Съвет:Какъв Vw да си взема

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
buffon
Автомобил:
Двигател:

Съвет:Какъв Vw да си взема

Мнениеот buffon » Пет 11 фев 2011 17:17

Първо да се извиня за темата,но съм нов и ще прощавате.От много време имам мерак за Vw и по конкретно Пасат Б5 или Голф 4.Искам да попитам хората които са карали такива и по специално Пасат 1.6i 101к.с. главно как се подържат.Това че ще е по тромава и харча на гориво ще е долу горе като на 1.8 не ме притеснява.Цената на един такъв автомобил 1.6i е много привлекателна и сравнена с 1.8 125к.с е доста по ниска.Единтвеното ми колебание е дали този двигател не идва слаб за това купе.Не търся някои бегачка и не държа особенно на комфорта при возене,просто искам надежден автомобил които да отговаря на джоба.От голфовете съм се ориентирал пак към 1.6 двигател.Помагайте от Пасат и Голф кое да избера и ако има друг вариант които да се доближава до тези два модела кажете.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Съвет:Какъв Vw да си взема

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 11 фев 2011 19:17

Имаш ли семейство? Ама собствено - жена, деца?

Ако да - Passat с МИНИМУМ 1.8 бензин. Дизелът е друга бира, но държи цена и трудно ще намериш читав.

Ако не - Голф 1.6.

A за Passat B5 с 1.6 има доста теми в тоя раздел.
С една дума: НЕ СТАВА!
Толкоз.

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Пет 11 фев 2011 19:23

Не е за пренебрегване и дънък на колата
Ако е до 101 к с ще е смешен а от там нагоре не ми се мисли

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 11 фев 2011 19:57

Данъкът на тая кола напълно отговаря и на вървежа й :Mr Green Fun

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пет 11 фев 2011 20:05

Едната от колите ми е точно 101 к.с и плащам 124лв. данък - така че за Pasata не влизаш в низките данъци

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 11 фев 2011 20:28

Само да вметна между колегите, че поддръжката на пасата далеч не е онова безгрижно посещение на сервиза за смяна на масълце. Ако това ти е ясно взимай един 1.8 и си гледай кефа. Данъка ще е разлика около 50 леФа на година, което на фона на другите ти разходи по колата са си направо смешни.

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Пет 11 фев 2011 20:29

addrak написа:Едната от колите ми е точно 101 к.с и плащам 124лв. данък - така че за Pasata не влизаш в низките данъци

Колега тая кола да не е 2008 година с този висок данък? :lol:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 11 фев 2011 20:35

addrak написа:Едната от колите ми е точно 101 к.с и плащам 124лв. данък - така че за Pasata не влизаш в низките данъци

С какво Пасата е различен, че не влиза в ниския данък? Отделен е въпроса, че Пасат 1,6 е доста по-евтино, но това мисля, не е случайно.
Може и да прозвучи и еретично, но Шкода Октавия също е добър вариант. Подръжка на Голф и возия сходна с Пасат. От родът ФВ е.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 11 фев 2011 20:42

velinsl написа:Може и да прозвучи и еретично, но Шкода Октавия също е добър вариант. Подръжка на Голф и возия сходна с Пасат. От родът ФВ е.

За поддръжката си прав, даже е с по-евтинки части, но за возията си се объркал нещо mhihi Само багажникът на Шкодата е като при Пасат mhihi

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Пет 11 фев 2011 21:49

Не знам какви пари имаш ,ама вземай пасат В5.5 1.9TDI-74kw-101к.с.Върви спокойно със 140-150 по магистралата.Харчи малко а и набира нормално.И данъкът е малък 30лв.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 11 фев 2011 22:00

Я по-добре автора да сподели каква е заделената сума, че иначе сме като в родния тотализатор. ;)

buffon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buffon » Пет 11 фев 2011 22:39

Основното нещо което ме привлече в Пасата 1.6 е цената около 4500-5000.Както писах не държа да дърпа много,няма да се пускам по състезания.Просто питам дали тези двигатели са издръжливи или идват слаби и заминават след извесно натоварване.Единствената цел е да има сравнително лесна и евтина подръжка,защото познавам доста хора с Б4 и Голф 3 които казват че само маслото сменят друго не са барали по колите.Но за тези Б5 с този мотор си нямам представа и затова питам.Инъче съм заделил около 5500.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 11 фев 2011 23:58

Специално 1.6 мотора при тях е доста подобен като на голф 3 и Пасат В4.Променени са само някои неща,имали сме сблъсъци с такъв двигател в сервиза и не е лош.Рабзира се малее за купето,понеже В5 си тежи на мястото и мотора не е особено вървежен.Като разход на гориво,вероято се доближава до разхода на 1.8 125 коня. Ремъци и ролки са евтини,не е особено капризен към горива и т.н.Важно е маслото да му е хубаво и друго не иска :)
Иначе като цяло В5 си е капризна кола - драми с електрониката,клиамтрониците са...напомнят ми за един стар виц за това кога един собственик на Алфа е наистина щастлив собственик на Алфа - когато всичко по нея работи поне за 5 минути...съата е ситуацаитя с климатрониците при В5 - винаги има някой стъпков мотор,който не работи или се опитва да се счупи или вентилатора ту тръгва,ту спира,или е изгоряла перката отпред или компресора тропа и трака или тече фреон от пробойна в предния радиатор....драма...ако има с климатик - вземи с климатик.
Комфорт модула редовно и той сдава багажа,ама там поне нещата опират до кофти ел. връзки.
Ходовата част е добра,макар и алуминиева,докато не дойде време за смяна на носачи и не вземеш някакви евтини,защото не ти са дават 1000лв за читав комплект...после тръгваш по мъките и винаги нещо от някъде тропа.АБС-ите и те им умират от време на време заради вътрешни проблеми с ел. връзки.
Като данъци и застраховики - разликите между 101 и 125 коня според мен са смешни на фона на 5000лв за кола.
При 125 коня вече нещата са малко по-сложни финансово за ангренажният ремък,ама ти няма да сменяш ангренаж всеки ден все пак.
Ако вземеш Голф със същия 1.6 двигател,ще е значително по-пъргав и по-икономичен.Печелиш от по-нисък разход,по-евтина поддръжка,понеже голф-а има проста и евтина ходова част.Губиш от обем на колата и комфорт на возия,понеже Пасат-а си е Пасат все пак.И при Голф 4 положението с климатроника е същото,да си знаеш..с разликата,че на тях им изгнива ел. инсталацията и редовно някоя екстра спира да работи...например перките за охлаждане или компресора за фреона,алтернатора...такива работи,заради кофти кабелни връзки и изгнили кабели.
:beer

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Съб 12 фев 2011 1:55

buffon написа:Първо да се извиня за темата,но съм нов и ще прощавате.От много време имам мерак за Vw и по конкретно Пасат Б5 или Голф 4.Искам да попитам хората които са карали такива и по специално Пасат 1.6i 101к.с. главно как се подържат.Това че ще е по тромава и харча на гориво ще е долу горе като на 1.8 не ме притеснява.Цената на един такъв автомобил 1.6i е много привлекателна и сравнена с 1.8 125к.с е доста по ниска.Единтвеното ми колебание е дали този двигател не идва слаб за това купе.Не търся някои бегачка и не държа особенно на комфорта при возене,просто искам надежден автомобил които да отговаря на джоба.От голфовете съм се ориентирал пак към 1.6 двигател.Помагайте от Пасат и Голф кое да избера и ако има друг вариант които да се доближава до тези два модела кажете.

Първоначално здравей, колега и добре дошъл. Аз съм собственик именно на Пасат б5 1.6i и мога с ръка на сърцето да ти кажа, че този автомобил го обичам. След като знаеш и нямаш проблем с разхода и това че е тромав, според мен това е колата за теб. Може и аз да съм попаднал на добра стока, но колата ми е италианка на 124,000км беше и е безумно стегната до сега никакъв проблем (освен нагар в дроселовата клапа) не ми е правила. Именно поради общото мнение не само в този форум, че колата не се движи и харчи много (което е вярно), повечето ги продават бързо и са на малко километри и то реални и са доста запазени и стегнати. Това е което аз мога да ти кажа, ако имаш въпроси пиши ми ЛС :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 12 фев 2011 8:11

ResistanceBG написа:Именно поради общото мнение не само в този форум, че колата не се движи и харчи много (което е вярно), повечето ги продават бързо...

Дали е само заради това? mhihi
Не скачайте веднага, аз също съм бивш притежател на В5 с такова моторченце...

Колкото до малкото километри... :roll: Без коментар!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”