мяташ на скраб!? Ай немой колега, прежалваш 600 лева с боята лака и труда и си караш пребоядисана кола! Ти да не мислиш че като вземеш друга кола няма да има кусури? Освен ако не вземеш кола от магазина нова, само тогава не си заслужава да си пребоядисваш колата! Но ти си знаеш, заради една боя, не си заслужава да махаш колата! :beer

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Чет 10 фев 2011 21:55

IceHeart написа:Щом заради една боя, си склонен да продадеш колата, то сигурно ако се скапе съединителя или скоростите я мяташ на скраб!? Ай немой колега, прежалваш 600 лева с боята лака и труда и си караш пребоядисана кола! Ти да не мислиш че като вземеш друга кола няма да има кусури? Освен ако не вземеш кола от магазина нова, само тогава не си заслужава да си пребоядисваш колата! Но ти си знаеш, заради една боя, не си заслужава да махаш колата! :beer

Колега,
до тук най-ниската оферта за качествено боядисване, която ми дадоха е 1000 лв.
Ако беше 600 лв, вече да съм я боядисал ;)

P.S.
Иначе за съединител не съм жалил пари и съм сложил LUK още при покупката й.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 10 фев 2011 23:06

Пише се скраП! scare

Колега, този отговор никой не може да ти го даде...

Нож с две остриета.

Ако този автомобил е скъп за теб и смяташ да го караш още няколко години - давай. Ако те е страх, че няма да се справят с боядисването или си обмислял продажба - не започвай.

Поне аз така бих процедирал...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 10 фев 2011 23:16

btkmobail написа:
IceHeart написа:Щом заради една боя, си склонен да продадеш колата, то сигурно ако се скапе съединителя или скоростите я мяташ на скраб!? Ай немой колега, прежалваш 600 лева с боята лака и труда и си караш пребоядисана кола! Ти да не мислиш че като вземеш друга кола няма да има кусури? Освен ако не вземеш кола от магазина нова, само тогава не си заслужава да си пребоядисваш колата! Но ти си знаеш, заради една боя, не си заслужава да махаш колата! :beer

Колега,
до тук най-ниската оферта за качествено боядисване, която ми дадоха е 1000 лв.
Ако беше 600 лв, вече да съм я боядисал ;)

P.S.
Иначе за съединител не съм жалил пари и съм сложил LUK още при покупката й.

1000лв е нормална цена...
Обичаш ли си колата?
Ако да, боядисай си я и си я карай с кеф
Ако не, вземи си някоя която те кефи и имаш пари за нея, дано уцелиш на така гледана като твоята, ако ли пък не, най-много да извадиш кешовица за ремонти и т.н
Тва е въпроса.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 11 фев 2011 7:16

разбирасе нова кола.
нова кола и нова булка винаги е по голям кеф.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Пет 11 фев 2011 7:40

не влагай пари в старо желязо,защото после си остава вечно твое,аз така вложих в един голф 10-12к и са не мога да го продам за 1500.По добре си веми некоя по нова колица и не се занимаваи.сеата го дай на жената или си го остави за резерва и си свиркай

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 11 фев 2011 8:09

Не бих налял 1000++лв. в подобен автомобил,ако имаш възможност продавай и се качвай на следващия и започвай да наливаш там mhihi

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 11 фев 2011 8:39

ако е с перфектно техническо състояние си заслужава да я пребоядисаш,на мен ми искат 700лв за цялостно пребоядисване и то на кола почти 2 пъти по голяма от твоята.
Ако ти е омръзнала вече, по-добре не се занимавай,но си направи сметката,че при покупката на друг автомобил ще дадеш поне толкова колкото ще ти струва боята на сегашната +цената на самата кола ,за да я приведеш в ред(документи и обслужване)а не дай си и нещо по сериозно да изникне при по новата,тогава може и по скъпо да излезе от едно боядисване.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 11 фев 2011 8:48

пребоядисай я това ми съвета , колегата преди мен е много прав!
На тая поне и знаеш положението ,ами на "новата" дали няма да дадеш пари както каза той..
Аз ако съм ще я пребоядисам.
Знаеш, че за "нова" колица пак ще дадеш пари за обслужване .. и за нещо "скрито" -> знаеш ,че винаги има такива положения в колите 2-ра употреба..
А пък и мисля ,че не е толкова "дърта" твоята смятам ,че ще я караш още поне 5 години , щом си я поддържал "като хората"

Още повече , че ако купиш друга , вероятно ще е по-нова, това значи -> по-скъпи части, повече пари за обслужване, ще е натъпкана с повече електроника..

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Пет 11 фев 2011 9:51

Да е зле,да е зле,колко да е зле тая боя? :roll: Щом ти е технически изправна и не ти дава ядове според мен си я карай така.Аз ако бях щях да пробвам най - много с пастиране.Не виждам смисъл да се набият 1000 лв.за боя при положение ,че колата е 2000.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 11 фев 2011 10:19

Prodriver написа:Да е зле,да е зле,колко да е зле тая боя? :roll: Щом ти е технически изправна и не ти дава ядове според мен си я карай така.Аз ако бях щях да пробвам най - много с пастиране.Не виждам смисъл да се набият 1000 лв.за боя при положение ,че колата е 2000.

И това е решение - ако не е зле много боята - може да се мине леко - с много ситна водна шкурка поне "2000", след това "шлайф-паста" и накрая с "полир-паста" ,но те съветвам да го направиш при Автобояджия а не на някоя измислена автомивка... ;)
Виждал съм преден капак - правен по тоя начин, знаеш какви трапчинки има от камъчетата отпред - ами беше като нов след тая процедура.. така че ти си решаваш , но мисля ,че варианта е доста по-евтин..

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 11 фев 2011 10:27

Ако имаш пари за следващо поколение кола взимай... ако не, пребоядисвай ;)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 11 фев 2011 10:30

Prodriver написа:Да е зле,да е зле,колко да е зле тая боя? :roll: Щом ти е технически изправна и не ти дава ядове според мен си я карай така.Аз ако бях щях да пробвам най - много с пастиране.Не виждам смисъл да се набият 1000 лв.за боя при положение ,че колата е 2000.

Моят съвет е същия-карай така ако не е цялата в ръжда.Това е най-изгодния за теб вариянт.Предполагам,че ще издържи в това състояние още 5 години,тя след 5 год и боядисана и не боядисана ще струва съвсем малко ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 11 фев 2011 10:38

Сигурно лака е опадал. И моя опада вече сериозно, аз ще пребоядисам, но и колата ми не се търгува по 2-3К. Всеки си прави сметката :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”